Obavijesti

Sport

Komentari 14

Derbi bez Sammira, Rukavine, Blaževića, Vukovića, Maglice...

Derbi bez Sammira, Rukavine, Blaževića, Vukovića, Maglice...
1

Dinamo se uoči sezone jako pojačao, barem na papiru, a Hajduk se u potpunosti okrenuo svojoj mladosti. No danas će obje momčadi biti bez nekih važnih igrača

VIDEO

Kratko je trajala stanka na hrvatskim travnjacima, a novu sezonu otvaraju dva najveća rivala. Mjesec dana je bilo premalo za neke ozbiljnije promjene, pa će Superkup praktički nastaviti 'film' koji smo gledali posljednjih sezona. Dinamo opet ima daleko najjaču momčad po imenima i biti će pravo iznenađenje ukoliko ga netko sruši. Kvaliteta, iskustvo i prednost domaćeg terena ih ovdje guraju u jasnu ulogu favorita.

Iza njih je nekoliko pripremnih utakmica u Sloveniji. U četiri su pobijedili, ona posljednja je završila neodlučeno. Odnosno pred kraj susreta kod rezultata 1:1 susret je prekinut zbog grube igre ukrajinskog suparnika i nastalog naguravanja među igračima na terenu. Na toj utakmice se ozlijedio i Sammir, pa je Modri neće rado pamtiti. Ipak, misli su brzo usmjerene prema današnjem susretu.

Osim spomenutog Sammira, izvan kadra su ozlijeđeni Beqiraj i Rukavina te tek pristigli desni bek Pinto. Ipak, u sastavu će biti nekoliko novih pojačanja. Riječ je o krilnim napadačima Fernandesu i Soudaniju te vrataru Miglioreu. Status pojačanja će možda s vremenom dobiti i mladi Antolić koji se vratio iz Lokomotive te bi mogao iskoristiti izostanak Sammira te krenuti od prve minute. 

Zanimljivost je kako od prve minute na terenu neće biti mjesta za mlade zvijezde prijelaznog roka Jedvaja i Halilovića. Iako su europski klubovi (navodno) spremni za ovaj dvojac izdvojiti 15-20 milijuna eura, očito je kako im Jurčić još uvijek ne vjeruje toliko da bi im poklonio minutažu u susretima koji uistinu imaju rezultatski značaj. Jedno je hvaliti se mladošću na +15 u prvenstvu, nešto sasvim drugo je povjerenje pružiti mladićima u Superkupu.

Dok Zagrepčani imaju luksuz ostavljati takve igrače na klupi u Splitu sasvim druga priča. Hajduk u novu sezonu ulazi mladim kadrom koji će na početku biti velika nepoznanica. Klub je nedavno proživljavao zanimljivu priču oko moguće privatizacije, no na kraju se ništa od toga nije realiziralo. Financijska situacija i dalje nije blistava, čekaju se transferi najiskusnijih igrača, pojačanja baš i nema. Jedan od dvojice koji je došao (Goran Galešić) je klub napustio samo nakon dva tjedna zbog pritiska navijača. 

Kad kaže da stvara novu ekipu, onda je to uistinu tako . Za razliku od domaćina koji ima sastav prepun etabliranih imena, u bijelom dresu će danas istrčati splitska mladost. Klub su po završetku sezone napustili Lima i Stojanović, tijekom priprema je na posudbu otišao i Oremuš, a kao najveće iznenađenje se nameće nepozivanje za današnju utakmicu lani prvog vratara Blaževića te (po)najboljeg napadača Vukovića. No, možda je to iznenađenje za one slabije upućene, jer su bliski Tudoru znali da on baš i ne preferira spomenute igrače.

Alternativa? Novi sustav igre 4-3-3, s nešto iskusnijim posljednjim redom, dok u napadu kreću 'djeca'. Na stoperskim pozicijama bi Maloča i Milović trebali donijeti dozu iskustva, no prava bitka bi se mogla vodit na bočnim pozicijama. Jozinović i Vršajević nisu vrhunski defanzivci i biti će zanimljivo vidjeti kako će odgovoriti na pritisak novih Dinamovih pojačanja iz inozemstva (Soudani i Fernandes). Kao zadnji vezni se profilirao Anđelković (pojačanje iz Istre), dok bi uz njega sredinom trebali ordinirati Caktaš i Sušić. Prvom je Tudor namijenio nešto defanzivniju ulogu nego lani, dok bi se potonji (hit završnice prvenstva) mogao čak naći i na klupi jer vuče neku lakšu ozljedu. U tom slučaju u momčad će uskočiti talentirani Pašalić (još uvijek junior). U vršku napada kreće bi trebao krenuti trojac Kiš-Kouassi-Mujan. Dovoljno je kazati kako su prva dvojica '94 godište, a potonji '95.

Vrijedi dodati kako Hajduku zbog ozljeda nedostaju važan vezni igrač Andrijašević te napadač Maglica. 

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz