Obavijesti

Sport

Komentari 608

'Vatreni' su 'sedmicom' okrunili odličnu večer: Kramarić dijelio lopte, Majer dva puta pogodio

'Vatreni' su 'sedmicom' okrunili odličnu večer: Kramarić dijelio lopte, Majer dva puta pogodio
10

Nije ovog puta bilo drame, Hrvatska je sve brzo riješila na Malti. Dalićevi izabranici su se raspucali prije Rusije, a sad su pred izbornikom brige o tome koga će staviti u početnih 11 na Poljudu u nedjelju

Hrvatska nogometna reprezentacija u Ta'Qaliju je pobijedila Maltu sa 7-1 i u nedjelju će na rasprodanom Poljudu loviti pobjedu protiv Rusije za direktan plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Nakon što je Rusija u prvom susretu 9. kola H skupine deklasirala Cipar sa 6-0, 'Vatreni' nisu imali pravo na kiks. Samo je pobjeda ostavljala svjetske doprvake u utrci za prvo mjesto.

Dečki, dobijte Ruse, inače u play offu vrebaju Švedska, Srbija, a možda čak i Italija i Portugal!
Dečki, dobijte Ruse, inače u play offu vrebaju Švedska, Srbija, a možda čak i Italija i Portugal!

Hrvatska je na koncu slavila. I to kako. S uvjerljivih 7-1 porazila je Maltu poslavši Rusima jasnu poruku. U nedjelju vas čeka "grotlo" Poljuda i efikasni i motivirani svjetski doprvaci. Strijelci su bili Ivan Perišić (6), Duje Ćaleta-Car (22), Mario Pašalić (39), Luka Modrić (45+1), Lovro Majer (47, 64) i Andrej Kramarić (56), dok je za domaćine zabio Marcelo Brozović pogodivši vlastitu mrežu u 31. minuti.

Pokretanje videa...

Hrvatska na Maksimiru uoči Malte VIDEO

Konačna odluka o pobjedniku skupine i reprezentaciji koja će direktno u Katar pasti će u nedjelju u Splitu. Rusija i dalje ima dva boda više i "Vatrenima" igra samo pobjeda. Za utjehu, Dalićevi momci su osigurali drugo mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije.

izbornik Zlatko Dalić je priliku na vratima pružio 'jedinic' Lillea Ivi Grbiću koji je iz sastava istisnuo Dominika Livakovića. Stoperske pozicije su zauzeli Duje Ćaleta-Car i Joško Gvardiol, a uz njih su u zadnjem redu startali i Borna Sosa, te Josip Juranović, dok su Dejan Lovren i Domagoj Vida ostali na klupi. U veznom redu standardni su bili Brozović i Modrić, uz njih i Pašalić, dok su napadačku trojku činili Lovro Majer, Andrej Kramarić i Ivan Perišić.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Malta v Croatia

Počelo je sjajno. Hrvatska je povela već u šestoj minuti. Modrić je ukrao loptu uposlivši Kramarića koji je isprve produžio do Perišića, a ovaj lagano zabio za 1-0. U 12. minuti suparničku mrežu je zatresao i Gvardiol, no dvojica "Vatrenih" su bila ispred golmana Bonella pa je VAR soba javila kako se radi o zaleđu. Samo minutu kasnije zabio je domaćin, no i Degabriele je također bio u zaleđu.

U 22. minuti svjetski doprvaci su poveli sa 2-0. Modrić je ubacio iz slobodnog udarca, a Ćaleta-Car glavom pogodio s par metara. Maleni nemir unio se u naš redove u 31. minuti kada je Brozović postigao neobičan autogol. Veznjak Intera je pokušao očistiti jedan ubačaj, no sam sebe je pogodio u glavu i zabio u vlastitu mrežu.

VIDEO Kako je Hrvatska došla do rekordne gostujuće pobjede, a Brozo zabio bizaran autogol
VIDEO Kako je Hrvatska došla do rekordne gostujuće pobjede, a Brozo zabio bizaran autogol

Hrvatski odgovor je ubrzo uslijedio. Majer je u 39. minuti sjajnom loptom gurnuo Kramarića u situaciju jedan na jedan. Napadač Hoffenheima prošao je svog čuvara, a potom asistirao Pašaliću koji je zabio pored istrčalog Bonella. Golijadu u prvom dijelu zaključio je kapetan Modrić u prvoj minuti sudačke nadoknade.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Malta v Croatia

Na startu drugog dijela nije dugo trebalo čekati novi gol. Već u 47. minuti Lovro Majer je zabio za 5-1. Juranović je ubacio za Kramarića koji je pucao glavom, Bonello je obranio, ali odbijanac je pospremio veznjak Rennesa. U 56. minuti već je bilo 6-1. Maltežani su 'poklonili' loptu Kramariću koji je iskoristio činjenicu što je golman bio na 20-tak metara i iz daljine pogodio za 6-1. Sjajna hrvatska večer nastavila se u 64. minuti kada je Majer u svom trećem nastupu za A reprezentaciju zabio drugi gol na utakmici. Do kraja susreta mogao je pasti još pokoji gol, no ostalo je uvjerljivih 7-1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
KVALIFIKACIJE ZA SP 20.45 , TA'QALI, MALTA
Malta
31' Brozović (ag)
1 : 7
Hrvatska
6' Perišić, 22' Ćaleta-Car, 39' Pašalić, 45'+1' Modrić, 47', 64' Majer, 53' Kramarić
Sortiranje događaja
KRAJ

GOTOVO JE! Kraj na Malti, 'vatreni' su se raspucali, a sad slijedi odmor pa ono najvažnije - utakmica protiv Rusije na Poljudu.

90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao dvije minute nadoknade.

86'

Utakmica polako ide prema kraju, a stali su sada 'vatreni' koji su svjesni da je sedam golova i više nego dovoljno. Sad se treba posvetiti nedjelji i utakmici protiv Rusije.

78'

Evo i prvog žutog kartona na utakmici. Nema potrebe za ovakvim startom, sve je odavno riješeno, a Pepe je, baš u stilu Pepea, pokosio Marka Livaju na što mu je Aytekin ekspresno dao žuti karton.

71'

Lagano Hrvatska kruži na polovici Malte, a pokušao je Marko Livaja lagano lijevom nogom zabiti s dvadesetak metara od gola, no lako je to obranio Bonello. 

Komentari 608