Obavijesti

Sport

Komentari 11

Darijo Srna navrijedniji igrač Ukrajine, a Eduardo napadač

Darijo Srna navrijedniji igrač Ukrajine, a Eduardo napadač
1

Transfermarkt je procijenio da je financijska vrijednost kapetana Šahtara 16 milijuna eura što je rekord u ukrajinskom nogometu. Sam vrijedi kao momčadi 8 prvoligaša

VIDEO

Financijsku vrijednost kapetana Šahtara i hrvatske reprezentacije Darija Srne Transfermarkt.de je pri najnovijem procjenjivanju postavio na 16 milijuna eura, što je apsolutni rekord u ukrajinskom nogometu...

Hrvatski je 29-godišnji nogometaš samostalno na prvom mjestu ispred trojice brazilskih suigrača: Williana (15 milijuna), Douglasa Coste (11) i Fernandinha (11).

Na deset milijuna procijenjeni su najvredniji golman (Andrij Pjatov) i obrambeni nogometaš (Dmitro Čigrinskij), dok Eduardo da Silva dijeli prvo mjesto na ljestvici najvrednijih napadača s centarforom kijevskog Dinama Artemom Milevskijem. To znači da se sedmorica od osmorice financijskih najvrednijih nogometaša u Ukrajini nalaze u Šahtarovoj svlačionici, prenosi ukrajinski web-portal Sport.ua.

Jasnom analogijom ispada da je Šahtar najvrednija momčad ukrajinske Premierlige. Prvaci su procijenjeni na 161.3 milijuna eura. Na drugom je mjestu kijevski dinamo sa 108.75, a na trećem Dnjipro sa 61.6 milijuna eura. Sasvim je Dnjipru blizu Metalist iz Harkiva sa 60.8 milijuna, dok onda daleko na petom zaostaje Karpatij Ljviv s 23.25 milijuna eura procijenjene vrijednosti.

Po Transfermarktovim izračunima također ispada da je Darijo Srna kao najvredniji nogometaš sam vredniji od čitavih momčadi polovice (8) ukrajinskih prvoligaša. Osmoplariana Tavrija iz Simferopolja vrijedna je 16.6 milijuna eura..

Visoko na popisu veznjaka kotira Ognjen Vukojević s 8.5 milijuna eura, što znači da ga Transfermarkt smatra za pola milijuna eura vredniijm od Nike Kranjčara. Samo dva Dinamova nogometaša, oba ukrajinski reprezentativci, kotiraju bolje. Riječ je o veznjaku Oleksandru Alijevu i spomenutom napadaču Milevskiju.

Preostali hrvatski reprezentativac u Ukrajini, Ivan Strinić iz Dnjipra (Nikola Kalinić zasad nije službeno potvrđen), procijenjen je na 3.5 milijuna eura.

Prema trenutačnoj Transfermarktovoj ljestvici (ažurirane su vrijednosti nogometaša iz većine europskih liga) najvredniji hrvatski reprezentativac uvjerljivo je Luka Modrić s 33 milijuna eura. Srna je drugi na ljestvici, a dvoznamenkastu svotu dotiču još samo Vedran Ćorluka (Tottenham) i Ivan Rakitić (Sevilla). Obojica su procijenjeni na 10 milijuna eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti