Obavijesti

Sport

Komentari 364

Opet težim putem: Hrvati nisu kalkulirali te su dobili 'furiju'!

Opet težim putem: Hrvati nisu kalkulirali te su dobili 'furiju'!
1

Hrvatski rukometaši ništa nisu prepustili slučaju te su pobijedili Španjolsku 27-25 i time osvojili skupinu D. No čeka ih teži ždrijeb na putu do finala nego da su izgubili

VIDEO

Neke stvari u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji se ne mijenaju, a to je da nikad ne kalkulira na velikim natjecanjima s ciljem da ostvari što bolji ždrijeb u nokaut fazi. Tako je bio i slučaj večeras u madridskoj La Caji Magici u kojoj je Golužina momčad priredila scenarij istovjetan onome iz 2007. sa SP-a u Njemačkoj.

Izbornik poput Line Červara prije šest godina nije ništa htio prepustiti slučaju te je dobio Španjolsku 27-25 u posljednjem kolu skupine D, kojom se odlučivao rasplet ždrijeba u nastavku natjecanja.

Iako su znali da im pobjeda donosi teži ždrijeb od onoga da su protiv domaćina remizirali ili izgubili, 'kauboji' su dali svoj maksimum i pokazali želju da će do finala ići preko najjačih momčadi, ako se tako rasplete situacija u ostalim skupinama.

Kalkukacije su se pojavile jer na putu do finala Hrvatskoj će vjerojatno stajati Francuska u četvrtfinalu te Danska u polufinalu, što evocira uspomene iz Njemačke 2007. kad je nakon pobjede nad Španjolskom Hrvatska izgubila od Francuske u četvrtfinalu te je sa samo jednim porazom završila kao peta na svijetu.

Nadamo se da to ovaj put neće biti slučaj jer je kroz veći dio utakmice Hrvatska pokazala da je bolja od Španjolske, koja nije dala naslutiti da kalkulira sve do posljednjih nekoliko minuta napravivši nekoliko neshvatljivih pogrešaka.

Hrvatska je do osme minute zaostala za domaćinima, a onda preuzela prednost, koju nije ispuštala do 41. minute. 'Furija' je u 46. minuti imala +3, no Golužini igrači se vraćaju. Minimalna prednost mjienjala se na obje strane, a Španjolci su i u trenutku s dva igrača više odlučili malo prikočiti što je Hrvatska prihvatila i naposljetku slavila s dva gola razlike.

Najbolji strijelac kod Hrvatske bio je Čupić s osam golova te Kopljar sa četiri, dok je kod Španjolske najbolji bio Maqueda sa sedam te Entrerrios s pet golova. Velika je razlika između obrana dvaju protivničkih golmana - Alilović je imao 16, a Šterbik skromnih šest obrana.

U osmini finala Hrvatska igra s Bjelorusijom 21. siječnja u 21.15 sati u Zaragozi, a prođu li njih naše rukometaše čeka pobjednik Francuske i Islanda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 364
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti