Sport

Komentari 29

Damian Kadzior odlazi u Eibar, Dinamu oko dva milijuna eura!

Damian Kadzior odlazi u Eibar, Dinamu oko dva milijuna eura!

Poljski nogometaš za Dinamo je skupio 78 nastupa, zabio 21 gol, asistirao 22 puta. Osvojio je dva naslova prvaka i jedan Superkup, te spada među strance koji su u Maksimiru prilično zadovoljili...

Dinamo je u tajnosti odradio još jedan izlazni transfer, Damian Kadzior odlazi u Španjolsku. Poljski reprezentativac ubrzo bi trebao postati novi član tamošnjeg prvoligaša Eibara, a Zagrepčani će za svog dosadašnjeg igrača dobiti dva milijuna eura (uz dodatne bonuse). Što je možda i malo s obzirom na činjenicu kako je baš Kadzior prošle sezone bio najbolji igrač Dinama na prvenstvenoj sceni, a i tržišna mu vrijednost prema Transfermarktu iznosi 3,5 milijuna eura.

Damian Kadzior na svom je stolu imao nekoliko ponuda, željeli su ga elitni turski prvoligaši, u igri je bio i Celtic, no njegova je želja bila Španjolska. Pregovori između igrača i novog mu kluba odrađeni su u trenu, Kadzior će u Eibaru zarađivati puno više nego u Dinamu gdje mu je godišnja plaća 300 tisuća eura. U Dinamu nisu željeli raditi probleme svom nogometašu, igraču koji na leđima već ima 28 godina i kojem je ovo možda bio i posljednji vlak za inozemstvo.

Damian Kadzior za 'modre' je skupio 78 nastupa, zabio 21 gol uz 22 asistencije, osvojio dva naslova prvaka i jedan Superkup. Dapače, Zagrepčanima se pokazao kao 'pun pogodak', a u Maksimir je stigao u ljeto 2018. godine na poziv Nenada Bjelice za samo 400 tisuća eura. U dresu Dinama dohvatio je i nastupe za poljsku reprezentaciju (četiri utakmice i jedan gol), a ove sezone zbog ozljede nosa nije zaigrao za 'modre'.

Dinamo novim izlaznim transferom dodatno puni vlastitu blagajnu, hrvatski prvak je na prodajama Nikole More (8,5 mil. eura), Damiana Kadziora (2 mil. eura), Adriana Šempera (1,5 mil. eura) i Roka Baturine (1 mil. eura) već zaradio 13 milijuna eura. No, ta će brojka još dodatno rasti, u Dinamu do kraja prijelaznog roka (5. listopada) žele prodati još pokojeg igrača, naravno u međuvremenu i dovesti neko novo ime. A novac će im stići i od Amira Rrahmanija (transfer iz Verone u Napoli), Dinamo će tu zaraditi još 1,4 milijuna eura.

Zoran Mamić sada na poziciji desnoga krila ima tek Lirima Kastratija, no vjerojatno će (do dolaska nekog novog igrača) tu po potrebi koristiti i usluge Luke Menala i Antonija Marina, igrača kojima je primarna pozicija na lijevom krilu, gdje je i dalje neprikosnoven Mislav Oršić. 

Najčitaniji članci