Obavijesti

Sport

Komentari 522

'Rebić i Gvardiol? Očito moramo odrasti. Pa ne možeš u ovakvoj utakmici šetati po terenu...'

'Rebić i Gvardiol? Očito moramo odrasti. Pa ne možeš u ovakvoj utakmici šetati po terenu...'

Bilo je grešaka, načinio sam ih sigurno, ali sam za sebe ću ih analizirati i ispraviti. Zakasnio sam s Vrsaljkom, nije bilo prekida dvije minute, rekao je izbornik i priznao da smo se previše potrošili trčeći u prvom dijelu

VIDEO

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić relativno je mirno primio ispadanje od Španjolske u osmini finala Eura. Nakon 90 minuta bilo je 3-3, a "furia" je u nastavku zabila još dva i ide u Rusiju na četvrtfinale ovaj petak.

POGLEDAJTE VIDEO: Reakcije nakon ispadanja

Pokretanje videa...

Izgubili od Španjolske 5:3, reakcije navijača 01:08

Dalić žali za propuštenom šansom Andreja Kramarića iz 96. minute koja je, pokazalo se, bila ključ.

- Mislim da smo se puno potrošili u prvom poluvremenu u trčanju koje nije urodilo velikim plodom. Potrošili smo puno snage i Španjolska je imala šanse koje nije iskoristila. Napravili smo kod golova velike greške - rekao je Dalić i nastavio:

- Španjolska je dobra momčad, kažnjava svaku neopreznost i ispadanje iz sistema. Uspjeli smo se vratiti, ali ona šansa kod 3-3 presudila je. Da smo zabili, bilo bi drugačije. Ali čestitke Španjolskoj na prolasku, a i mojim dečkima na onome što su pružili tijekom utakmice.

Kako se osjeća nakon tako lude utakmice i različitih osjećaja?

- Tužan sam jer smo izgubili i ispali. Jer smo se vratili u utakmicu nakon gubitka 3-1. Tužan sam zbog navijača koji su bili ovdje, zbog dečki koji su dali sve od sebe svih 120 minuta da izvuku dobar rezultat - rekao je Dalić.

Oršić je donio prevagu

- Igrali smo protiv velike momčadi koja je igrala dobro i iskoristila svoje prigode. Mi smo napravili greške kod golova, a bolje šanse smo obranili. Nismo uspjeli sačuvati energiju nakon 3-3. Nismo imali snage, puno smo se potrošili, pogotovo u prvom poluvremenu - dodao je.

Mislav Oršić zabio je za 3-2 u završnici pa asistirao za izjednačujući gol Marija Pašalića u drugoj minuti nadoknade.

- On je unio živost, unio je dosta dobrih stvari, dobra mu je bila reakcija, tako da sam jako zadovoljan igrom kad je ušao. Napravio je dosta dobrih stvari, donio prevagu, centaršut, inicijativu i dobro je odigrao - rekao je Dalić.

Izbornik je svjestan da smo mogli više.

- Prvo poluvrijeme bili smo inferiorni, nisu bili pravi, ali uspjeli smo imati 1-1. Na kraju smo se vratili sa 3-1 na 3-3. Svaka čast dečkima na svemu. Stvorili smo dvije šanse kod 3-3 u nastavcima i nismo uspijeli zabiti gol, dogodio nam se kiks. Tužan sam i žao mi je zbog svih koji su nas došli podržati. Žao mi je i dečki koji su dali sve od sebe, potrošili se maksimalno, do zadnjeg atoma snage. Nismo prošli dalje, ali mogu biti sretan i ponosan što su dečki pokazali, pogotovo kad smo se vratili nakon 3-1 - rekao je za HTV.

Vrsaljko? Htio sam ga uvesti

Prvi gol primili smo dok je Ante Rebić mijenjao kopačke, treći nakon što je Joško Gvardiol pio vodu kraj terena pa zakasnio u teren.

- To su te dvije situcije u kojima nas je protivnik kaznio. Očito moramo još odrasti i te stvari napraviti drugačije, kvalitetnije i bolje jer ovo nije bila utakmica protiv Škotske ili Češke već protiv jako dobre momčadi koja kažnjava svaku nepažnju i kiks. Nismo dovoljno trčali u prvom dijelu, ne možeš protiv ovakvog protivnika šetati po terenu...

Zašto nismo više vidjeli Oršića?

- Pa imamo Perišića - jasan je bio izbornik.

Vrsaljko?

- Htio sam ga uvesti, ali dvije minute nije bilo prekida. Očito smo zakasnili. To su neke greške koje ne smijemo raditi za veliki rezultat.

Nismo se obrukali

Što si najviše zamjera?

- Cilj je bio da prođemo grupu. Naišli smo na Španjolsku, tešku momčad, nismo se danas obrukali, dapače, bila je sjajna utakmica s naše strane.

Što nakon Eura?

- Bilo je grešaka, čovjek radi i pravi greške. Načinio sam ih sigurno, ali sam za sebe ću ih analizirati i ispraviti - rekao je Dalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 522
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe