Obavijesti

Sport

Komentari 109

Dalić odmorio najveće zvijezde: Evo, dođite gledati trening, bit će otvoren, vidite što hoćete

Dalić odmorio najveće zvijezde: Evo, dođite gledati trening, bit će otvoren, vidite što hoćete

Svaki trening hrvatske nogometne reprezentacije u Rovinju otvoren je za medije 15 minuta no izbornik je prvi nakon Engleske odlučio otvoriti do kraja. Nije bilo Modrića, Perišića, Brozovića, Vide, Kramarića....

VIDEO

Super je u Rovinju, samo me smeta što se neki šuljaju i gledaju zatvoreni dio treninga, gdje uvježbavamo taktiku, rekao je Zlatko Dalić.

Pokretanje videa...

Navijači uoči Engleske 00:44

Na prvom treningu nakon Engleske nije bilo taktičkih varijanti, uostalom, teško je uvježbavati bez desetak najboljih igrača. Tako na treningu, prvom nakon poraza od Engleske, nije bilo Luke Modrića Ivana Perišića, Andreja Kramarića, Domagoja Vide, Ante Rebića... Uglavnom, nije bilo igrača koji su podnijeli najveći teret protiv Engleske.

Kao i na prethodnim treninzima, nema previše euforije, nema djece i navijača koji bi se navirivali kako bi barem na trenutak vidjeli Luku Modrića ili Ivana Perišića. U Rovinju je zaista reprezentacija u potpunoj oazi. Istina, spremali su lokalni navijači bakljadu, računajući da će Hrvatska pobijediti Englesku, no igra na Wembleyu nije djelovanja stimulirajuće, pa su Vatrene na povratku iz Londona dočekala samo dva zaštitara.

London: Trening Hrvatske na Wembleyu uoči utakmice protiv Engleske

Tih 15 igrača, koji su trenirali na glavnom rovinjskom terenu, Dalić je rasporedio u dvije momčadi te su, između ostalog, igrali na dva gola. Nikola Vlašić bio je najraspoloženiji te je u prvih desetak minuta zabio dva gola. Niksi iza sebe ima odličnu sezonu i vrlo je blizu da počne utakmicu protiv Češke. Uostalom, Hrvatska je ta momčad koja bi trebala dominirati protiv Čeha, napadati, stvarati šanse, a u takvom scenariju Nikola Vlašić bio bi idealan. Sjetite se Slovačke i Mađarske, utakmica gdje je Dalić od prve minute stavio Petkovića i Vlašića i to se pokazalo kao odlično rješenje. U dvije utakmice zabili smo sedam, a nismo primili niti jedan gol.

Tako su na treningu bili golmani Sluga, Livaković i Kalinić, Lovren, Juranović, Bradarić, Škorić, Vlašić, Oršić, Budimir, Brekalo, Badelj, Pašalić, Ivanušec i Petković. Igrači su to koji ili nisu igrali ili su imali manju minutažu u utakmici s Englezima.

- Bravo, Brada, bravo Niksi - bodrio je Vedran Ćorluka Bradarića i Vlašića nakon svakog dobrog poteza i već sada pokazao da bi mogao biti veliko pojačanje u stožeru.

Popodnevni trening hrvatske nogometne reprezentacije u Rovinju

Ćorluka je jedan od najboljih braniča koje je Hrvatska imala i odlično se uklopio u stožer, a njegove pohvale dodatno su motivirale mlade hrvatske igrače. 

U bodrenju se iskazao i Dejan Lovren, koji je potpuno spreman i protiv Češke će zauzeti mjesto u prvih 11. On i Borna Barišić obavili su magnetsku rezonanciju. Magnetska rezonancija je kod Borne Barišića pokazala manji edem unutar mišića LS područja, zbog kojeg će biti pošteđen današnjeg treninga, ali bi ubrzo trebao biti u punom trenažnom procesu. Kod Dejana Lovrena je potvrđen značajan napredak nakon ozljede te mu je dopušten povratak punom angažmanu na treningu.

- Svaka čast, Orša, ajmo dečki, stisnite - bodrio je Lovren, kao jedan od stožernih igrača.

Zagreb: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice s Belgijom

Bilo je lijepo vidjeti naše igrače kako se bodre, kako euforija nije splasnula nakon poraza od Engleske. Uostalom, nema ni razloga, ništa nije izgubljeno. 

- Potrebna nam je samo jedna prava pobjeda da se vrati euforija - rekao je Dalić.

I to je točno. Pobjeda protiv Češke vratila bi euforiju među naše igrače, a u tom slučaju, budite uvjereni, past će i Škotska. Dalić nema puno vremena, utakmica protiv Češke je već u petak u 18 sati. Ajmo, Vatreni, glavu gore...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja