Obavijesti

Sport

Komentari 232

Dalić pozvao Livaju i vratio u reprezentaciju Josipa Brekala!

Dalić pozvao Livaju i vratio u reprezentaciju Josipa Brekala!
6

Brekalo je ove sezone za Fiorentinu odigrao sedam utakmica, od čega četiri u prvoj postavi, nema ni gol ni asistenciju. Posljednji je put u reprezentaciji bio 13. lipnja 2022. u pobjedi 1-0 nad Francuskom

VIDEO

Marko Livaja prihvatio je izbornikove zahtjeve i ponovno se našao na popisu reprezentacije! Najvažnija je to stavka novog Dalićevog popisa, za nastavak kvalifikacija i okršaje s Turskom u Osijeku 12. listopada i u Walesu 15. listopada.

Zlatko Dalić razgovarao je s Hajdukovim kapetanom prethodnih dana, kao što je i najavio.

Pokretanje videa...

Hrvatska srebrna u Ligi nacija 00:49

- Objasnit ću mu što tražim od njega i on će sam odlučiti hoće li biti u reprezentaciji ili neće. Dogovorit ćemo se mi, riješit ćemo to... - govorio je izbornik, ali i jasno naglasio da Livaja nije smio napustiti kamp nakon uvreda nekoliko pojedinaca na Rujevici tijekom treninga.

POGLEDAJTE VIDEO: JE LI DALIĆ TREBAO POZVATI LIVAJU?

To je djelomično i razlog što ga nije pozvao za rujansku akciju. Livaja se pokajao, napadačka je linija ostala tanka i eto ga opet na popisu!

Statistika Livaje u HNL 23/24:

Doduše, u zadnje vrijeme mu Dalić ne može tepati da je najbolji igrač HNL-a jer Livaja je u zadnjih mjesec dana očigledno pao. Otkad je na početku sezone majstorski nadmudrio Livakovića i zabio gol Dinamu, u svim je velikim utakmicama ostao bez učinka. Dvaput protiv PAOK-a i jednom protiv Rijeke ostao je bez gola i asistencije, a četiri je pogotka u osam ovosezonskih nastupa postigao Slavenu, Rudešu i Omladincu iz Gornje Vrbe.

Prosjek mu je sličan kao prošle sezone jer ima 3,4 udarca na gol po utakmici, 1,5 u okvir, dvije asistencije, četiri kreirane velike šanse..., ali je izgubio 65 posto duela, a pretrpio je jednaki broj prekršaja koliko ih je i napravio: 1,8 po utakmici. U zadnje tri utakmice, pak, protiv Istre, Gorice i Lokomotive imao je ukupno pet udaraca, dva u okvir i kreirao jednu veliku šansu.

Osijek: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska - Slovačka

Bruno Petković i Andrej Kramarić u velikoj su formi, ali napadačka se linija “vatrenih” odjedanput dosta poremetila. Perišić i Ivanušec su se ozlijedili, Vlašić se razbolio, Mario Pašalić igra malo u Atalanti, iako je u nedjelju bio strijelac...

Zato je Dalić na popis vratio Josipa Brekala (25)! Pozicija desnog krila već je neko vrijeme deficitarna i krpaju je Majer, Pašalić, Kramarić..., a sad je problematično postalo i lijevo krilo jer zbog ozljeda su otpali Perišić, Oršić i Ivanušec.

Rijeka: Hrvatska i Latvija igraju kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2024

Brekalo je ove sezone za Fiorentinu odigrao sedam utakmica, od čega četiri u prvoj postavi, nema ni gol ni asistenciju. Posljednji je put u reprezentaciji bio 13. lipnja 2022., kada je 72 minute bio na terenu u pobjedi 1-0 na Stade de Franceu, pred 77.410 gledatelja.

Statistika Josipa Brekala:

To su jedine dvije novosti na popisu. Nema Matije Frigana, koji je dobio pretpoziv, kao ni ozlijeđenog Ivana Perišića. U čekaonici su i povratnik Luka Sučić, Duje Ćaleta-Car i Marin Pongračić. Ispao je, pak, Jakov Medić koji nije igrao u zadnje vrijeme. Tu su i Dion Drena Beljo, Martin Baturina i Nikola Moro, kao i Dominik Kotarski na golmanskoj poziciji.

- Naravno, Perišić će nam izuzetno nedostajati i kao igrač i kao jedan od lidera ove generacije, no to ne mijenja našu ambiciju da kroz ove dvije utakmice napravimo još dva velika koraka prema našem cilju, a to je plasman na Euro 2024. Odradili smo odličan posao u rujnu, ali sada nas čekaju dva najteža suparnika u skupini te moramo ponoviti tu razinu koncentracije, želje i kvalitetnog pristupa koji smo imali protiv Latvije i Armenije - rekao je izbornik Dalić za HNS pa nastavio:

- Imajući u vidu ozljede Perišića i Oršića, kao i činjenicu da je Ivanušec također načet, proširili smo opcije na krilima pozivanjem Brekala, koji tako dobiva priliku pokazati da zaslužuje ponovno biti dio reprezentacije, za što ima potrebnu kvalitetu. Više sam puta istaknuo da vrata reprezentacije nisu nikome zatvorena te da se svatko može igrama i reprezentativnim ponašanjem vratiti u ekipu.

Pogledajte cijeli popis:

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 232
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti