Obavijesti

Sport

Komentari 14

Bravo, majstore! Gojo napravio preokret i donio nam prvi bod

Bravo, majstore! Gojo napravio preokret i donio nam prvi bod
10

Hrvatska je povela 1-0 protiv Indije u kvalifikacijskom susretu za završni turnir Davis Cupa u Madridu. Borna Gojo s 3-6, 6-4, 6-2 pobijedio je Prajnesha Gunneswarana

VIDEO

Borna Gojo donio je prvi bod Hrvatskoj protiv Indije! Mladi je Splićanin u trećem nastupu za reprezentaciju ostvario premijernu pobjedu koja sada Hrvatsku iz solidnog pretvara u velikog favorita za ukupnu pobjedu i plasman na završni turnir Davis Cupa u studenom u Madridu. 

Borna Gojo (Hrvatska) - Prajnesh Gunneswaran (Indija) 3-6, 6-4, 6-2

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:14

Drugi hrvatski reket u ovom susretu, tek drugom našem s Indijom (prvi put izgubili 1995. u New Delhiju), nije zakazao makar mu je ovo bio debi pred domaćim navijačima. Što bi za neke možda bila i mala kočnica, ali za Goju ne ni unatoč tomu što je indijski prvi izbor Prajnesh Gunneswaran imao 1-0 u setovima. Američki je student, nošen navijačima, izveo preokret protiv 145 pozicija bolje plasiranog protivnika i smanjio teret s leđa Marinu Čiliću za kojeg očekujemo da nam uoči subote osigura tri meč-lopte protiv Ramkumara Ramanathana

Na početku, dok je trajala službena ceremonija, bilo je pomalo otužno, na tribinama tek 300 navijača, ali sa svakom sljedećom izmjenom punila su se mjesta pa je do kraja to izgledalo i pristojno. I sigurno hoće još više kada na teren u malo kasnijim satima izađe naš prvi reket.

Štih atmosferi dali su sad već stalni pratitelji hrvatske teniske reprezentacije, članovi riječke Gradske glazbe Trsat pojačane Glazbenim društvom Spinčići, pa su njihove obrade Toronjere, Nadaline, Moje domovine, arije iz opere "Nikola Šubić Zrinski, Servus dragi, Zagreb moj, pojačali kulisu u Dvojci Doma sportova.

U prvom službenom meču u takvom ozračju, pred domaćom publikom, mladi Splićanin je ostao hladan, baš kako je i najavio na presici dan prije susreta, da ne poznaje pritisak. Međutim, odnekud se u njegovoj igri stvorila nervoza, pa je nakon 3-3 izgubio tri gema u nizu, od toga dva na svom servisu.

Ne postoji bolji lijek za oporavak od breaka na početku drugog seta. Mogao je ljevoruki Indijac, koji baš i nije pao s Marsa jer lani je pobjeđivao Basilašvilija, Pairea, ranije i Shapovalova, odmah uzvratiti, ispala mu je to i jedina prilika u drugoj dionici.

Publika je nastavila dizati Goju, on svoju igru protiv koje je Gunneswaran lagano ostajao bez rješenja. Pucao je Indijac kao kokice, pogotovo kad je izgubio servis i na startu trećeg seta. Otimao se još kratko dok "oko sokolovo" na još jednoj break-lopti nije presudilo u hrvatsku korist. Gojo je otišao na 4-1 uz servis, zatitrao je kratko izgubivši prednost jednog breaka, ali zaliha je bila dovoljna.

- Nikad u životu nisam odigrao gori meč u prvom setu. Sto mi je stvari prolazilo kroz glavu, kako moram igrati, taktika, izbornik mi je govorio stvari, bio sam zbunjen i ništa nisam mogao napraviti što sam htio. Mislim da sam do pobjede stigao na čistu borbu - rekao je Splićanin.

- Znao sam da u prvom setu nisam imao prilike. Govorio sam si: Samo se bori i bori, nešto će se izvrnuti - mora. Bolje sam ga počeo čitati, reternirati i oduzimati servise. To je to. Protiv Nadala sam izašao na meč opušteniji nego tu, išao sam igrati, natjecati se i nikako izgubiti. Vi svi mediji gledate to kroz renking na ATP listi, on je 132. na svijetu, ja 277., ali ušao sam u meč kao favorit i to sam tako posložio u svojoj glavi. Drago mi je da sam to i uspio pokazati.

Hrvatskoj 3. set - kraj! Borna Gojo osvojio je za Hrvatsku prvi bod. U trećem je setu otišao na 4-1 uz dva breaka, izgubio je jedan, ali dovšio je posao sa 6-3.

Hrvatskoj 2. set - Gojo izjednačava rezultat na 1-1 u setovima! Break s početka seta zadržao je bez problema do kraja. Odluka o pobjedniku pada u trećem, odlučujućem.

Indiji 1. set - Indija prva uzima set. Ramanathan je došao do prednosti u setovima protiv Goje koji se držao do 3-3, no potom je izgubio dva uzastopna servisa. 

Pokretanje videa...

Indija, Davis Cup 02:04

Iza njih na teren će naš prvi reket Marin Čilić (37.) i indijski drugi Prajnesh Gunneswaran (132.). Marin lovi 40. pobjedu u ovom kultnom natjecanju.

Čudesni Paes preživio infekciju mozga, lovi 8. Olimpijske igre!
Čudesni Paes preživio infekciju mozga, lovi 8. Olimpijske igre!

U subotu je, također od 15 sati, na rasporedu dvoboj parova za koji su prijavljeni Mate Pavić i Franko Škugor protiv legendi Rohana Bopanne i Leandera Paesa iako je sve to podložno promjeni do sat vremena prije početka meča.

Inače, osim Borne Ćorića ostali smo i bez Ivana Dodiga koji je trebao biti oslonac u parovima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu