Obavijesti

Sport

Komentari 8

Danas je ždrijeb Lige prvaka: I može spojiti Bayern, Inter i City!

Danas je ždrijeb Lige prvaka: I može spojiti Bayern, Inter i City!

Pravila se znaju, odnosno u istu skupinu ne mogu klubovi iz iste države, no opet očekujemo barem jednu skupinu smrti. Možda najjače zvuči grupa s Bayernom, Manchester Cityjem, Interom i Marseilleom...

VIDEO

Danas je u Nyonu ždrijeb Lige prvaka. Kuglice s 32 kluba zaplesat će od 17 sati, a, nažalost, među njima neće biti hrvatskog predstavnika. Dinamo je ispao u trećem pretkolu od Ferencvarosa, a Lokomotiva u drugom od bečkog Rapida.

POGLEDAJTE VIDEO: Mamić i Ademi najavili Floru


Pokretanje videa...

dinamo 05:56
Čolak i Musa bez LP-a: Salzburg, Krasnodar i Midtjylland u eliti!
Čolak i Musa bez LP-a: Salzburg, Krasnodar i Midtjylland u eliti!

U novu sezonu kao branitelj naslova ulazi minhenski Bayern i kao jedan od osam klubova iz prvog šešira u kojemu su još i osvajač Europske lige Sevilla te prvaci šest zemalja s najvećim nacionalnim koeficijentom, a to su: Real Madrid, Liverpool, Juventus, PSG, Zenit i Porto.

Drugi je šešir u najmanju ruku jednako kvalitetan s Barcelonom, Atletico Madridom, Manchester Cityjem, Manchester Unitedom, Šahtarom, Borussijom Dortmund, Chelseajem i Ajaxom. U trećem su kijevski Dinamo, Salzburg, RB Leipzig, Inter, Olympiacos, Lazio, Krasnodar i Atalanta, a u četvrtom Lokomotiv Moskva, Marseille, Club Brugge, Borussia (M), Basaksehir, Midtjylland i Rennes.

Dinamovi 'krvnici' remijem ušli u Ligu prvaka nakon 25 godina!
Dinamovi 'krvnici' remijem ušli u Ligu prvaka nakon 25 godina!

Pravila se znaju, odnosno u istu skupinu ne mogu klubovi iz iste države, no opet očekujemo barem jednu skupinu smrti. Možda najjače zvuči grupa s prvakom Europe Bayernom, Manchester Cityjem iz drugog šešira, Interom iz trećeg i Marseilleom iz četvrtog. Ne zvuči nimalo loše grupa s Liverpoolom, Barcelonom i Leipzigom... 

Najviše predstavnika u skupinama imaju Španjolci, Englezi, Talijani i Nijemci, po četiri kluba. Zanimljivo, Rusi će imati čak tri kluba, uz Zenit i Lokomotiv tu je i debitant Krasnodar.

Champions League Group Stage draw

Novost je da će se zbog kasnog početka, na radost svih navijača, igrati po čak tri tjedna u nizu. Prvo kolo počinje 20. listopada, a nakon trotjedne stanke poslije trećeg kola igrat će se još tri tjedna zaredom.

Također, sljedećeg ponedjeljka Uefa bi trebala odlučiti hoće li dati zeleno svjetlo za povratak navijačima na stadione, no zadnju će riječ imati državne vlasti u zemljama. Uefin "pilot-projekt" sa Superkupom u Budimpešti nije donio probleme, pa se očekuje da opet vidimo publiku na stadionima iako u ligama petice još uvijek je nema u Engleskoj i Španjolskoj.

Osim ždrijeba Uefa će danas podijeliti i nagrade za najbolje u prošloj sezoni. Najviše je pažnje, dakako, usmjereno prema najboljem igraču za kojeg konkuriraju Robert Lewandowski, Manuel Neuer i Kevin de Bruyne. 

Bundesliga - Bayern Munich v Schalke 04

Lewandowski je zabio 55 golova u 47 utakmica za Bayern, od kojih 15 u Ligi prvaka. De Bruyne je, pak, vodeći asistent europskim nogometnim ligama s 20 asistencija i 13 golova u Premier League. Neuer je propustio samo jednu utakmicu na Bayernovom putu od naslova prvaka,  a u Ligi prvaka u šest utakmica nije primio gol.

Neuer je, jasno, i u užem izboru za najboljeg vratara zajedno s Keylorom Navasom (Paris Saint-Germain) i Janom Oblakom (Atlético Madrid), dok su u užem izboru za najboljeg obrambenog igrača David Alaba (Bayern), Alphonso Davies (Bayern) i Joshua Kimmich (Bayern).

Za najboljeg veznjaka natječu se De Bruyne, Thomas Müller (Bayern) i Thiago Alcântara (Bayern), a za napadača Lewandowski, Mbappé (PSG), Neymar (PSG). 

Veliku čast u izboru kao predstavnik Hrvatske ima i 24sata, odnosno urednik Elvir Islamović.

Jakosne skupine:

  • 1. Bayern, Sevilla, Real Madrid, Liverpool, Juventus, PSG, Zenit, Porto
  • 2. Barcelona, Atletico Madrid, Manchester City, Manchester United, Šahtar, Borussia Dortmund, Chelsea, Ajax
  • 3. Dinamo Kijev, Salzburg, RB Leipzig, Inter, Olympiacos, Lazio, Krasnodar, Atalanta
  • 4. Lokomotiv Moskva, Marseille, Club Brugge, Borussia (M), Basaksehir, Midtjylland, Rennes, Ferencvaros

Raspored:

  • 1. kolo: 20./21. listopada
  • 2. kolo: 27./28. listopada
  • 3. kolo: 3./4. studenog
  • 4. kolo: 24./25. studenog
  • 5. kolo: 1/.2. prosinca
  • 6. kolo:  8./9. prosinca

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram