Obavijesti

Sport

Komentari 30

VIDEO Kako je Hrvatska došla do rekordne gostujuće pobjede, a Brozo zabio bizaran autogol

VIDEO Kako je Hrvatska došla do rekordne gostujuće pobjede, a Brozo zabio bizaran autogol

Kramarić je asistirao Perišiću pa i Pašaliću, Modrić Ćaleta-Caru, Pašalić Modriću, a Brozović sam sebi - za autogol. U nastavku su zabili i Majer (dvaput) i Kramarić za velikih 7-1

VIDEO

Bojali smo se gostovanja na Malti zbog nekih neugodnih iskustava iz prošlosti, ali ovo definitivno nije bio problem za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, pobijedili su "vatreni" 7-1 i izborili odlučujuću utakmicu protiv Rusije u nedjelju (15 sati) na Poljudu koja nosi izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

POGLEDAJTE VIDEO: Put 'vatrenih' na Maltu

Pokretanje videa...

Put Vatrenih na Maltu 00:29

"Vatreni" su presjekli jednu loptu u malteškoj obrani, loptu je dobio Andrej Kramarić i proslijedio je do slobodnog Ivana Perišića, a on je kaznio izlijetanje golmana Malte Henryja Bonella i pogodio u praznu mrežu za 1-0 u šestoj minuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Malta v Croatia

Bio je to Perišićev 32. gol u jubilarnom 110. nastupu za reprezentaciju, sad mu samo jedan nedostaje da se na drugom mjestu izjednači s Marijem Mandžukićem, dok je na vrhu i dalje dosta daleko Davor Šuker (45 golova).

Omišanin je zabio treći gol Malti, a njegov nam je gol donio plasman na Euro 2016. u završnici kvalifikacija baš na gostovanju (1-0). Zabio je istom protivniku i u ovim kvalifikacijama na Rujevici, također za 1-0.

Što se nastupa tiče, Perišiću samo četiri utakmice nedostaje do trećeg mjesta vječne ljestvice hrvatske reprezentacije. Stipe Pletikosa ostao je na 114, Darijo Srna na 134, a Luka Modrić u Valletti je nastupio nevjerojatan 145. put.

Mogli su Maltežani brzo izjednačiti, ali je gol poništen zbog zaleđa, a onda je Hrvatska zabila i drugi. Modrić je izveo slobodnjak u 22. minuti s lijeve strane, a Duje Ćaleta-Car u 20. nastupu za reprezentaciju u gužvi na petercu glavom zabio prvijenac za 2-0.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Malta v Croatia

Nije nažalost moglo bez loših vijesti na drugoj strani. U 31. minuti Maltežani su ubacili s lijeve strane, a Marcelo Brozović, u pokušaju da ispuca loptu, pogodio je sebe u glavu, a lopta se odbila pokraj Ive Grbića i domaćini su smanjili zaostatak.

Srećom, brzo je mir u momčad Hrvatske vratio Mario Pašalić nakon sjajne dubinske lopte Lovre Majera za Kramarića koji je izvozao Caina Attarda i dao na drugu stativu igraču Atalante. Njemu nije bilo teško zabiti šesti gol u 33. nastupu. Nakon šestoga gola uzeo je i kapetansku traku.

Velikih 4-1 u prvoj minuti nadoknade prvog dijela donio je Luka Modrić koji je ostao sam pred malteškim golmanom nakon što ga je petom krasno proigrao Pašalić. Zabio je Luka jubilarni 20. gol u 145. nastupu. Više od njega, uz Perišića, Mandže i Šukera, imaju još Srna s 22 i Eduardo s 29 golova, a 20 je zabio Ivica Olić.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Malta v Croatia

Drugo poluvrijeme nije moglo bolje početi jer je u 47. minuti Lovro Majer zabio prvijenac u trećem nastupu, prvome od prve minute. Pucao je Kramarić glavom s peterca, obranio je to malteški golman, a novi veznjak Rennesa zakucao iz odbijanca za 5-1.

Šesti je zabio Andrej nakon velike greške i nonšalantnog dodavanja jednog od braniča Malte. Presjekao je loptu i pucao s 30 metara, na golu nije bilo nikoga i Krama je u 63. nastupu zabio 16. gol.

Majer je u 64. minuti, nakon brojnih izmjena (Jakić za Brozovića, Oršić za Perišića, Petković za Kramarića, Vlašić za Modrića, Livaja za Pašalića) zabio drugi gol na utakmici na asistenciju Marka Livaje.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Malta v Croatia

Prvi su put "vatreni" zabili sedam golova na gostovanju u jednoj službenoj utakmici (u Andori 2007. i Kosovu 2016. bilo je 6-0). Uvjerljivije smo samo pobjeđivali Australiju 1998. (prijateljska) i Andoru u kvalifikacijama za Euro 2008. (po 7-0) te San Marino u prijateljskoj 2016. (10-0).

Sve golove s utakmice Malte i Hrvatske pogledajte OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem