Obavijesti

Sport

Komentari 17

Danijel Pranjić sam platio 700.000 eura za odlazak!

Danijel Pranjić sam platio 700.000 eura za odlazak!
1

Hrvatski reprezentativac konačno je postao igrač Bayerna. Razliku u odšteti, koja je spriječavala realizaciju transfera, na kraju je platio sam...

VIDEO

Trakavica je konačno gotova! Štedljivi čelnici Bayerna za Pranjića su nudili sedam milijuna eura, pohlepno vodstvo Heerenveena tražilo je 7,7 milijuna. I nisu željeli odustati od svojih zahtjeva ni pod koju cijenu. Transfer je već došao pod ozbiljan znak pitanja i Danijel je morao reagirati. Od trogodišnjeg ugovora s Bayernom dobit će 700.000 eura manje nego je trebao po prvom dogovoru. Taj će novac otići na račun Heerenveen.
- Odrekao sam se dijela godišnje plaće u Bayernu, ali napokon odlazim iz Nizozemske. Nisam više mogao čekati, a već dugo sam znao da se u Heerenveen neću vratiti - rekao je Pranjić nakon što se odrekao po 230.000 eura u svakoj godini ugovora.
- Čuo sam da pregovaraju u Münchenu i bio sam siguran da će spustiti cijenu. Ali nisu. Inzistirali su na tih 700.000 i ja sam odlučio taj iznos platiti sam - kaže 28-godišnjak iz Orahovice. U Heerenveenu je proveo četiri godine, bio ponajbolji igrač, ali čelnicima tog kluba sve skupa nije igralo posebnu ulogu.
- Razočaran sam, ne mogu vjerovati da mi je klub za koji sam toliko dao to napravio - kaže Pranjić i dodaje:
- Još me više povrijedilo što me nitko iz Heerenveena nije nazvao, čestitao mi ili mi se zahvalio. Doista su ispali nekorektni, ali hvala Bogu, sada je sve gotovo.
Pranjić je bio velika želja Louisa van Gaala, novi trener Bayerna dobro ga poznaje iz nizozemske lige.
- On je jedan univerzalan igrač, bio je na vrhu liste Van Gaalovih želja - rekao je predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenige. Pranjić zna kakav ga izazov čeka.
- Znam da me čeka velik izazov, ali uvjeren sam da ću izboriti mjesto u Bayernovih prvih 11 - rekao je Pranjić, kojem je ostalo još desetak dana odmora. No Danijel ne odmara ni na odmoru.
- Već trčim pet-šest kilometara dnevno, do 1. srpnja, kad se moram javiti u München, bit ću potpuno spreman - kaže Pranjić, lijevi branič reprezentacije koji bi u Bayernu trebao igrati na lijevoj strani veznog reda. Kao veznjaka ga Van Gaal poznaje, tamo će ga vjerojatno i forsirati u Münchenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani