Obavijesti

Sport

Komentari 6

Deportivo je ispao u treću ligu: 'Oni bludniče nad natjecanjem!'

Deportivo je ispao u treću ligu: 'Oni bludniče nad natjecanjem!'

Najmanje šest igrača Fuenlabrade dobilo je pozitivne testove na COVID-19 tik pred utakmicu zadnjeg kola s Deportivom koja je odgođena, ali ne i sve ostale. Predsjednik bivšeg prvaka najavljuje borbu i do CAS-a

VIDEO

Španjolska druga nogometna liga u ponedjeljak je trebala završiti, barem njen prvi dio uoči razigravanja za promociju u Primeru kasnije ovaj tjedan, ali sve je poremetila vijest o pojavi korona virusa u momčadi Fuenlabrade koja je trebala zaigrati kod Deportiva u La Coruñi.

Radi se o najmanje šest asimptomtatskih pozitivnih slučaja kod Fuenlabrade, koja je u posljednje kolo ušla sa željom da se domogne play-offa kod Depora koji je, pak, nasušno trebao pobjedu kako bi imao kakve-takve šanse da se spasi ponora u treći razred.

POGLEDAJTE VIDEO: Toni Datković prvak je Segunde

Pokretanje videa...

Toni Datković u Huesci 01:13

Utakmica je otkazana oko dva sata prije planiranog početka u 21 sat, ali su u vodstvu lige odlučili kako će se sve ostale utakmice posljednjega, 42. kola, odigrati prema planu.

Kako su Lugo i Albacete dobili svoje utakmice, Deportivo je ispao iz Segunde bez odigravanja utakmice za čiju odgodu uopće nije bio kriv. A pitanje je kako bi bilo da je mogao igrati istovremeno s ostalima, kao što je inače praksa u zadnjim kolima.

- Ovo je totalno bludničenje nad natjecanjem, cijelo posljednje kolo trebalo bi se ponoviti. Čuo sam popodne o pojavi korone u Fuenlabradi, a odgoda cijelog kola ne bi koristila ni naudila nikome. Ali ostale utakmice odigrane su, a naša nije. To je ozbiljna pogreška saveza i lige - grmio je nakon završetka utakmica predsjednik Deportiva Fernando Vidal.

Toni u Primeri: Zovu me Plaćeni ubojica, a imam tetovažu pape
Toni u Primeri: Zovu me Plaćeni ubojica, a imam tetovažu pape

Rekao je kako ne smatra da je klub ispao u treću ligu. Radi se o prvaku Španjolske iz sezone 1999/00., koji je neprekidno igrao u Primeri od 1991. do 2011., a 2004. došao do polufinala Lige prvaka u nezaboravnom preokretu protiv Milana u uzvratu (poraz 1-4 poništio pobjedom 4-0). Ne dođe li do promjene, Depor će drugi put u povijesti biti trećeligaš, i to nakon 39 godina.

- Ići ćemo s tužbom do najviših insanci. Ako treba, i na Sportski arbitražni sud. Odgoda je totalna budalaština, ne smijete odgađati utakmice zadnja dva kola, utakmice se moraju igrati u isto vrijeme. Borit ćemo se za čistoću nogometa - upozorava Vidal.

Fuenlabradi je u interesu da se utakmica odigra kako bi osvojila barem bod i na šestom mjestu prestigla Elche, što je pozicija koja vodi u razigravanje za Primeru u prvoj drugoligaškoj sezoni. Jasno vam je koliko njeni navijači žive za taj uspjeh. A Depor sad više nema za što igrati. I kako je onda odlukom o odgodi samo jedne utakmice zaštićen integritet natjecanja?

Hrvat slavi ulazak u Primeru: Huesca se odmah vratila u elitu
Hrvat slavi ulazak u Primeru: Huesca se odmah vratila u elitu

Play-off, u kojem su sigurni Zaragoza, Almería Ante Ćorića i Girona, trebao je početi ovaj vikend, ali izgledno je da od toga neće biti ništa još neko vrijeme. Nova sezona Primere trebala bi početi 12. rujna.

Huesca je u zadnjem kolu osvojila prvo mjesto pobjedom nad Sporting Gijónom 1-0 uz poraz Cádiza protiv Albacetea 1-0. Hrvatski stoper Toni Datković, na posudbi iz Lokomotive, za momčad Huesce igrao je svih 90 minuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka