Obavijesti

Sport

Komentari 17

Darijo Srna: 134 puta Vatreni! Sretan ti rođendan, kapetane

Darijo Srna: 134 puta Vatreni!  Sretan ti rođendan, kapetane
4

Za Hrvatsku: 134 puta. Od toga 68 puta kao kapetan. Vođa. Uvijek prvi. I kad usred Europskog prvenstva ode kući, pokopa oca pa se vrati povesti suigrače u slijedeći izazov... Darijo Srna

VIDEO

Bilo je i bit će igrača za koje, kad se crta podvuče, nikome nije važno čiji dres nose jer su - univerzalno poštivani i od svojih navijača i od protivnika.

Derby della Madonnina na San Siru pohodio sam jedno 15-20 puta. Navijači Milana Nicolu Bertija ne bi ni spomenuli bez uvrede, navijači Intera uz Gattusa bi svaki put vezali psovku. Ali nikada se niti jedan Milanista, ni u kafiću nakon najtežeg poraza, nije blatom nabacivao na račun zanettijeve legende. Kao što Interistima preko usana nisu išle uvrede kada bi se spomenuo Baresi.

Ima takvih sportaša. Ljudi kao što su Javier Zanetti ili Franco Baresi. Ili... Darijo Srna. Od Čapljine i Metkovića preko Hajduka i Šahtara do Cagliarija i Serie A. Jači od rata u drugom domu u Donjecku, jači od optužbi da se dopingira. Za Hrvatsku: 134 puta. Od toga 68 puta kao kapetan. Vođa. Uvijek prvi. I kad usred Europskog prvenstva ode kući, pokopa oca pa se vrati povesti suigrače u slijedeći izazov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Imao je 36 kada je nakon 15 godina zaokružio svoju priču u Šahtaru. U kojem je , naravno, kao stranac, također bio kapetan. Tražio ga je Inter, ali poseban kakav jest otišao je u - Cagliari. U prva tri kola odigrao svih 270 minuta, a na Sardiniji svi konstatirali: navijači imaju novog ljubimca. Normalno da imaju. To je: Darijo Srna. Blizu četrdeset, a 24 utakmica u Serie A. I svaku sa svime što ima. Ili 100%, ili nikako.

Serie A - Cagliari v Juventus

Cagliari je u ugodnoj sredini tablice, trener Rolando Maran ima beka/play-makera, mladi imaju uzor, navijači imaju ljubimca. Proglašavan je najboljim igračem ukrajinske lige, bio je u idealnim momčadima Lige prvaka i Europske lige. Za Hrvatsku je od 2002.-2016. igrao na dva Svjetska i četiri Europska prvenstva. A prije toga za sve mlade selekcije Vatrenih.

Danas je napunio 37 godina. Na Sardiniji igra kao da mu je 17. Rekorder, nogometaš i sportaš za sva vremena. Uzor, putokaz svakoj generaciji koja dođe iza njega... Sretan rođendan, kapetane!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram