Obavijesti

Sport

Komentari 0

Denveru nije pomogao Jokićev 26. triple double ove sezone

Denveru nije pomogao Jokićev 26. triple double ove sezone

Veliku večer imao je Joel Embiid u Philadelphiji, gdje su domaći 76ersi svladali Portland Trail Blazerse sa 120-119. Embiid je završio sa 39 koševa, sedam skokova i četiri asistencije

VIDEO

Iako je Nikola Jokić po 26. put ove sezone imao "triple-double" učinak (37 koševa, 11 skokova, 11 asistencija), Denver Nuggetsi po prvi put u sezoni nisu uspjeli takvu njegovu partiju pretvoriti u pobjedu, izgubivši na gostovanju u San Antoniju sa 128-120.

Vodeća momčad Zapadne konferencije u NBA ligi imala je početkom druge četvrtine prednost od 15 koševa, ali su Spursi već do kraja prvog poluvremena uspjeli nadoknaditi taj zaostatak. U drugom poluvremenu, a posebno u posljednjoj četvrtini momčad Gregga Popovicha je bila efikasnija od gostiju i zasluženo došla do 17. pobjede u ovoj sezoni.

Pokretanje videa...

NBA IGRAČ NA BRAČU VIDEO

- Odličan je osjećaj. Naši su navijači doista bili angažirani. U prvoj četvrtini smo ih uspavali, a onda smo ih malo razbudili. Zaslužili su imati dobru večer - izjavio je Popovich u dobrom raspoloženju.

Keldon Johnson je predvodio strijelce Spursa sa 23 koša, Doug McDermott je dodao 20, a Jeremy Sochan 19. Važnu je ulogu imao i novopridošli Gruzijac Sandro Mamukelašvili koji je svih 11 poena postigao u posljednjoj četvrtini.

U drugom uzastopnom porazu Denvera Jamal Murray je ubacio 24 koša.

Embiid za pobjedu

Veliku večer imao je Joel Embiid u Philadelphiji, gdje su domaći 76ersi svladali Portland Trail Blazerse sa 120-119. Embiid je završio sa 39 koševa, sedam skokova i četiri asistencije zahvaljujući ubačaju sa pet metara 1.5 sekundi prije kraja, kojim je donio prvo vodstvo na utakmici i pobjedu svojoj momčadi. 

James Harden je bio na rubu "triple-double" učinka sa 19 poena, devet skokova i osam asistencija. Philadelphia (44-22) se 44. pobjedom približila vodećem dvojcu na Istoku, Milwaukee Bucksima (48-18) i Boston Celticsima (46-21).

Portland je ispustio prednost od 21 koša krajem druge četvrtine i 14 koševa viška s početka zadnjeg dijela utakmice. Anfernee Simons je bio najbolji strijelac Trail Blazersa sa 34 koša. Jerami Grant je imao 24 poena i 10 skokova, a Damian Lillard je uz 22 koša podijelio i 11 asistencija.

Lakersi mogu i bez LeBrona

Iako su bez LeBrona Jamesa, Los Angeles Lakersi su došli do treće pobjede u nizu, a pred svojim su navijačima sa 122-112 svladali Toronto Raptorse. U momčad se vratio D'Angelo Russell, nakon što je propustio šest utakmica, i odmah se sa 28 koševa prometnuo u najboljeg strijelca Lakersa.

Veliku ulogu u pobjedi imali su igrači s klupe. Dennis Schroder je ubacio 23 koša uz sedam asistencija, Austin Reaves je završio sa 18, a Rui Hachimura sa 16 poena, koliko ih je ubacio i Jarred Vanderbilt. Lakersi su s tri uzastopne pobjede već došli do devetog mjesta na ljestvici iznimno izjednačene Zapadne konferencije s učinkom 33-34. Šestoplasirani Dallas ima samo jednu pobjedu više (34-33).

I Raptorsi drže devetu poziciju u Istočnoj konferenciji sa 32-36. U trećem uzastopnom porazu predvodio ih je Scottie Barnes sa 32 koša, a O.G. Anunoby je dodao 31 poen. Toronto je aktualnu gostujuću turneju od pet utakmica završio sa samo jednom pobjedom.

Sve tri momčadi koje se nalaze na ljestvici ispred Raptorsa, sinoć su ostvarile pobjede.

Četiri trice Bogdana Bodanovića

Atlanta (34-33) je slavila sa 114-107 na gostovanju u Washingtonu. Trae Young je sa 28 koševa i devet asistencija predvodio Hawkse. De'Andre Hunter je ubacio 18 poena, a Dejounte Murray je uz 16 koševa imao i sedam asistencija. Bogdan Bogdanović je pogodio četiri trice za svojih 15 poena.

Strijelce Wizardsa predvodio je Bradley Beal sa 27 koševa. Kristaps Porzingis je ubacio 22, a Kyle Kuzma 17.

Miami Heat (36-32) je pred svojim navijačima svladao Cleveland Cavalierse sa 119-115. Jimmy Butler je predvodio preokret Heata u zadnjoj četvrtini, u kojoj je ubacio 12 od svoja 33 koša. Veliku pomoć je imao u Tyleru Herru koji je pogodio pet trica iz sedam pokušaja i završio utakmicu sa 25 poena. Bam Adebayo je dodao 19 koševa.

Iako su imali 14 koševa prednosti u trećoj četvrtini, a Donovan Mitchell je sa 42 poena bio najbolji strijelac utakmice, Cavaliersi su doživjeli 27. poraz u sezoni.

Minnesota pala u produžetku

Važnu pobjedu ostvarili su Brooklyn Netsi (38-29) koji su svladali Minnesota Timberwolvese sa 124-123 u produžetku. Netsi su mogli do pobjede i u osnovnom dijelu utakmice, ali je dvije desetinke prije isteka vremena tricu za produžetak pogodio Naz Reid, što mu je bio jedini ubačaj na utakmici.

U produžetku se odlučujućom pokazala trica za 124-121, koju je pogodio Dorian Finney-Smith 36.8 sekundi prije kraja. Anthony Edwards je brzim polaganjem smanjio zaostatak domaće momčadi, Netsi su promašili u svom sljedećem napadu, da bi s istekom vremena Mike Conley promašio tricu za pobjedu.

Mikal Bridges je sa 34 koša bio najbolji strijelac Brooklyna, a Spencer Dinwiddie je uz 29 poena imao i 11 asistencija. Cameron Johnson je ubacio 15 koševa, a Royce O'Neal je spojio 12 poena i 15 skokova u četvrtoj pobjedi Netsa u posljednjih pet nastupa.

Anthony Edwards je za domaću momčad postigao 32 koša, a Rudy Gobert je imao 26 poena i 13 skokova.

NBA, rezultati:

  • Philadelphia - Portland 120-119
  • Washington - Atlanta 107-114
  • Miami - Cleveland 119-115
  • Minnesota - Brooklyn 123-124 (produžetak)
  • San Antonio - Denver 128-120
  • LA Lakers - Toronto 122-112
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'