Obavijesti

Sport

Komentari 701

'Petarda' na Rujevici: Bezidejni Dinamo teško stradao u Rijeci!

'Petarda' na Rujevici: Bezidejni Dinamo teško stradao u Rijeci!
10

Nogometaši Rijeke pobijedili su Dinamo 5-2 na Rujevici nanijevši "modrima" treći uzastopni poraz koji će ozbiljno ugroziti trenersku poziciju Cici Kranjčaru

VIDEO

Rijeka nije suđena Cici Kranjčaru. Kao igrač Dinama 1978. izgubio je 4-0, godinu poslije oduzeto mu je prvenstvo Jugoslavije, a nakon rujanske nedjeljne večeri njegovo neugodno iskustvo na Kvarneru bogatije je za još jednu priču.

Bijeli su razbili "modre" 5-2 u devetom kolu MAXtv Prve lige na Rujevici i tako presudili treneru hrvatskog prvaka koji je izgubio i treću utakmicu u nizu. Takvu seriju u eri Zdravka Mamića preživio je samo brat mu Zoran, Cico neće. Teška srca primio je poraz u Rijeci, po završetku utakmice ispričao se navijačima i napustio teren u suzama. Nedugo potom podnio je ostavku.

Eksperiment s trojicom igrača u zadnjoj liniji treneru "modrih" obio se o glavu nakon samo 17 sekundi, koliko je Mariju Gavranoviću trebalo da zabije vodeći gol za domaće. Ako su neki pomislili da je to bio tek slab ulazak u utakmicu, grdno su se prevarili.

Dinamo je rijetko kada u HNL-u izgledao tako bespomoćno kao protiv Rijeke. Igrala je samo jedna momčad i bilo je pitanje koliko će golova pasti iza leđa Adriana Šempera. Do poluvremena je tek jedan. Nakon silnih propuštenih prilika Vešovića, Mitrovića i Gorgona, Austrijanac je u 33. minuti poentirao nakon ubačaja Vešovića.

"Modri" su krajem prvog poluvremena malo došli do daha i priprijetili preko Pivarića i Fernandesa, ali bilo je to samo privremeno. Nakon velikog odmora Rijeka je opet nastavila s dominacijom i riješila pitanje pobjednika.

Vešović je u 50. minuti zabio nakon briljantne asistencije Gavranovića, a četiri minute potom Gorgon radi potez utakmice eurogolom s 25 metara pod same "rašlje".

U samoj završnici utakmica je više podsjetila na futsal nego na pravi nogomet jer su golovi padali kao na traci. Prvo je Soudani u 82. minuti zabio nakon kornera svoj sedmi gol Riječanima, u idućem napadu Rijeka je pogodila i peti put preko Vešovića, a konačan rezultat u 86. minuti postavio je Domagoj Pavičić.

Rijeka je ovom pobjedom preuzela vodstvo na ljestvici MAXtv Prve lige s 23 boda, jednim više od Osijeka i četiri više od Dinama.

>>> Anketa: Tko treba biti novi trener Dinama?

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 701
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti