Obavijesti

Sport

Komentari 3

Davis Cup u Splitu: 'Nadam se da će pola dvorane napuniti Torcida, a pola moji Hercegovci'

Davis Cup u Splitu: 'Nadam se da će pola dvorane napuniti Torcida, a pola moji Hercegovci'

Davis Cup organizira ITF, na cijene ulaznice ne možemo utjecati, ali nadam se da ćemo imati dobru podršku, nemaju naši navijači puno prilike vidjeti ovako kvalitetan tenis uživo, kazao je izbornik Martić

VIDEO

Pred hrvatskom Davis Cup reprezentacijom teška je zadaća, oslabljena neigranjem dvojice najboljih igrača u pojedinačnoj konkurenciji Marina Čilića i Borne Ćorića, izabranici Vedrana Martića traže plasman na završni turnir osam reprezentacija, koji će se igrati krajem studenoga u španjolskoj Malagi.

Na tom putu im tri su prepreke, Nizozemska, Finska te prva u srijedu Sjedinjene Američke Države. Tim povodom na Gripama je održana press konferencija na kojoj su Amerikanci izrazili optimizam uoči početka natjecanja.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

davis cup 00:44

- Sretni smo što imamo snažnu momčad. Iza nas je dobro ljeto, ali sezona je bila duga i sada se u preostala dva dana moramo pripremiti za ono što nas čeka ovdje u Splitu. Drago nam je da smo tu i da možemo predstavljati našu zemlju, nadamo se da ćemo biti uspješni i krenuti u turnir pobjedom. Ne bih rekao da smo favoriti, ima tu jako dobrih igrača i reprezentacija, ali start pobjedom nad jednom novom reprezentacijom Hrvatske donio bi nam jako puno u samopouzdanju za nastavak natjecanja -  rekao je izbornik SAD-a Bob Bryan

Činjenicu da je ovo nova reprezentacija prokomentirao je i Francis Tiafoe.

- I moj debi je bio težak, igrat će kući, nadam se da će uživati. Svjestan sam da će biti nervozni, ali i mi smo nervozni, ma koliko puta igrao Davis Cup, uvijek je to nešto posebno.

Optimistični su i naši momci, predvođeni izbornikom Vedranom Martićem.

- Prvi je meč, imaju jaku momčad i veselimo se ogledu u srijedu. Amerikanci su favoriti, ali nismo koncentrirani samo na njih, nego na cijelu grupu. Gledao sam mnoge mečeve, poznajem igrače s toura... Igramo tri meča, sad smo fokusirani na srijedu, ali spremni ćemo dočekati i petak i nedjelju - kazao je izbornik i dodao: 

- Grupa je jaka, svi igraju dobro u dvorani, ali i mi smo dobri. Svi mečevi su otvoreni, u Davis Cupu su česta iznenađenje, pobijedit će onaj tko bude bolji, s tim da mi imamo dva debitanta i da tek moramo odlučiti tko će od njih zaigrati u singlu. 

Zagreb: Borna Gojo družio se s najmlađim fanovima uoči Davis Cupa

Dosta se u Splitu priča i o cijeni ulaznica, koje su po mnogima preskupe...

- Davis Cup organizira ITF, na cijene ulaznice ne možemo utjecati, ali nadam se da ćemo imati dobru podršku, nemaju naši navijači puno prilike vidjeti ovako kvalitetan tenis uživo.

Hrvatska je jaka u Davis Cupu, a Mate Pavić je otkrio i zašto...

- Zato što imamo dobre igrače, imali smo ih i u prošlosti, a i novi igrači koji dolaze su kvalitetni. Čak i kad ne igraju igrači poput Marina Čilića i Borne Ćorića, nađemo načina da igramo dobro, da imamo timski duh.... - kazao je Pavić koji se nada dobroj atmosferi na Gripama: 

- Svi smo iz Splita, veselimo se ovom susretu u srijedu, željno iščekujemo i nadamo se da će tribine biti pune, očekujemo dobru atmosferu. Kad god se igralo u Splitu, a ja sam skupljao lopte i 2005. na Gripama i 2010. u Spaladiumu, dvorana je bila puna, a atmosfera sjajna.

S obzirom na to da je Dodig kazao kako se nada da će atmosfera biti kao na Poljudu, što mu vi kao Splićanin možete kazati o atmosferi?

- Zar mu treba nešto reći, to je poznato - nasmijao se Mate i dodao kako će dobra podrška biti ključna za samopouzdanje mladih debitanata.

- Drago mi je da su Duje i Dino tu, da krenu u svoje prve mečeve. Sigurno da će im biti veliko iskustvo. Mi smo tu da im pomognemo koliko možemo. Iz mog iskustva im mogu reći da se opuste, da uživaju, ovo je novo iskustvo i odskočna daska za njih i njihove karijere. 

Lille: Pobjedom u parovima Francuska smanjila rezultat na 1:2

Mate i Ivan Dodig trebali bi nositi prevagu, iako, i ostale reprezentacije imaju i te kako jake igrače u parovima. 

- Ne treba nam posebna prilagodba, dosta smo igrali skupa, znamo se, što s protivničke strane, što zajedno i ne moramo se uigravati. Grupa je jaka što se tiče parova, tu su prvi, drugi i treći igrač u parovima na svijetu. Bit će dobrih mečeva, nadamo se uspjehu... Ova skupina je što se tiče parova najjača od svih, svaki meč će biti otvoren, a iskustvo igranja i domaća publika će i te kako pomoći. Iako smo svjesni da igramo protiv vrhunskih timova, koje smo dobivali i gubili od njih, ali mi smo domaćini i to je velika razlika, moramo to iskoristiti u našu korist. Pogotovo pred našom publikom. Nadam se da će pola dvorane popuniti Torcida, a ostatak moji iz Hercegovine, tako da vjerujem u dobru atmosferu. U srijedu puno ljudi radi, malo je nezgodno prvi dan, ali za vikend bi nas trebali podržati - rekao je Dodig.

Borna Gojo stigao je nakon velikog uspjeha u New Yorku. 

- Najvažnije da nisam umoran, bilo je dovoljno dana da se odmorim i napunim baterije. Svi smo koncentrirani za Ameriku u srijedu, nadamo se odličnom meču i pozitivnom rezultatu za nas. Meni je svaki meč isti kad je reprezentacija u pitanju, svaki idem pobijediti, ali uvijek postoji dodatni impuls i energija s tribina. Igram dobar tenis, zadovoljan sam kroz cijelu godinu, sigurno sam bolji nego lani, iako u veljači sam u Rijeci odigrao dobar meč. Vjerujem da ćemo igrati dobar meč i da ćemo imati dobar rezultat. Poseban je osjećaj igrati u gradu u kojem smo odrasli i napravili prve korake. Ovo je nešto što ćemo pamtiti do kraja života.

Dino Prižmić osvojio Challenger u Banjoj Luci

Dino Prižmić bi trebao igrati singl. 

- Posebno će biti što ću debitirati na domaćem terenu, poseban je osjećaj i moram igrati najbolji tenis. Sezona je odlična za mene, krenuo sam s futures turnirima, nisam mogao vjerovati da ću završiti s dosta dobrih rezultata. Nadam se da ću nastaviti s dobrim tenisom, a na izborniku je da odluči tko će što i koliko igrati. Nećemo izgorjeti, doći ćemo i odigrati najbolje što možemo. 

Duje Ajduković čekat će iz prikrajka svoju priliku. 

- Nisam bio nikad u timu, lijep je osjećaj, posebno je lijepo što trojica dolazimo u Split s renkingom karijere, ali ne i čudno jer igramo dobro ovu godinu. Najsličniji ambijent će biti onome što smo imali na Challengeru u Splitu, bilo je dobro pa se nadam da će biti i sada...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao