Obavijesti

Sport

Komentari 69

Dan kad su Eduardo, 'krtica' i Bilić srušili veliku Englesku...

Dan kad su Eduardo, 'krtica' i Bilić srušili veliku Englesku...
13

10 GODINA Prošlo je desetljeće od jedne od najvećih hrvatskih pobjeda od samostalnosti. Bio je to i početak "Bilić Boysa" i rušenje Engleske na Maksimiru uz malu pomoć zagrebačke 'krtice'...

VIDEO

Hrvatska je dočekala Englesku u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo na današnji dan 11. listopada 2006. godine za jednu od najvećih pobjeda od naše samostalnosti.

Bio je to neslužbeni početak "Bilić Boysa" koji su imali poseban status kod navijača. Četvrti susret Hrvatske i Engleske i naša prva pobjeda.

Što bi dali za ovakvu atmosferu danas...

Kakva je to atmosfera bila na Maksimiru.

Hrvatski navijači živjeli su uz reprezentaciju, ona im je bila svetinja, danas je to nešto sasvim drugo. Hrvatska je podijeljena, jedni navijaju za nju, drugi da je se izbaci...

Na stadionu je te večeri bilo 38.000 ljudi, fanatično navijanje i rušenje jedne od najvećih reprezentacija Starog kontinenta. 

Maksimirska "krtica"

Eduardo je zabio za 1-0 nakon centaršuta Nike Kovača.

Engleski golman Paul Robinson primio je nakon 599 minuta, ali ono što će uslijediti obilježit će mu karijeru.

Gary Neville mu je vratio loptu, Robinson je zamahuo i - promašio. 

Lopta je lagano  ušla u mrežu za oduševljenje gotovo 40.000 navijača i očaj Engleza i njihovog  izbornika Stevea McLarena. 

Nastanak "Bilić Boysa"

Nakon odlaska Zlatka Kranjčara pokojni Vlatko Marković odlučio je dati šansu Slavenu Biliću. I bio je to pun pogodak.

Mnogi kažu da Hrvatska nikad nije igrala ljepše. Srušili smo i svjetske prvake Talijane u prijateljskoj utakmici, a Englezima smo zagorčali život u kvalifikacijama za Euro 2008. Prvo ta pobjeda na Maksimiru, a potom i šok na Wembleyu i spektakularnih 3-2.

Englezima je trebao bod, Hrvatska je imala druge planove. Osigurali smo Euro, ali i pokazali pravi sportski duh. Rusi su tu večer slavili jer smo ih pobjedom odveli na EP.

Gdje su sad?

Vedran Ćorluka i Luka Modrić igrali su u toj utakmici i oni su jedini koji su i dalje u reprezentaciji.  Pletikosa je završio karijeru, Dario Šimić je odavno u mirovini, ali je uz nogomet, predsjednik je sindikata igrača, Šimunić je Čačićev pomoćnik.

Robert Kovač pomaže bratu Niki u vođenju Eintrachta, Petrić se oprostio od nogometa u Panathinaikosu, Da Silva koji je ni godinu dana nakon tog gola Englezima prešao u Arsenal, danas igra u Šahtaru, ali oprostio se od reprezentacije, Niko Kranjčar se razbudio u Škotskoj, Rapaić je menadžer...

hrvatska-engleska

Taj južni maksimirski gol kao da je uklet

Auxerreov Poljak Jelen zabio je Turini s preko 35 metara i Dinamo je ispao iz Europe, Koch je u svom debiju primio s 30 metara od Hazarovog Brazilca i "modri" su tek u produžecima izbjegli debakl.

Na istu stranu Tomo Butina "popio" je golčinu od Red Bulla. Treba li napomenuti da je Robinson promašio loptu na tom južnom golu? Na toj strani Ladić je primao nesretne golove protiv Jugoslavije, a preko noge mu je prešla i lopta protiv BiH.

Pletikosi je tu odsjeo slobodnjak Makedonije...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...
OTVORIO DUŠU

Ivanišević o raskidu s Novakom: Ne zanimaju me gotovi tenisači! A dobio sam već pet ponuda...

Sjeli smo na jednom divnom mjestu u Indian Wellsu. Lijepo smo popričali. O teških pet godina naše suradnje i o svemu što se događalo, od korone i svega, rekao je Ivanišević o prekidu suradnje s Novakom Đokovićem