Obavijesti

Sport

Komentari 41

Dalić: Pašalić? Takve igrače hoću, a ne one koji se dvoume! A kiks bi sad bio katastrofa...

Dalić: Pašalić? Takve igrače hoću, a ne one koji se dvoume! A kiks bi sad bio katastrofa...

Moramo biti ozbiljni, od ovog trena spremati se za Armeniju i pokušati to riješiti pred punim stadionom. Pjaca je osjetio problem s mišićem pa ga nismo koristili, rekao je izbornik

VIDEO

Dvije sjajne akcije bile su dovoljne za velika tri boda koja su nas dovela na korak od Europskog prvenstva. I to je jedino što ćemo pamtiti iz Rige.

Pokretanje videa...

Vatreni na korak do Eura: Pobjedili Latviju 2-0 00:49

Hrvatska je u 9. kolu kvalifikacija za EP pobijedila Latviju 2-0 golovima Lovre Majera i Andreja Kramarića te tako objeručke ugrabila poklon iz Jerevana gdje su Armenija i Wales remizirali (1-1). Vatreni su se vratili na drugo mjesto, a u utorak na Maksimiru protiv Armenije imaju priliku plasirati se na Euro.

Riga Konferencija za medije nakon utakmice između Latvije i Hrvatske

- Bitno je samo da smo dobili šansu da sami o sebi odlučujemo u Zagrebu. To smo priželjkivali. Krenuli smo jako dobro u prvih pola sata s puno autoriteta, sigurnosti i samopouzdanja. Zabili smo brza dva gola, nakon toga smo priveli susret kraju bez šuta suparnika na naš gol. Možda smo mogli biti i malo konkretniji kasnije, te zabiti i treći gol, ali sve u svemu super. Sad nam preostaje da budemo maksimalno ozbiljni u Zagrebu, odigramo dobro i pobijedimo Armeniju, te da se na taj način plasiramo na Euro - rekao je izbornik Zlatko Dalić na press konferenciji.

Hrvatska je dominirala, pobjeda nije bila upitna u ni jednom trenutku, ali dojam je mogao biti i bolji. Stvorili smo svega nekoliko šansi, no ugasili se u drugom dijelu. Ipak, raduje napredak u odnosu na listopad gdje smo bili bezidejni i neprepoznatljivi.

- Ulazak u utakmicu je bio vrlo kvalitetan, konkretan i autoritativan. Ušli smo s puno sigurnosti i želje da to što prije riješimo i to smo uspjeli. Da nije bilo tako, bilo bi jako teško jer težak je bio teren, a protivnik bi se borio. Ovako smo to riješili. Možda je malo nedostajalo još ozbiljnosti u nekim situacijama, ali neću govoriti sada o utakmici, prošla je, pobijedili smo. Sve okrećem na Armeniju.

Susret Latvije i Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

Ante Budimir vratio se u reprezentaciju prvi put nakon SP-a u Katru.

- On je zaslužan za oba gola, odvukao je obrambenog igrača i otvorio prostor za Kramarića i Majera. To smo radili na treninzima, da se pojavi rupa koju iskoriste igrači iz drugog plana. Šteta je što nije zabio, ali odradio je što smo od njega tražili. Možda je opet bilo malo lopti za njega, pravih, dobrih... Više smo težili da naši krilni igrači ulaze unutra, pa završavamo kroz pas. To smo trenirali. Tako smo dali dva gola. On je stvarao prostor za druge, trčao je i borio se, odradio je posao na drugi način kad već nije bio strijelac.

Jeste li gledali utakmicu Armenije i Walesa?

- Nisam gledao, ni pratio taj susret. Dečki su pratili. Oni su se puno potrošili, imali su veći posjed lopte i šanse jer kad bi dobili Wales bili bi u igri za prolaz. Sad su ispali, dolaze rasterećeni da se nadigravaju i odigraju što je moguće bolju utakmicu. To može biti opasnost za nas, protivnik neopterećen, a nad nama je veliki imperativ. Očekujem razigranu Armeniju, da dođe uživati u Zagreb...

Riga Konferencija za medije nakon utakmice između Latvije i Hrvatske

Luka Modrić i Marcelo Brozović odigrali su odličan susret, a posebno je oduševio Lovro Majer. 

- Neću puno o pojedincima. Lovro je dao gol, Kramarić se vratio i napravio svoj posao, vidjelo se koliko nam je falio s tim svojim golom. On i Ivanušec su igrači koji su u zadnja dva mjeseca imali jako malu minutažu, iskoristili su ovaj susret da se opet nametnu i igraju, da dobiju još više energije i sigurnosti za utorak. Modrić je bio dobar, rastrčan, u fazi obrane je sve stigao. Malo je teren bio problem, lopta nije najbolje legla i u nekim smo situacijama griješili. Idem sad gledati Armeniju...

Napravili smo veliki korak prema Euru, ali izbornik je stao na loptu.

- Moramo biti ozbiljni, od ovog trena spremati se za Armeniju i pokušati to riješiti pred punim stadionom. Ne smijemo si dopustiti nikakvo opuštanje ili kiks jer bila bi katastrofa da sad ovo ne iskoristimo kad smo nakon svega i teška dva poraza došli u ovu situaciju da imamo sve u svojim rukama. Ne smijemo to propustiti - rekao je Dalić.

Susret Latvije i Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo

U utorak slijedi susret odluke. Hrvatska će na Maksimiru ugostiti Armeniju, a izbornik je najavio mogućnost pozivanja još jednog napadača. Na pretpozivu su Petar Musa i Dion Drena Beljo, a naknadno je odlučio da će pozvati Belju.

- Moramo dobro vidjeti što je s igračima, Sučić je ostao u Zagrebu, moram vidjeti u kakvom je stanju, Juranović nije igrao zbog ozljede, Pjaca je osjetio problem s mišićem, pa ga nismo koristili. Razmišljam da pozovem novog napadača za Armeniju jer treba nam netko. Ova trojica koje sam spomenuo vjerojatno neće biti u kadru utorak. Provjerit ćemo, ali nećemo ništa riskirati. Dobro je što su Ivanušec i Kramarić sve izdržali, kao i Brozović i Modrić. Stanišić nije standardan u klubu, pa bi mogao biti malo u problemima. Ostali su u ritmu. Pašalić kad je ušao pokazao je da se na njega može ozbiljno računati, kao i Baturina. Ne mogu još reći tko će točno igrati. Prevelika je utakmica da bih išao u rizik s bilo kime. Moramo uzeti još jednog napadača jer jedina alternativa Budimiru je sad Mario Pašalić, ne daj Bože da nešto zapne jer nemam koga uvesti u igru.

Martin Baturina i Marco Pašalić debitirali su za reprezentaciju i zaradili pohvale izbornika. 

- Obojici sam čestitao na debiju, oni su sigurno naša budućnost. Pašalić je ušao sjajno u jednu situaciju, šteta je što nije zabio gol u prvom nastupu. Taj dečko je došao u reprezentaciju s toliko energije, motiva i želje. Na treningu pokazuje koliko mu je stalo. Takve igrače hoću i trebam u reprezentaciji, a ne one koji se dvoume bi li došli ili ne bi došli. On me s time kupio i sve nas, žao mi je što nije zabio gol. Baturina ima 20 godina, a nosi Dinamo. Drži sve sam, tako se dokazuje kao igrač i mjesto mu je u reprezentaciji. Bit će sjajno da se plasiramo na Euro i damo šansu tim igračima da se nametnu i budu okosnica. Vrijeme je za njih, polako opet moramo praviti smjernu generacija kao nakon Rusije, ali vrijeme je da mlađi donesu novu energiju i život. Kroz treninge su opravdali poziv.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna