Obavijesti

Sport

Komentari 3

Debitirao sam s 55 godina, prvi sin mi je trener, a drugi suigrač

Debitirao sam s 55 godina, prvi sin mi je trener, a drugi suigrač
1

IGRAO 10 MINUTA Ovo mi je ispunjenje sna, košarka mi je u krvi. I sad čekam novu utakmicu, rekao je Toni Svodoba (55). Na parketu je bio sa sinom, a drugi sin sjedio je na klupi kao pomoćni trener

VIDEO

Toni Svoboda (55) do prošlog vikenda nije nikad zaigrao natjecateljsku seniorsku utakmicu. Ravnatelj srednje škole u Križevcima bio je, međutim, najredovitiji na treningu KK Radnika, pa ga je trener gurnuo na parket da zaigra uz 15-godišnjeg sina Nou.

- Ma bilo je odlično, igrao sam 10-ak minuta - rekao je Svoboda stariji.

U Križevce je došao 1992. iz Zadra zbog posla.

U Srednjoj gospodarskoj školi prvo je bio profesor tjelesnog odgoja, a danas je ravnatelj.


Zadranin 'u gostima'

- U Zadru nema kvarta u kojem nisam igrao. Obožavam košarku, no nisam imao ‘sportske’ roditelje, koji bi me malo pogurali u košarci, tako da je škola bila najvažnija. Ali nikad nije kasno za košarkaški debi - istaknuo je Toni.

Godinama je bio i košarkaški trener, s mladim igračima je radio do 2015., no zbog obveza više nije išlo. No nastavio je trenirati dečkima iz KK Radnika, koji igraju A-2 ligu.

- Trener momčadi, Ante Tomas, otac naših bivših reprezentativaca Marka i Ivana, rekao mi je da će me registrirati i da bih mogao i zaigrati - rekao je Svoboda stariji.

A zaigrao je ovaj vikend protiv Ivančice. U momčadi mu je 15-godišnji sin Noa bio suigrač, a stariji sin Ivan sjedio je na klupi kao pomoćnik.

- Iskreno, bili smo malo skeptični. Rekli smo mu: ‘Pa kud si baš s 55 odlučio biti košarkaš?’. Super je odigrao, u sjajnoj je formi. Deset minuta uvijek može igrati - rekao je stariji sin Ivan.

Pohvale sa svih strana

Mlađi Noa zabio je 26 koševa, no iako su se trudili, otac mu nijednom nije asistirao.

- Polako se vraćam nakon ozljede, pa mi je otac rekao da će mi dodati koju loptu da mi olakša povratak. No, eto, nije se dogodilo. Međutim, bilo je odlično s njim na terenu, znao sam da može jer sam ga vidio na treningu - rekao je Noa.

I sad više nema povratka, Toni će nastaviti igrati za Radnik.

- Fizički mogu izdržati, ali znam da se svi brinu da se 55-godišnjak može lako ozlijediti. Igrat ću koliko mogu, uživam u ovome, košarka mi je u krvi. Suigrači su me odlično prihvatili, a bit ćemo još bolji kad se malo uigramo. I suparnički trener me pohvalio, rekao mi je: ‘Vi ste pobjednik, s 55 godina ste se odvažili igrati’. To mi puno znači - kaže Toni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao