Obavijesti

Sport

Komentari 32

Dalić otkrio kako je pripremao penale: Povijest se ponavlja, a ova je generacija duša naroda

Dalić otkrio kako je pripremao penale: Povijest se ponavlja, a ova je generacija duša naroda

Ova generacija ne odustaje nikad, pokazuje dušu i emocije hrvatskog naroda. Puno smo se mučili, patili i hrvatska reprezentacija je velika stvar za hrvatski narod. Znamo da cijela Hrvatska živi za nas

VIDEO

Zlatko Dalić ušao je u dvoranu za presice na stadionu Al Janoub i dobio pljesak okupljenih novinara. Ponovno je odveo Hrvatsku (barem) među osam najboljih na svijetu izbacivši Japan nakon izvođenja penala 4-2 (1-1 nakon 120 minuta).

- Čestitam na prolasku među osam, imali smo tešku utakmicu. Čestitke Japanu, imali smo tešku utakmicu... Mi smo imali puno problema s njihovom agresijom, nismo se uspijevali nametnuti, previše kratkih paseva, protivnik je uvukao neku nervozu. Na poluvremenu smo promijenili, opet pokazajemo karakter, mentalitet. Mi jesmo mali, ali smo borbeni, pogotovo ova generacija. Penali jesu lutrija, ali imali smo Livakovića. Svaki penal je obranio čisto i kvalitetno - rekao je Dalić.

POGLEDAJTE VIDEO: Fantastični Dominik Livaković

Pokretanje videa...

Pregleda dana SP 01:00

Jeste li iznenađeni što je Livaković obranio tri penala?

- Jučer smo vježbali na treningu i obranio je udarce nekoliko igrača. Kad su počeli penali, ja sam bio siguran da ćemo proći. Možda mi ne vjerujete, ali bio sam siguran da će biti heroj. Imali smo i dosta igrača koji inače pucaju, ali su bili izvan terena. Ali sve dileme je riješio Livaković, sjajnim obranama. Povijest se ponavlja. Dostojan je nasljednik Subašića iz Rusije - rekao je izbornik.

- Mi nismo igrali igru kakvu Hrvatska gaji i pokazuje, tehnički savršeno. Mi smo se na poluvremenu prilagodili protivniku i išli na otvorenu borbu. Bili smo na visokom nivou. Ovo je treći rezultat u povijesti hrvatskog nogometa. Svjetsko prvenstvo za nas nije gotovo, odmorit ćemo se. Imamo se pravo nadati još dobrim igrama i rezultatima. Večeras ćemo znati protivnika, ali se nećemo predati, tražimo put dalje - nastavio je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Modrić kaže da je ovo duh Hrvatske, da se nikad ne predaje.

- Ova generacija ne odustaje nikad, pokazuje dušu i emocije hrvatskog naroda. Puno smo se mučili, patili i hrvatska reprezentacija je velika stvar za hrvatski narod. Znamo da cijela Hrvatska živi za nas, ovo je način kako da ohrabrimo državu i da joj damo nadu u bolje sutra. Ovo je 18 igrača koji nisu bili u Rusiji. I rekao sam im da im je ovo šansa da uđu u povijest, mi smo već u Rusiji ušli u povijest. Ne podcjenjujte Hrvate, mali smo, vjernici smo i dragi Bog stoji iza nas!

- Mi smo znali da je nama najveća opasnost kad imamo posjed i kad ga izgubimo. Tada Japanci idu u tranziciju s pet, šest igrača. na to smo se pripremili da odmah napravimo prekid. Ali smo sami sebe doveli nakon pola sata, išli smo previše kratkih paseva u veznom redu, ohrabrili reprezentaciju Japana, onda su nam napravili probleme. Oni su sjajni, koristi svoje najbolje stvari. Posloženi su odlično, pobijedili su Španjolsku i Njemačku. Znamo da je kod njih tuga, ali bolje da je tuga kod njih, nego kod nas - zaključio je Zlatko Dalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika