Obavijesti

Sport

Komentari 0

Davis Cup: Od naslova do 'druge' lige u dvije godine

Davis Cup: Od naslova do 'druge' lige u dvije godine
4

Premda je izbornik Goran Prpić najmanje kriv za poraze, otkad je on za kormilom, Davis Cup reprezentaciju prate nevjerojatni pehovi

VIDEO

Nakon šest godina hrvatska Davis Cup reprezentacija ispala je iz Svjetske skupine. Manje od dvije godine prošlo je od velikog trijumfa u Bratislavi, kojim se Hrvatska kao tek 12. reprezentacija u povijesti upisala u knjigu pobjednika, a sad više nismo ni u “prvoj ligi”. A sve je, igrom slučaja, počelo kad je kormilo preuzeo Goran Prpić, čovjek kojeg od onda nisu prestali pratiti nevjerojatni pehovi. U Grazu protiv Austrije, pod vodstvom Ivana Ljubičića kao “playing captaina”, nije bilo problema dok u četvrtfinalu nije na klupu sjeo Prpa. Prvo mu je nastup okazao Ivo Karlović (kao i Ljubi protiv Austrije) vadeći se na misterioznu ozljedu. Poslije se ispostavilo da je tražio 20.000 dolara i dvije avionske karte iz Amerike za dolazak u Zagreb na okršaj s Argentinom. Ančiću se nekoliko dana prije meča ukliještio živac u leđima i eliminirao ga iz kombinacija, a san o obrani naslova je završio.
U veljači ove godine u Krefeldu smo protiv Nijemaca igrali u punom sastavu (ne računajući Karlovića). Ančić je imao početne simptome mononukleoze zbog kojih nije bio pravi i Hrvatska je morala u kvalifikacije za ostanak u Svjetskoj skupini, među 16 najrepki svijeta. Konačno, svježa priča iz Londona. Iako se nakon šest mjeseci pauze uspješno oporavio od mononukleoze, Ančić je u Americi u teretani ozlijedio rame, Karlović je tri dana prije puta u London SMS-om Prpiću poslao: “Sorry, ne dolazim”, a na dan meča iz stroja je zbog kamenca ispao i Ljubičić.
Jesu li u ove dvije godine ispucani svi pehovi koji su nas mogli zadesiti? Od idućeg travnja Hrvatska će, s Ančićem i Čilićem kao prvim reketima, iz Euroafričke zone skupine I. započeti novi pohod prema vrhu.



ANČIĆA VESELI ODGOVORNOST
Mario Ančić svim je silama želio pomoći našoj reprezentaciji u Londonu, barem u paru, no ozlijeđeno rame udaljilo ga je od sportske arene. Trenirao je na terenima All England Cluba, zagrijavao naše momke za parove i singlove, ali sam se, na žalost, nije mogao upustiti u borbu protiv Britanaca.
- Da mi za igru trebaju samo forehand i bekhand, sutra bih mogao na turnir. Ali rame me još muči na servisu, u tom sam segmentu tek na 20 posto - priznaje Mario.
Budućnost naše Davis Cup selekcije je na njemu, 23-godišnjaku s velikim iskustvom. Ivan Ljubičić zatvorio je poglavlje u karijeri zvano Davis Cup. Ne onako kako je želio. Možda se baš zbog toga ipak jednom vrati reprezentaciji na pravi igrački oproštaj.
U idućoj godini drugi hrvatski reket bit će Marin Čilić.
- Njemu nedostaje još malo iskustva da napravi velik iskorak u karijeri. Ja ću tu ostati kao najiskusniji i veselim se odgovornosti prvog igrača reprezentacije. Život ide dalje i bez Ljube, kao što će jednog dana ići i bez mene pa zatim i nakon Marina - rekao je Mario, koji će se turnirima vratiti za dva ili tri tjedna. Do kraja godine ima samo jednu želju:
- Zdrav završiti sezonu! Nije mi bitno jesam li sad 50., 60. ili 70., ali želim se vratiti gdje sam bio, u svjetski vrh.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice
UOČI FINALA KUPA

Boysi iznenadili porukom upravi Dinama nakon kaveza Rujevice

U Dinamu mogu posegnuti za recipročnim mjerama u finalu Kupa i dati Rijeci pet posto kapaciteta Maksimira, ali navijači "modrih" žele da im se omogući pristup kompletnoj južnoj tribini
Provokacija u centru Zagreba: Pred Pavasovićevim uredom izvjesili natpis 'Propala familija'
SPRDAJU SE S HAJDUKOM

Provokacija u centru Zagreba: Pred Pavasovićevim uredom izvjesili natpis 'Propala familija'

"Propala familija HNK Hajduk Split", stoji na transparentu koji je netko ostavio preko puta ureda bivšeg člana Hajdukova Nadzornog odbora u Jurišićevoj ulici u Zagrebu