Obavijesti

Sport

Komentari 80

Debakl u Zenici: Finska s deset igrača ostavila BiH bez SP-a, dinamovci zaslužni za jedini gol

Debakl u Zenici: Finska s deset igrača ostavila BiH bez SP-a, dinamovci zaslužni za jedini gol

Sporo, mučno, bez ideje... Reprezentacija Bosne i Hercegovine imala je igrača više od 37. minute pa umjesto preokreta uspjela primiti još dva gola! Luka Menalo i Amer Gojak ušli su u nastavku pa isporučili pogodak

VIDEO

Ivajlo Petev u nevjerici je gledao što se događa na Bilinom Polju u Zenici... Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je od Finske 3-1 premda je još od prvog poluvremena igrala s igračem više i tako ostala bez Svjetskog prvenstva u Kataru 2022.!

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Predstavljanje Dinamovih pojačanja 01:09

Nagovještaj problema krenuo je kada je Miralem Pjanić igrao rukom u šesnaestercu već u 24. minuti. Srećom po nogometaše BiH, na golu se iskazao Ibrahim Šehić, koji je sjajno obranio penal Teemuu Pukkiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Zenica: Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo, grupa D, BiH - Finska

Ostala je BiH u igri, no vrlo brzo uslijedio je šok. Marcus Foss primio je loptu u gužvi u šesnaestercu pa ju u 29. minuti tijelom ugurao za vodstvo gostiju.

Nada se otvorila kada je Jukka Raitala krvničkim startom zaradio izravni crveni karton u 37. minuti. Pokosio je Seada Kolašinca i ozlijedio ga, pa je bočni nogometaš bh. reprezentacije morao napustiti igru.

I od tog trenutka momčad Ivajla Peteva igrala je s igračem više, ali bezidejnom igrom s mnogo centaršuteva pokazala je da se BiH trenutno nalazi u velikoj krizi.

Zenica: Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo, grupa D, BiH - Finska

Jer je Finska u nastavku stigla do povećanja prednosti! Igrala se 51. minuta kada je Leo Vaisanen odigrao sjajnu akciju, koju je odličnim udarcem završio Robin Lod. Publika u Zenici nije mogla vjerovati da Finska s desetoricom igra bolje...

Petev je, zatim, uveo Amera Gojaka u 56. pa onda i Luku Menala u 67. minuti. I samo dvije minute kasnije, Dinamova veza isporučila je krasan gol! Gojak je nabacio, a Menalno završio akciju sjajnim udarcem pod prečku!

Bilino Polje je skočilo na noge, još je bilo nade... A onda brzo ponovno zašutjelo. Samo četiri minute nakon smanjenja vodstva, Finska je iskoristila neopreznost u obrani domaćina i preko O'Shaughnesseyja stigla do 3-1. Zaspala je obrana nakon ubačaja, finska 'trojka' ostala je sama pred Šehićem pa neobranjivo pogodila za konačan rezultat.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je do ove utakmice još bila u igri za plasman na Svjetsko prvenstvo, no nakon teškog poraza na domaćem terenu šansi više nema.

Francuska vodi s 12 bodova, Finska je druga s 11 i dva boda više od Ukrajine, dok je BiH na 7 bodova. U zadnjem kolu u utorak Ukrajina dolazi u goste BiH, dok Finska dočekuje Francusku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener