Obavijesti

Sport

Komentari 109

Dan D za Dinamo: Gdje gledati utakmicu protiv West Hama

Dan D za Dinamo: Gdje gledati utakmicu protiv West Hama

Dinamo večeras od 21 sat protiv West Hama igra posljednje kolo grupne faze Europske lige. Remi i pobjeda donose siguran plasman u eliminacijsku fazu EL. Prijenos je na Areni Sport 1

VIDEO

Hoće li Dinamo proljeće dočekati u Europskoj ligi ili Konferencijskoj ligi, doznat ćemo večeras od 21 sat kada hrvatski prvak gostuje kod West Hama u posljednjem kolu grupne faze Europske lige.

Pokretanje videa...

Dinamovci uoči West Hama 06:14

Turbulentno je razdoblje iza 'modrih'. Momčad je ušla u seriju loših rezultata, Damir Krznar podnio je ostavku nakon ispadanja iz Kupa te je na vruću klupu zasjeo Željko Kopić. No, nije upalila šok terapija. Hajduk je nakon dugo vremena dominantno protutnjao Maksimirom i pobijedio 2-0 u najvećem hrvatskom derbiju.

Zagreb: Dinamo i Hajduk susreli se u 18. kolu Prve HNL

Potreslo je to sve u Maksimirskoj 128. Dinamo ne izgleda dobro. Djeluje beskrvno, bezidejno, tromo i potrošeno. Nema više igrača poput Joška Gvardiola, Lovre Majera i Kristijana Jakića koji su pravili razliku na terenu. Prava pojačanja nisu došla, a takvu kvalitetu je nemoguće nadomjestiti.

Zagreb: Utakmica UEFA Europske lige, GNK Dinamo - Rapid

No, bez obzira na sve loše što se dogodilo u posljednje vrijeme, igrači Dinama moraju sve to zatomiti u svojim glavama i koncentrirati se samo na to kako srušiti West Ham. A onda klupsko vodstvo bi na zimu trebalo dobro zasukati rukave te Željku Kopiću ili novom treneru dovesti prava pojačanja. Hrvatski prvak s ovakvim rosterom teško može voditi ravnopravnu bitku na oba fronta.

Dinamo i Rijeka sastali se u četvrtfinalu hrvatskog nogometnog kupa

'Modri' su osigurali proljeće u Konferencijskoj ligi, ali baš nitko u klubu nije slavio nakon remija s Genkom u prošlom kolu. Igrači su tužnih i zamišljenih pogleda stali pred navijače. Svima su se povećali apetiti nakon sjajnih rezultata u prethodnim sezonama i upravo zbog toga bi ispadanje iz Europske lige bilo veliko razočaranje za klub.

- Europska utakmica, West Ham je tradicionalni engleski klub s bogatom povijesti, igraju jako dobru sezonu. Svi osim Petkovića i Franjića su na dispoziciji, momčad je motivirana, kvalitetno smo pripremili utakmicu. Očekujem da ćemo biti u pravom izdanju, ulog je nastavak natjecanja u Europskoj ligi. Vjerujem da ćemo svi napraviti sve što je u našoj moći da odigramo odličnu utakmicu bez obzira u kojem sastavu će West Ham zaigrati. Da budemo pravi i da dođemo do rezultata koji nam osigurava nastavak natjecanja u Europskoj ligi - kazao je Željko Kopić na press konferenciji.

Dinamo u Londonu odradio večernji trening

Dinamo je drugi na ljestvici s dva boda više od Genka. Za prolazak u eliminacijsku fazu Europske lige bit će mu dovoljan i bod, ali mogao bi proći i s porazom. No, u tome slučaju belgijski klub ne smije slaviti protiv bečkog Rapida. Ipak, u prilog definitivno ide činjenica da West Ham ulazi rasterećen u ovaj dvoboj s već osiguranim prvim mjestom i europskim proljećem te dinamovci u tome vide svoju šansu.

No, da se pita nogometaša West Hama Nikolu Vlašića, on bi volio da hrvatski predstavnik ispadne iz Europske lige.

- Bilo je lijepo kad sam došao na Maksimir s West Hamom i pobijedio 2:0, ali to je samo jedna pobjeda iz valjda 20 pokušaja! Znam da pobjedom možemo izbaciti Dinamo iz Europa lige. Svima iz Hajduka, pa tako i meni, bi se to jako svidjelo, no da budem iskren, fokusiran sam na West Ham i ne razmišljam previše o tome. Samo želim pobjeđivati - rekao je Vlašić.

Zagreb: Dinamo i West Ham susreli se u 1. kolu Europske lige

Ipak, mi se nadamo kako se to neće dogoditi. Dinamo je velike stvari napravio u Europskoj ligi. Prošle sezone senzacionalno je srušio Tottenham i probio se do četvrtfinala. Hrvatski prvak pokazao je da se može nositi s najjačima, a West Ham to upravo i je. Bit će to pravi test i pokazatelj koliko 'modri' mogu ove sezone u europskim natjecanjima. No, nakon sutra ćemo znati hoće li to biti Konferencijska liga ili Europska liga. 

Utakmica počinje u 21 sat, prijenos je na Areni Sport 1, a emisija uoči utakmice počinje sat vremena ranije

POGLEDAJTE BORBU VEČERI S FNC 4: ERSLAN VS DA SILVA

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener