Sport

Komentari 3

Dani Alves štrajka glađu nakon što mu je sud produžio pritvor

Dani Alves štrajka glađu nakon što mu je sud produžio pritvor

Španjolski mediji navode da Alves u znak prosvjeda odbija jesti te da ne razgovara ni sa kim i ne želi izaći iz ćelije. Navode da je ogorčen odlukom suda jer tvrdi da je nevin

Brazilski nogometaš Dani Alves (39) u teškom je psihičkom stanju nakon što je sud u Barceloni odlučio da do suđenja ostaje u istražnom zatvoru. 

Naime, njegov odvjetnik tražio je da se brani sa slobode, a u zatvoru je završio prije mjesec dana nakon optužbi za seksualni napad  žene u noćnom klubu u Barceloni. 

Španjolski mediji izvjestili su da  Alves nakon ove odluke suda u znak prosvjeda odbija jesti te da ne razgovara ni sa kim i ne želi izaći iz ćelije. Navode da je ogorčen odlukom suda jer tvrdi da je nevin, a njegov odvjetnik priložiot će nove dokaze kojim se potvrđuje da žrtva silovanja nije prisilno ušla u WC te da je svojevoljno pristala na spolni odnos s brazilskim nogometašem. 

Alves je u četvrtak na saslušanju pet put promijenio iskaz, a tvrdio je da je zapravo on žrtva. 

Brasileiro Championship - Athletico Paranaense v Sao Paulo

Zapravo sam želio zaštititi tu 'mladu damu'. Sjedio sam u kupaonici, a ona mi je prišla i bacila se na mene. Nisam dirao tu djevojku -  rekao je Alves dodavši da je u početku lagao kako bi zaštitio žrtvu. 

Na snimkama videonadzora navodno se vidi da djevojka ulazi u prostoriju nakon nogometaša bez da ju je Dani Alves pustio unutra ili joj otvorio vrata, pisao je El Periodico.

U slučaju da se Alvesu dokaže krivnja za seksualni napad mogao bi dobiti zatvorsku kaznu u trajanju od jedne do četiri godine, dok bi za silovanje dobio od šest do 12 godina zatvora. 

 

Najčitaniji članci