Obavijesti

Sport

Komentari 57

Dalić u problemima: Tko protiv Grčke "glumi" Milana Badelja?

Dalić u problemima: Tko protiv Grčke "glumi" Milana Badelja?
1

PLAN B Milan Badelj sigurno ne može, a vrlo je upitno hoće li zbog ozljede uopće moći zaigrati Mario Mandžukić. Izbornik Zlatko Dalić mora tražiti nova rješenja u taktici za Grčku

VIDEO

Crne prognoze su se obistinile. Milan Badelj, čovjek koji je odigrao devet od deset kvalifikacijskih utakmica za Hrvatsku, neće moći nastupiti protiv Grčke zbog ozljede, a Mario Mandžukić ‘visi’...

Imao je izbornik Zlatko Dalić poseban plan i ideju za Badelja, no veznjak Fiorentine zadobio je istegnuće bedrenog mišića i bit će izvan terena od tri do četiri tjedna. Grčku opasnost Kostasa Fortounisa, koji će igrati iza napadača, tako će morati čuvati netko drugi i praviti društvo Ivanu Rakitiću.

Marcelo Brozović mogao bi biti prinudno rješenje iako mu više odgovara igra na krilu, gdje je opasniji po gol protivnika. Luka Modrić već je igrao zadnjeg veznog u paru s Rakitićem pod Nikom Kovačem, a na tu poziciju gurao ga je i Ante Čačić, što nije ispalo dobro. Luka će sigurno biti korisniji u napadačkom dijelu, kad bude trebalo loptu brzo prenijeti prema naprijed.

Filip Bradarić možda je i najlogičnije rješenje, igrački gledano, jer na poziciji zadnjeg veznog igra u Rijeci. Ipak, za “vatrene” je dosad igrao samo prijateljske utakmice i pitanje je kako bi se snašao pod takvim pritiskom, kao i Mario Pašalić, koji je dosad skupio samo šest minuta u službenim utakmicama.

 

Nažalost, nije Badelj jedini problem Hrvatske. Mario Mandžukić igrao je protiv Beneventa posljednjih 15 minuta iako nije trebao ni to igrati. Osjetio je zatezanje u zadnjoj loži i trenirao po posebnom programu pa se još ne zna hoće li biti spreman do četvrtka, dok je s Danijelom Subašićem na koncu ipak sve u redu.

Dobra vijest je da bi trebalo biti lijepo vrijeme.

- Nama će odgovarati. Grcima se lakše braniti ako teren bude namočen, kao protiv Kosova - rekao je Dalić, kojemu se život okrenuo “naglavačke” u posljednjih mjesec dana. 

- Spavam manje, ali puno se promijenilo. Imao sam mir, neku ležernost, sada je sve drugačije. No to je moj posao, to mi je nedostajalo. Nisam očekivao ovakav preokret i ovakav ritam, ali mene to sve veseli - dodao je izbornik uoči okupljanja.

Mir će trajati još tjedan dana, odnosno do uzvrata s Grčkom. Uostalom, novac koji se ove godine dijeli nikad nije bio veći. Plasmanom na SP u Rusiji svaka će reprezentacija dobiti 12 milijuna dolara! Usporedbe radi, na prošlom SP-u u Brazilu plasman se dotirao s 9,5 milijuna dolara. Osmina finala nosi 12 milijuna dolara, četvrtfinale dodatnih 18 milijuna dolara. Pa eto, kad smo se zaigrali, naslov prvaka nosi 50 milijuna dolara... Ali ‘ajmo mi prvo proći tu Grčku.

Opcija 1 - otpala

MILAN BADELJ Ne može. Bio je važan igrač u eliminaciji Ukrajinaca, sada izbornik Dalić traži drugo rješenje

Opcija 2

MARCELO BROZOVIĆ Dalić ga vidi kao prvu zamjenu za Badelja na mjestu zadnjeg veznog

Opcija 3

MARIO PAŠALIĆ Može igrati zadnjeg veznog, ali on voli otići naprijed, kao i Rakitić...

Opcija 4

FILIP BRADARIĆ Malo vjerojatna opcija. Nema iskustva u tako važnim utakmicama...

Opcija 5

LUKA MODRIĆ Teško će ga Dalić vratiti na zadnjeg veznog, to nije funkcioniralo kod Čačića...

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija