Obavijesti

Sport

Komentari 31

Dani Olmo najbolji kod Dinama, Petković je darivao Viktoriju...

Dani Olmo najbolji kod Dinama, Petković je darivao Viktoriju...
1

Dani Olmo ovoga puta nije imao dovoljno raspoloženih suigrača, barem ne u drugom dijelu. Bruno Petković je vrhunski asistirao za gol modrih, ali onda postao tragičar susreta...

VIDEO

Dinamo je u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige poražen (2-1) u Plzenu, modri sada priliku za plasman u daljnju fazu natjecanja moraju tražiti u uzvratu. Prvo ime modre momčadi bio je Dani Olmo, no mladi Španjolac ovoga puta nije imao dovoljno raspoloženih suigrača. Barem ne u nastavku utakmice...

Dominik Livaković (6) - prilično siguran u istrčavanjima, kao i ubačajima s krilnih pozicija. Imao nekoliko kvalitetnih 'boksanja', a dva puta loše ispucao loptu, ali to modre nije koštalo nikakvih opasnosti. Potpuno nemoćan kod oba pogotka Viktorije, iz blizine ga je lakoćom dvaput matirao Pernica.

Petar Stojanović (5,5) - u ranoj fazi utakmice dobio žuti karton zbog kojeg će propustiti maksimirski uzvrat. Ovoga puta imao je velikih problema s brzonogim Kayembeom, najopasnijim igračem domaće momčadi. U jednom okomitom prodoru pripremio lijepu prigodu za Šituma, no to su blokirali braniči Viktorije. Oba dva gola Čeha pala su nakon ubačaja s njegove strane, Stojanović tu nije uspio blokirati asistente za pogotke.

Kevin Theophile-Catherine (6) - iskusni francuski branič rijetko zakaže, tako nije niti u Češkoj. Već u uvodnim minutama dobio jedan lakat u glavu, no brzo se oporavio i dominirao zadnjom linijom Dinama. Čvrst, borben i pravovremen. U nastavku je imao problema s Beauguelom, njegov ga je sunarodnjak u par navrata ipak nadskakao.

Emir Dilaver (6) - i on je imao težak zadatak, u zračnim duelima gdje se morao nositi sa 196 centimetara visokim Beaguelom. Također, dobio snažan udarac u glavu početkom utakmice, Bjelica je tu odmah na zagrijavanje poslao Perića i Rrahmanija. Siguran i miran, zna kada treba stati na loptu, pa i kada malo nagaziti suparnika.

Marin Leovac (5,5) - u početnim minutama imao jedan lijepi prodor po lijevoj strani, ali i prilično neuspješan prizemni ubačaj. Defanzivno svoj zadatak odradio maksimalno korektno, u par navrata na širokom prostoru zaustavio Ekapija. Izostao je njegov napadački učinak...

Arijan Ademi (6) - za ovakve utakmice trebate imati prave ratnike, Nenad Bjelica ga ima u svom kapetanu. Oduzeo mnoštvo lopti, napravio niz sitnih prekršaja, jednom ostao ležati na travnjaku. Ali, Ademi se podigao, šepajući odradio sljedećih par minuta, nastavio igrati kao da mu ništa nije bilo. No, i kapetan je vidno pao u nastavku, postao nemiran i nesiguran na lopti, a to se osjetilo u igri Dinama.

Mario Šitum (5,5) - već na samom startu mogao prilikom jednog visokog presinga Dinama šokirati domaćina, ali zakasnio za korak presjeći loptu i izaći sam na vratara. Bio prilično samozatajan u igri prema naprijed, pa u 37. minuti imao sjajnu priliku koju je blokirala domaća obrana. Dosta pomagao Stojanoviću u defenzivi, pogotovo nakon javne opomene slovenskog nogometaša. Ipak, premalo dao u napadačkom dijelu igre, prvi zamijenjen.

od 64. Nikola Moro (6) - njegovim je ulaskom igra Dinama ipak bila bolja, uspio je Moro podići svoju momčad prema naprijed.

Amer Gojak (6) - snažna karika Nenada Bjelice nije razočarala ni ovoga puta. Dapače, Gojak je opet bio spona između zadnje i prednje linije Dinama, igrao u oba smjera, već u prvom dijelu dvaput 'vidio rupu', pa lijepim loptama izbacio Stojanovića po desnom boku. Izlaskom Šituma preselio na desno krilo, a tu Gojak ipak nije toliko moćan i prodoran.

Dani Olmo (7) - ma to je klasa, Olmo će jednoga dana do vrha napuniti modru blagajnu. Raznim driblinzima lomio svoje čuvare, prodirao iz drugog plana, pa fantastično zabio. U miru pravog rutinera krasno prebacio istrčalog Kozačika. I u nastavku je bio najživlji igrač Dinama; driblao, šutirao, otvarao prostor, samo su mu nedostajali raspoloženi(ji) suigrači..

Mislav Oršić (6) - opet veliki dio utakmice proveo u sprintu, kako u napadačkim, tako i defenzivnim akcijama. Četiri puta s lijevoga krila opasno ušao prema sredini, nažalost tu se u prvom dijelu nije odlučivao za udarac, već pokušavao razigravati svoje suigrače. Jedan pokušaj iz slobodnog udarca otišao mu je pored gola, kao i jedna dalekometna 'bomba' u nastavku igre.

od 76. Atiemwen (-) - premalo igrao za ocjenu, ali nije puno pridonio igri Dinama. Još se osjeća da je novi igrač u svlačionici, očito mu treba više vremena (pa i minuta) kako bi pokazao sve što zna.

Bruno Petković (6) - cijelo vrijeme davao i primao batine, tukao se s domaćim stoperima i dobivao zračne duele. Jak na lopti, namučio svoje suigrače, a onda jednim sjajnim potezom asistirao Olmu za rani pogodak Dinama. Nažalost, nastavak je donio drugačiju priču, Petković je prvo izgubio loptu prije izjednačujućeg gola domaćina, a onda i zaboravio na Pernicu kod pobjedničkog pogotka češkog prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening