Obavijesti

Sport

Komentari 23

'Dečko sam iz Zagreba, naježio sam se kad sam čuo te ovacije'

'Dečko sam iz Zagreba, naježio sam se kad sam čuo te ovacije'
1

Dogovorili smo se da ćemo od prve minute podržavati jedan drugoga, davati sve od sebe i eto kako je završilo, komentirao je razbijanje Hapoela debitant u modrom dresu Mislav Oršić

VIDEO

Dinamo je, protivno predviđanjima valjda i najvećih optimista, razbio izraelskog prvaka Hapoel Be'er Shevu u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka (5-0) i praktički osigurao sljedeću rundu kvalifikacija za najelitnije europsko klupsko nogometno natjecanje.

Jedan od junaka pobjede "modrih", uz Izeta Hajrovića i Arijana Ademija, bio je Mislav Oršić. Dečko koji je bez puno pompe stigao u Maksimir iz korejskog Ulsana na kraju prošle sezone zavrijedio je povjerenje Nenada Bjelice i vratio mu za to golom za 2-0.

- Stvarno je bilo super od prve minute. Bili smo motivirani i željeli smo pobjedu pred ovoliko navijača. Na vrijeme smo zabili prvi gol i onda je sve bilo puno lakše. Kasnije smo vodstvo održavali i lijepo je završilo - rekao je Oršić nakon utakmice za Arenu Sport.

Bjeličin stroj gazi, pa ni agenti Mossada ne bi ga zaustavili...
Bjeličin stroj gazi, pa ni agenti Mossada ne bi ga zaustavili...

- Dogovorili smo se da ćemo od prve minute podržavati jedan drugoga, davati sve od sebe i eto kako je završilo - dodao je Mislav.

Izraelci su imali sjajnu šansu Sahara u ranoj fazi utakmice, ali to je bilo praktički sve što su napravili u prvom dijelu. A Dinamo je trpao...

- Imali smo malih problema na početku utakmice, ali riješili smo sve na kraju - kazao je Oršić i prokomentirao pripreme pod vodstvom Nenada Bjelice:

- Pripreme su bile dobre, puno smo pričali i radili. Bilo je i teško, ali sve nam se vratilo ovom zasluženom pobjedom.

Trener ga je izvadio iz igre u 74. minuti, a tisuće navijača na tribinama Maksimira njegovu su igru nagradile velikim pljeskom.

- Gledajte, ja sam rođen u Zagrebu, naježio sam se kada sam vidio maksimirsku publiku. Bilo je stvarno odlično, bili smo hrabri i motivirani, na kraju je sve ispalo kako treba. Nije lako igrati prvu utakmicu sezone, još je i europska, ne želite da se dogodi nešto loše.

Petarda u Maksimiru! Atomski Dinamo pregazio slabi Hapoel
Petarda u Maksimiru! Atomski Dinamo pregazio slabi Hapoel

Dinamo će gotovo sigurno igrati treće pretkolo Lige prvaka, a tamo ga čeka pobjednik duela između kazahstanske Astane i danskog Midtjyllanda (Astana je u prvoj utakmici kod kuće dobila 2-1). No prije toga slijedi uzvrat u Izraelu idući utorak od 19 sati.

- Nema opuštanja. Moramo to maksimalno odraditi da uđemo u sljedeći krug. Moramo i tamo biti pravi - zaključio je Oršić.

Ademi: Golovi me ne zanimaju, majke mi. Hoću pobjede

Junak utakmice bio je i Arijan Ademi, strijelac dva gola.

- Radili smo naporno tijekom priprema, ubijali se od rada, na kraju se to sve isplatilo. Hapoel je dobra momčad, nije još ništa gotovo. Treba biti koncentrirat i u uzvratu, iako smo jednom nogom napravili veliki korak naprijed - rekao je Ademi koji se ne zamara golovima.

- Haha, mislim da sam i prošlu polusezonu otvorio s dva gola Osijeku, pa sam stao. To je nogomet. Meni je najvažnije što se smo bili pravi, niti u jednom trenutku se nismo raspali, što smo cijelu utakmicu odigrali muški. To me veseli, a golovi? Ma to me ne zanima, majke mi. Ne zamaram se golovima, ja hoću pobjede. Ali, ovo je bila tek jedna utakmica, moramo ponavljati ovakve predstave.

Kapetan Dinama je zaključio...

- Odigrali smo strašan presing, ovako se pobjeđuje. Pokazali smo pravi karakter, išli glavama na kopačku, to su navijači prepoznali. Vjerujem da ćemo takvi biti i dalje, pa da će oni dolaziti u još većem broju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu