Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
35 komentara

Dalmatinski snagator: Nenad Klarić podignuo 615 kilograma!

Klarić je bio najbolji u mrtvom dizanju s 265 kilograma podignutih, dok je u čučnju najbolji bio Splićanin Lean Kezić sa 180 kilograma. Kezić je prvi bio i u bench pressu

Foto: Screenshot/Facebook
35 komentara

U Splitu je održano powerlifting natjecanje u kojem je slavio Nenad Klarić iz Krila Jesenica.

Powerlifting je sport u kojem sudionici pokušavaju dići što veću težinu kroz tri discipline: mrtvo dizanje, čučanj i bench press, a iako Klarić nije bio najbolji u sve tri kategorije njegov ukupni zbroj bio je 615 kilograma što je bilo dovoljno za prvo mjesto. 

Čučanj 250kg x3 Farmer walk 280kg (140kg po ruci) Bodyweight 98kg

Objavljuje Neno Klarić u Utorak, 21. studenoga 2017.

Klarić je bio najbolji u mrtvom dizanju s 265 kilograma podignutih, dok je u čučnju najbolji bio Splićanin Lean Kezić sa 180 kilograma. Kezić je prvi bio i u bench pressu, a tamo je titulu najboljeg podijelio s Tomislavom Bitunjcem iz Žrnovnice koji je digao 180 kilograma.

Klarićev rezultat smatra se solidnim i za ostala natjecanja iako se ovdje radilo samo o natjecanju rekreativaca u svrhu popularizacije tog rastućeg sporta u Dalmaciji. No imao je Dalmatinac i boljih rezultata!

Prije tri godine, točnije u ožujku 2016. godine Klarić je na powerlifting natjecanju podignuo 661 kilogram, a tada je postavio i nakratko držao državni rekord u čučnju s 251 kg.

330kg Yoke

Objavljuje Neno Klarić u Subota, 18. srpnja 2015.

Prema podacima na stranicama Hrvatskog powerlifting saveza rekord u mrtvom dizanju je 308 kilograma, a postavio ga je Vinko Barić u prosincu prošle godine dok je ukupni rekord za 133 kilograma veći od Klarićevog - 748 kilograma ukupno je podignuo Nemanja Cvijanović u ožujku 2017. godine.

Tema: Sport fanatik

Message