Obavijesti

Sport

Komentari 84

Dan odluke: Evo kada i u koliko sati će Đoković saznati presudu

Dan odluke: Evo kada i u koliko sati će Đoković saznati presudu

Đokovićevi odvjetnici podnijeli su žalbu na dugih 35 stranica u kojima su iznijeli obranu. Srpski tenisač čeka saslušanje nakon koje će znati hoće li biti 'protjeran' iz Australije. Sve ćete moći pratiti uživo na 24sata

VIDEO

Dobio je medicinsko izuzeće jer je prebolio Covid-19 u prosincu, no savezna vlada, a zatim i lokalne vlasti u Melbourneu, oduzele su vizu prvom tenisaču svijeta Novaku Đokoviću kada je sletio tvrdeći da ipak nije u skladu s propisima. Što automatski znači deportacija pa su Đokovića odveli u imigracijski hotel "Park" gdje inače smještaju izbjeglice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Čitatelj iz Melbournea 01:33

Tamo je bio smješten zajedno s češkom tenisačicom Renatom Voračovom (38), koja je danas tijekom dana i službeno deportirana iz Australije! Oboje se nisu cijepili, no razlika je što se Čehinja nije htjela boriti za nastup na Australian Openu dok je Đoković angažirao odvjetnike i traži pravnu bitku.

Čehinja je otišla, no Đoković se i dalje nalazi u imigracijskom hotelu. Australija ne odustaje od deportiranja jer ne zadovoljava uvjete za ulazak u zemlju.

- Dosljedno ističemo da je pitanje načina ulaska u zemlju stvar savezne vlade - Commonwealtha i njihova programa viza. Posljednjih nekoliko dana čuli smo mnogo informacija u vezi s procesom Commonwealtha i načinom kako teniska zajednica rješava procese, svi su vezani uz način ulaska u zemlju. To su pitanja za Commonwealth i Australian Open - rekao je Martin Foley, ministar zdravstva australske savezne države Victorije.

Novak ?okovi? pritvoren je u državnoj karantenskoj ustanovi dok ?eka ishod žalbe na odluku australskih grani?nih snaga ABF-a  da poništi ulaznu vizu

Đokovićevi odvjetnici podnijeli su žalbu na dugih 35 stranica u kojima su iznijeli obranu, o kojoj će se odlučivati u ponedjeljak.

U žalbi se, između ostaloga, navodi i da je predstavnik Odsjeka za unutarnje poslove na aerodromu Melbourne maltretirao Novaka Đokovića navodeći ga na pogrešne poteze. Razgovor je započeo u 6:07 po tamošnjem vremenu, a delegat je u 7:29 donio odluku o oduzimanju vize. Đokoviću ju je priopćio 13 minuta kasnije te je potom srpski tenisač odveden u hotel u kojem je i danas.

- Ministar unutarnjih poslova je, otkazujući vizu, prekršio članak 119., stavak 1., Akta o migraciji jer nije o tome valjano izvijestio Đokovića, niti, kako to Akt predviđa, dobio povratnu informaciju od Đokovića da je razumio sve što mu se stavlja na teret i to prihvatio, ili, ako nije prihvatio, da je objašnjenje zašto mu se viza uskraćuje racionalno i razumno, što Đoković tvrdi da nije bio slučaj - navodi se u žalbi pa dodaje:

- Konačno, odluka ministra da otkaže Đokoviću vizu može biti pravno valjana samo ako je donesena u vremenskom roku koji dozvoljava Akt, ili, u suprotnom, u sklopu dobre pravne prakse (za što Đoković tvrdi da nije bio slučaj), kao i u sklopu valjanog proceduralnog donošenja odluka, uključujući i dužinu razgovora i tajming donošenja odluke (što Đoković tvrdi da, kada se o valjanosti tog postupka tiče, nije bio slučaj.

A poznato je i točno vrijeme Đokovićeva saslušanja. Ono će se održati u 10 sati po lokalnom vremenu dok će po našem početi točno u ponoć s nedjelje na ponedjeljak.

Cijelo saslušanje, sudski proces i odluku moći ćete pratiti uživo na 24sata.

Inače, Đoković je na Australian Openu trebao braniti naslov. Turnir je osvajao devet puta od čega posljednje tri godine zaredom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom