Obavijesti

Sport

Komentari 11

Dan za prste polizati: Evo gdje gledati El Clasico, derbije u Italiji, Ademijev oproštaj...

Dan za prste polizati: Evo gdje gledati El Clasico, derbije u Italiji, Ademijev oproštaj...

Barcelona ima priliku pobjeći Realu na plus 12, Lazio i Roma u borbi su za Ligu prvaka, a Dinamo pobjedom protiv Rijeke želi prekinuti crni niz. Bogati nogometni dan na televiziji...

VIDEO

Za nedjelju je najavljeno sunčano vrijeme diljem Hrvatske, ali tko god odluči ostati doma, neće pogriješiti. Može bezbrižno se zavaliti u naslonjač, uzeti daljinski u ruke i uživati u bogatom nogometnom danu krcatom derbijima. Vežite se, polijećemo!

Barcelona - Real (21 sat)

Već duže vrijeme nema Cristiana Ronalda i Lea Messija, nogometne vanzemaljce koji su ovaj derbi pretvorili u možda i najveće rivalstvo u povijesti, ali El Clasico je i dalje jedan od najgledanijih sportskih događaja. Tako će biti i večeras, ne sumnjamo.

Četvrti put ove sezone sučelit će se Barcelona i Real Madrid. Zanimljivo, ove sezone igrali su u svim domaćin natjecanjima. U listopadu prošle godine Real je slavio 3-1 u La Ligi, u siječnju je Barca pobijedila istim rezultatom u finalu Superkupa, a drugog dana ožujka Blaugrana je bila bolja s 1-0 u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja. Večeras od 21 sat igra na repertoaru je El Clasico u sklopu 26. kola La Lige. Spektakl koji će nam dati odgovore na mnoga pitanja.

Copa del Rey - Semi Final - First Leg - Real Madrid v FC Barcelona

 Barcelona dominira u La Ligi, ima prednost od devet bodova u odnosu na Real, a s večerašnjom pobjedom pobjeći će na ogromnih plus 12 i vrlo vjerojatno si raskrčiti put prema tituli. S druge strane, Madriđani bi pobjedom zakomplicirali sve i donijeli nam dramu u borbi za naslov u posljednjih 11 kola. 

Robert Lewandowski nije igrao u prošlom El Clasicu, ali bit će spreman za večerašnji dvoboj. To, pak, nije slučaj s Ousmaneom Dembeleom i Pedrijem koji su i dalje ozlijeđeni. Carlu Ancelottiju na raspolaganju nije samo David Alaba. 

Naravno, bitan jezičac na vagi, kao već prethodnih 11 godina, bit će i hrvatski maestro Luka Modrić. Neuništivi nogometni virtuoz koji je i s 37 godina jedan od glavnih igrača i pokretač ovog Reala. Prijenos utakmice je na Areni Sport 6 od 21 sat.

Lazio - Roma (18), Inter - Juventus (20.45)

Naelektrizirana atmosfera i velike tenzije standardni su dio repertoara kada je na rasporedu rimski derbi. Večeras od 18 sati na Olimpicu sučelit će se Lazio i Roma. Oba kluba bore se za Ligu prvaka, Biancocelesti drže treće mjesto s 49 bodova, dok je Roma peta s dva boda manje. Pobjeda bi i jednima i drugima dala ogromnu injekciju samopouzdanja za nastavak sezone, no kraj je daleko, još puno bodova je u igri pa rimski derbi neće dati puno odgovora. Kako god, čeka nas spektakl, a njega možete pratiti od 18 sati na Areni Sport 4.

Serie A - AS Roma v Lazio

Na istom programu, od 20.45 sat, slijedi nam najveći talijanski derbi između Intera i Juventusa. Napoli je praktički osigurao naslov prvaka, ali borba za Ligu prvaka bit će dramatična. Inter je drugi s 50 bodova, ali iza im za vratom pušu Lazio, Roma, Milan, Atalanta. Svaki pogrešan korak bit će skup, a pobjeda protiv Juvea donijela bi puno toga. Ponajviše na psihološkom planu uoči četvrtfinala Lige prvaka protiv Benfice. Marcelo Brozović je nakon ozljede izgubio mjesto u prvoj postavi, ali priliku bi trebao dobiti u nastavku utakmice.

Serie A - Juventus v Inter Milan

S druge strane, Juve je sedmi s 38 bodova, pozicije koje vode u Ligu prvaka su poprilično daleko, ali nada uvijek postoji. Juventus je igrao sjajno ove sezone, ušao u veliku seriju pobjeda, ali zbog malverzacija uprave, savez im je oduzeo 15 bodova čime su im šanse za Ligu prvaka bitno pale. No, do kraja je još puno kola, Serie A ove je sezone nepredvidljiva pa je sve moguće. 

Dinamo - Rijeka (17.30)

Dan ne može biti kompletan ako nema našeg dobrog HNL-a. U 15 sati Istra će ugostiti Lokomotivu, a u 17.30 Arijan Ademi odigrat će posljednju utakmicu za Dinamo u derbiju protiv Rijeke u sklopu 25. kola HNL-a. Bit će to kraj jedne bogate priče koja je trajala više od 12 godina i okrunjena je brojnim trofejima, velikim rezultatima u Europi...

'Modri' su u krizi, dva poraza i remi rezime su posljednja tri kola, već sigurna titula postaje polako upitna, a kako bi se smirile strasti, nužna je pobjeda protiv opasnih Riječana. Novi kiks mogao bi koštati Antu Čačića posla, a priliku spasiti ga ima upravo Ademi u posljednjem nastupu uoči odlaska u Kinu. Obje utakmice možete pratiti na Max Sport 1.

Dinamo uvjerljiv, na poluvremenu vodi 3:0

Bayern (L) - Bayern (17.30)

Tko je ljubitelj Bundeslige, danas će doći na svoje. Od 17.30 snage će u 25. kolu njemačkog prvenstva ukrstiti Bayer Leverkusen i Bayern München, nekad veliko rivalstvo i klubovi koji su se borili za naslov. Danas je bavarski div ogroman favorit, ali lepršavi Leverkusen uvijek stvori probleme. Također, mogao bi napraviti uslugu i Borussiji Dortmund koja je nakon dugo vremena osvanula na vrhu s bodom prednosti u odnosu na Bayern. Kako god, sjajna utakmica je zajamčena, a nerijetko su na susretima ove dvije momčadi mreže znale biti napunjene. Prijenos je na Sport Klub 1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao