Obavijesti

Sport

Komentari 10

Danas se dijele četiri 'kante': U akciji Srna, Dudu, Mandžukić...

Danas se dijele četiri 'kante': U akciji Srna, Dudu, Mandžukić...
1

Finale njemačkog kupa posebno će izgledati zanimljivo zbog Matsa Hummelsa, trenutnog kapetana Dortmunda koji će od iduće sezone nositi dres Bayerna

VIDEO

Ova nam subota donosi tri kup finala. Englezi, Talijani i Nijemci tim će utakmicama i službeno završiti natjecanje za sezonu 2015/2016, dok će se finale španjolskog kupa Kralja odigrati sutra između Seville i Barcelone.

Bilić danas navija za United

Prvi će na teren igrači Crystal Palacea i Manchester Uniteda, finale se igra na mitskom Wembleyu. Klub iz južnog Londona želi napakostiti ambicijama Uniteda, pa ukoliko uspiju, posve će 'zacrniti' Unitedovu sezonu i vjerojatno otkazom presuditi Louisu van Gaalu.

Takav epilog nikako se ne bi svidio Bilićevom West Hamu kojem jedino pobjeda 'crvenih vragova' donosi izlazak u Europsku ligu.

- Navijači su puno zabrinutiji od mene. Potrebna nam je pobjeda, finale nije dovoljno. Danas možemo nešto osvojiti - rekao je uoči finala trener iz Nizozemske, a oglasio se i vođa protivnika, Alan Pardew:

- Pritisak je na njima jer su oni Manchester Uniteda. Ipak, mi imamo šansu osvojiti svoj prvi veliki trofej i ovo je jako dobra šansa za to - rezimirao je engleski stručnjak. Podsjećamo, baš su 'crveni vragovi' bili kobni za 'čekićare' u četvrtfinalu ovog natjecanja. Primarna ambicija Bilićevih trupa bila je osvojiti ovo natjecanje.

Oproštaji Hummelsa i Guardiole

Od 20 sati na rasporedu je finale njemačkog DFB Pokala u kojem se susreću Bayern i Borussia Dortmund. Pep Guardiola želi se oprostiti u stilu prije nego u ljeto preuzme Manchester City, a duel će posebno izgledati zanimljivo zbog Matsa Hummelsa, trenutnog kapetana Dortmunda koji će od iduće sezone nositi dres Bayerna.

U njegovu profesionalnost nitko ne sumnja, po tom se pitanju oglasio i Robert Lewandowski, devetka bavarskog kluba:

- On će pružiti maksimum, svojih 100% za Borussiju. Jedan je od najvećih profesionalaca koje sam upoznao - tvrdi Poljak.

Bayern lovi svoju treću duplu krunu u posljednje tri sezone, a u Dortmundu i dalje pamte pobjedu 5-2 nad minhenskim klubom iz 2012. godine, ali i poraze u finalima Lige prvaka 2013. i njemačkog kupa 2014.

Mandžo ide po svoj treći trofej u sezoni

U terminu Lige prvaka Talijani završavaju svoju Coppu. Duel Milana i Juventusa u Rimu donosi sudar dva kluba u dijametralno suprotnim situacijama - aktualni prvak iz Torina igra u sjajnoj formi posljednjih mjeseci, dok kod Rossonera vlada kaos u svim strukturama.

To profilira torinski klub u favorite večerašnjeg finala kojem će paricipirati i naš reprezentativac Mario Mandžukić. U potrazi je za svojim trećim peharom za ovu sezonu jer Bianconeri su aktualni osvajači Superkupa i Serie A.

Milanu je svoj posljednji kup osvojio 2003. godine i ukupno ih broji pet, dok Juve ima rekordnih 10, a ujedno su i branitelji naslova. Žele svoju drugu uzastopnu duplu krunu.

- U jednoj utakmici sve je moguće. Milan želi kup kako bi mogao nastupati i u Europi iduće sezone. Morat ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu ukoliko želimo osvojiti kup i to će biti izjednačena utakmica - rekao je Massilimiano Allegri, trener Juventusa. Njegov kolega iz Milana Christian Brocchi, zaziva borbeni duh svoje momčadi:

- Juventus je pobjednička momčad i to im omogućuje da uvijek prevladaju teške situacije. Allegri je sjajan trener, miran je u odlučujućim situacijama. Što se mene tiče, od iduće sezone neću biti trener Milana, ovo je za mene bilo divno iskustvo. Večeras moramo dati sve od sebe i boriti se, drugačije neće ići - svjestan je privremeni trener Rossonera.

Spomenimo za kraj da od 16 sati u Lavovu igraju Zorya i Šahtjor gdje Srnin i Eduardov klub love desetu titulu u ovom natjecanju, prvu nakon 2013.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta
Realovci ujedinjeni: 'Taj igrač mora ostati igrati još godinama'
NAJ-POTEZ UTAKMICE

Realovci ujedinjeni: 'Taj igrač mora ostati igrati još godinama'

Toni Kroos krasnom je asistencijom omogućio Viniciusu da zabije vodeći gol kod Bayerna. Trener Carlo Ancelotti ističe: Bellingham je imao grčeve, imam jake adute na klupi (Modrića, op.a.) i moram ih iskoristiti