Obavijesti

Sport

Komentari 18

Srna: Na pola sam Ukrajinac i u Donjecku ću završiti karijeru!

Srna: Na pola sam Ukrajinac i u Donjecku ću završiti karijeru!
5

"Ovdje sam osam godina, volim Ukrajinu i može se reći da sam na pola Ukrajinac. Mnogo mi je dala ova zemlja, mnogo mi je dao i Šahtar. Ovdje ću završiti karijeru."

VIDEO

Šahtar je u nedjelju doživio drugi prvenstveni poraz u sezoni, ali u centru zanimanja nije bio posrtaj kluba, već intervju Darija Srne za Channel 2+2. Oduševio je navijače iz Donjecka izjavom da će u Ukrajini završiti karijeru.

Kamo bih išao iz momčadi koja je prije dvije godine osvojila Kup UEFA-e i koja igra Ligu prvaka?

- Kamo bih išao iz momčadi koja je prije dvije godine osvojila Kup UEFA-e i koja igra Ligu prvaka? Imamo sjajan stadion, a klub velike ambicije. Danas je Šahtar među najboljim klubovima Europe pa zaista nema smisla odlaziti. Meni je Šahtar mnogo toga dao, ovdje ću završiti karijeru. Nositi ovaj dres mnogo znači - rekao je hrvatski reprezentativac, ali tu se nije zaustavio s hvalospjevima na račun kluba i zemlje u kojoj živi:

Ovdje sam već osam godina, volim Ukrajinu i može se reći da sam na pola Ukrajinac. Mnogo mi je dala Ukrajina, mnogo mi je dao i Šahtar. Ovdje sam izgradio karijeru, iznad glave sam podigao trofej namijenjen pobjedniku Kupa UEFA-e, zaigrao u Ligi prvaka, dobio kapetansku vrpcu. Klub mi je mnogo dao i ja ću sve do kraja davati svoj maksimum njemu.

Srna se sjetio početaka i dolaska u Šahtar 2003. godine.

- Kada sam dolazio nisam mnogo znao o Šahtaru, međutim, povjerovao sam predsjedniku Ahmetovu koji je rekao da želi stvoriti jednu od najboljih europskih momčadi. Sjećam se i kada je prije sedam ili osam godina rekao navijačima da ćemo donijeti europski naslov. Ispalo je tako, pa sam uvjeren da i dalje možemo rasti.

Darijo kaže kako je osvajanje Kupa Uefe ipak veći uspjeh od četvrtfinala Lige prvaka.

- Naravno da je četvrtfinale Lige prvaka velik uspjeh, ali mislim da je za nas sve najveći korak koji smo napravili bio osvajanje Kupa UEFA-e. Prisjetite li se samo momčadi koje smo usput svladali, Tottenham, CSKA, Marseille, Dinamo, Werder, sve su to jaki klubovi. Podigli smo trofej namijenjen pobjedniku.

Na ždrijebu četvrtfinala LP-a samo ne bi htio izvući Barcelonu i Real Madrid.

- Mislim da su izuzev Barcelone i Real Madrida svi na istoj razini. Zbilja mi nije važno, ako smo došli do ove faze znači da smo jaki. Čak je i Guardiola nakon utakmice protiv Arsenala rekao da ne bi volio izvući Šahtar. Zaslužili smo poštovanje sviju, svima je jasno da protiv Šahtara neće biti lako.

Mislim da su izuzev Barcelone i Real Madrida svi na istoj razini

Srna je u Donjecku poput božanstva, dvaput je proglašen najboljim igračem lige, kapetan je i jedan je od najbolje plaćenih nogometaša u ligi. Ipak, sa 28 godina šlag na kraju sjajne karijere bio bi transfer u klub iz liga petice, a na ljeto će ponude, bez sumnje, 'pljuštati' na adresu u Donjecku...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 18

VIDEO

Portal koji prati Manchester City ocijenio je sve igrače. Iznenadit će vas ocjena Jošku Gvardiolu...
NIJE ODUŠEVIO

Portal koji prati Manchester City ocijenio je sve igrače. Iznenadit će vas ocjena Jošku Gvardiolu...

Najveću ocjenu dobio je Phil Foden, čak 9,5 od mogućih 10. Iza 23-godišnjeg Engleza je sjajna sezona s 19 golova i osam asistencija u 35 utakmica, a proglašen je i najboljim igračem Premier lige

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa
NEKI ĆE BITI LJUTITI

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa

Plus+ Dalić je pri objavi popisa naglasio da će s nekim igračima porazgovarati i kazati im da je od njih ove sezone očekivao više i da se moraju trgnuti ako i dalje žele biti dio reprezentacije. Nema pretplaćenih na pozive
Igrači Cityja partijali do zore! Jednog izbacili zbog tučnjave, Grealish nije znao za sebe...
PROSLAVILI KAKO I SPADA

Igrači Cityja partijali do zore! Jednog izbacili zbog tučnjave, Grealish nije znao za sebe...

Manchester City osvojio je u nedjelju deseti naslov prvaka Engleske, a igrači su jedva dočekali da se opuste i popiju koju čašicu. Proslava je bila u jednom grčkom restoranu