Obavijesti

Sport

Komentari 158

Derbi braće: Igor igra za nas, a Ivan za Bosnu i Hercegovinu...

Derbi braće: Igor igra za nas, a Ivan za Bosnu i Hercegovinu...
4

Poslije rata ni stativa na rukometnim igralištima više nije bilo, oni bi stavili kamen i igrali, priča otac Ante Karačić čija će dvojica sinova zaigrati jedan protiv drugoga...

VIDEO

Morao sam uzeti godišnji u bolnici u kojoj radim jer su me zafrkavali za kojeg ću sina navijati. Igor (26) mi igra za Hrvatsku, a Ivan (29) za BiH. Sami su birali za koga će igrati, a kad igraju jedan protiv drugog, ne navijam, rekao je Ante Karačić, otac sinova koji igraju za dvije različite reprezentacije.

Debitantski nastup na SP-u Igor je završio s jednim golom u pobjedi protiv Austrije. Ulazio je kao zamjena za Domagoja Duvnjaka i igra dok je ju vodio Karačić bila je vrlo dobra.

Goran Stanzl/PIXSELL

- Zadovoljan sam i ja. Pogotovo stoga što je igrajući za Vardar ozlijedio koljeno. Prije priprema za SP privatno smo "rješavali" ozljedu da bi bio spreman - rekao je Ante i dodao:

- Ivan je za BiH zabio Iranu pet golova, a i on se spremio u zadnji čas. U studenom je na treningu uoči utakmice protiv Bjelorusije slomio prst na lijevoj ruci. Sutradan je na utakmici slomio i prst na desnoj. Čim se vratio, odmah je otišao na operaciju u Mostar. Uspio je.

Brat će "udariti" na brata u zadnjem kolu prvog kruga, Hrvatska i BiH igraju u petak, 23. siječnja.

- Za takvu utakmicu moram "okrenuti" janjca za društvo. Ne mogu navijati, kao ni obitelj, za nekoga od njih dvojice. Neka bude neodlučeno, a na kraju Hrvatska prva, a BiH druga u skupini - kaže Ante Karačić.

Utakmicu će, kao i većinu kada igraju djeca, gledati bez supruge Ančice. Nema snage za to...

- Majka im je osjetljiva kad vidi da ih tuku na terenu. Ja oduvijek znam da je rukomet grub sport pa mi je lakše, ali Ančica ne gleda utakmice, samo se šeće po dvorištu - rekao je Ante i dodao:

- Prije tri godine za prvaka BiH igrali su Ivan za Borac, a Igor za Bosnu. Ančica je izašla iz dvorane, nije mogla gledati. U obližnjem kafiću pitala je konobara: "Kako stoji utakmica?". Šaljivac je odgovorio da je udario brat na brata i da obojica krvavi leže na parketu. Pala je jadna u nesvijest...

Društvo će mu sigurno praviti najmlađi sin Goran (19). I on je sportaš, ali nogometaš, brani u Zrinjskom te za mlađe reprezentacije BiH. U kamp ga je zvao Everton.

- Ide mu dobro, u prvoj je momčadi Zrinjskog, a dobio je poziv i za U-21 reprezentaciju BiH. Iz Hrvatske se još nitko nije javio, slabo oni tu gledaju. Ako se jave, Goran će sam odlučiti za koju će reprezentaciju igrati - kaže Ante Karačić.

Da se pita majka Ančica, Goran bi se ostavio nogometa i bavio bi se nečim drugim.

- Dva su joj sina sportaša otišla od kuće, ne bi da ode i treći - rekao je Goran Karačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 158
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome