Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
10 komentara

Dario Šarić nije smio igrati za Hrvatsku zbog 'krivih' tenisica

Dario protiv Srbije nije smio na parket! Šarić ima ugovor s Nike-om i smije nastupati samo u njihovim tenisicama, a Hrvatski košarkaški savez ima ugovor s Adidasom

Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
10 komentara

Hrvatska košarkaška U-19 reprezentacija priprema se za Svjetsko prvenstvo koje se igra krajem mjeseca. Ovih dana igraju na Adidasovom Eurokampu u Trevisu, a u jednoj od pripremnih utakmica mladi košarkaši dobili su Srbiju 86-65, no pobjeda je ostala u drugom planu.

Na tribinama se 'nakrcalo' nekoliko menadžera i NBA skauta, a većina ih je došla zbog Darija Šarića (17). Dario igra u konkurenciji dvije godine starijih igrača, ali protiv Srbije nije smio na parket! Naime, Šarić ima ugovor s Nike-om i smije nastupati samo u njihovim tenisicama, a Hrvatski košarkaški savez ima ugovor s Adidasom koji je bio i sponzor kampa. Dario se bojao obući Adidasice, a Nike nije htio ni čuti da na nogama ima bilo koje osim njihovih tenisica. 

- Saznao sam prije utakmice da ga neću imati na raspolaganju. Tužan sam što nije mogao igrati - rekao je izbornik Brajković o najnadarenijim košarkašu u svom godištu. 

Dario je također bio tužan, a mnogobrojni skauti bili su razočarani jer ga nisu vidjeli na djelu. 

S obzirom da mlađe reprezentativne vrste moraju nositi opremu službenog sponzora reprezentacije, a privatni ugovori počinju vrijediti tek od seniora, to bi u prijevodu značilo da Dario vjerojatno više neće igrati za mlađe reprezentacije.

Naši partneri pišu
Message