Obavijesti

Sport

Komentari 51

Dalić u misiji 'lijevi bek': Gleda Strinića u Milanu protiv Intera

Dalić u misiji 'lijevi bek': Gleda Strinića u Milanu protiv Intera
1

TROJICA ZA LIJEVI BOK Pratili smo Pivarića, jednako kao i Leovca u ogledu PAOK-a i Olympiacosa, a danas ću otići u Milano pogledati Strinića protiv Intera, kaže izbornik Dalić

VIDEO

Želim da nam drugo poluvrijeme iz Kijeva bude model. Želim da moja Hrvatska baš tako igra, rekao je Zlatko Dalić nakon što je prvi put kao izbornik objavio popis igrača na koje računa.

Poziv za Grčku dobila su 23 igrača, a čak su petorica na pretpozivu. Među njima su i ozlijeđeni Pjaca, Brozović i Jedvaj. Izbornik se nada kako bi se netko od njih mogao potpuno oporaviti i priključiti za doigravanje za SP.

Već je Nenad Gračan otkrio da će Nikola Vlašić biti na popisu A reprezentacije. Sipao je komplimente na račun igrača Evertona. Dalić je njega i Antu Rebića pozvao zbog toga što želi da mu momčad bude još ofenzivnija.

- Oni su probojni na boku, tu trebamo igrače koji su jaki jedan na jedan.

Ante i Nikola kao tajni aduti

Kasnije smo s izbornikom još malo porazgovarali o ovom dvojcu, od kojeg očito očekuje velike stvari. Pitali smo ga sprema li veliku minutažu za Rebića i Vlašića u Maksimiru.

- Najbolje bi bilo da bude 3-0 pa da što manje moram kombinirati - nasmijao se Dalić, koji očito na dvojac iz Eintrachta i Evertona itekako računa u budućnosti.

Uostalom, njegov je pomoćnik Ivica Olić u subotu u Frankfurtu gledao Rebića uživo u srazu protiv Borussije Dortmund. Ante se vraća na velika vrata nakon što ga njegov imenjak Čačić nije vidio u reprezentaciji. Išao je na Svjetsko prvenstvo, vodio ga je Niko Kovač, a mogao bi ga povesti i Dalić ako se tamo plasiramo. Vlašić je za “kockaste” debitirao protiv Meksika u Los Angelesu. U Premiershipu je Nikola krenuo vrlo dobro, izgleda puno bolje nego njegova momčad.

Izbornik gleda Inter - Sampdoria

Posebna je priča lijevi bok. Za tu je poziciju izbornik pozvao tri igrača, Josipa Pivarića, Ivana Strinića i Marina Leovca. Vidjeli smo u Ukrajini da na lijevi bok može i Šime Vrsaljko, ali Dalić sad očito ima drugu ideju.

- Da, tamo je igrao Šime, ali sad mi moramo napadati od prve minute - rekao nam je Dalić, koji nakon ovih riječi očito na lijevom boku želi zaigrati s ljevakom.

- Pozvao sam svu trojicu, pa ću vidjeti tko će igrati. Želim imati sve na treningu i onda ću odlučiti. Jedan od mojih suradnika je gledao Leovca s PAOK-om u derbiju protiv Olympiacosa. Pratili smo i Pivarića, a danas idem u Milano gledati utakmicu Inter - Sampdoria. Strinić igra dobro i standardno - kaže nam izbornik.

 

Večeras će na velebnoj Giuseppe Meazzi Dalić uživati u partiji Ivana Perišića, a Strinić će biti pod posebnim povećalom. Ako bude dobar protiv jedne od najboljih momčadi u Italiji, možda si “kupi” mjesto za prvih 11 protiv opasnih Grka.

- Moramo biti mirni, raditi na psihološkoj pripremi i spremni za njihove provokacije - rekao je izbornik, koji u stručnom stožeru uz Ivicu Olića želi još Darija Srnu i Dražena Ladića.

- Na tome ću i dalje ustrajati. Želim oko sebe ljude od povjerenja, ljude koji su ponosni, koji poznaju igrače - završio je Zlatko Dalić.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija