Obavijesti

Sport

Komentari 26

Dario Šarić 'zarazio' je Cibonu: 'Vukovi' u pobjedničkom nizu

Dario Šarić 'zarazio' je Cibonu: 'Vukovi' u pobjedničkom nizu
10

Kad vide što Dario radi, i ostali igrači daju više, rekao je Slaven Rimac nakon pobjede 65-55 protiv Budućnosti, kojom se Cibona vratila na mjesto za Final Four

VIDEO

Dario Šarić spasio je loptu bacivši se za njom u reklame, onda je došla do Siriščevića, koji je pogodio tricu i zaustavio seriju Budućnosti, koja se bila primaknula na samo poen zaostatka. Šarić je ustao, stisnuo šake, a Draženov dom je ''eksplodirao''. Ta je Siriščevićeva trica pokrenula seriju 15-4 kojom su ''vukovi'' prelomili utakmicu i slavili 65-55.

- Na izuzetno agresivnu vanjsku liniju Budućnosti morali smo odgovoriti velikom energijom. Šarić donosi puno te energije, a i drugi daju više kad vide što on radi - konstatirao je trener Cibone Slaven Rimac nakon treće uzastopne pobjede u ABA ligi. Kad se njima pribroji i slavlje u Rijeci protiv Kvarnera u Kupu Krešimira Ćosića, Cibona je u 2014. godini na 4-0!

Budući da su cibosi svladali Budućnost razlikom većom od sedam poena, kojom su izgubili u prvom dijelu sezone u Podgorici, preskočili su je na ljestvici i sad drže četvrto mjesto, koje vodi na završni turnir.

- Liga je dugačka, rotacija nam je kratka, glupo mi je govoriti o Final Fouru. Nisam radio nikakve kalkulacije. Ali vjerujem da se kvalitetan rad na kraju uvijek vrati - mirno je rekao Rimac te objasnio zašto Cibona igra toliko bolje i borbenije otkako su klub napustili Strawberry, Janning i Žižić.

- Igrao sam u pobjedničkim momčadima, ali i onima koje imaju vrhunske igrače, a nemaju kemiju. Sve se svodi na to koliko želiš igrati obranu. Neke stvari su zarazne.

Šarić je zabio 18 koševa, uhvatio 13 skokova, ukrao četiri lopte te podijelio po dvije asistencije i blokade. Doduše, imao je i sedam izgubljenih lopti, ali neke se mogu pripisati lošim sudačkim procjenama. Novopridošli Siriščević zabio je 13, među kojima i gore spomenutu ključnu tricu, Blassingame je ubacio 12 uz devet asistencija, a jednu od najboljih utakmica u Ciboni odigrao je Darko Planinić (10 koševa, sedam skokova). Suad Šehović s 14 poena jedini je imao dvoznamenkasti učinak kod Podgoričana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...