Obavijesti

Sport

Komentari 504

Soudani i Sigali srušili seriju Rijeke: Dinamo otišao na +5

Soudani i Sigali srušili seriju Rijeke: Dinamo otišao na +5
16

Golovima Hillela Soudanija i Leonarda Sigalija Dinamo je na Maksimiru pobijedio Rijeku 3-0 i odmakao joj na pet bodova prednosti. Svi golovi pali su u drugom poluvremenu u kojemu su "modri" izrazito dominirali

VIDEO

Dinamo je napravio velik korak prema 11. uzastopnom naslovu prvaka. "Modri" su u derbiju 23. kola MAXtv Prve lige na Maksimiru pred 10.075 gledatelja svladali Rijeku 3-0 i nanijeli joj prvi poraz u službenim utakmicama nakon 25 susreta, još od Aberdeena na Kantridi u kvalifikacijama za Europsku ligu 16. srpnja.

[VIDEO] Sjajna igra momčadi + Leonardo Germán Sigali+ 2x Hillal Soudani+ podrška 10 000 navijača= uvjerljiva 3:0 pobjeda protiv NK Rijeka na Maksimiru! Uživajte u golovima maloprije završenog derbija!Great team play + Leonardo Sigali + 2x Hillal Soudani + 10 000 cheerful fans at stadium= fabulous home 3:0 win vs. NK Rijeka! Take a moment and enjoy in video higlights from tonight's match!

Posted by GNK Dinamo Zagreb on 21. veljače 2016

Unatoč vrlo dobrim uvjetima za igru, nije to bio derbi s igrom koju ćemo dugo pamtiti, naročito u prvom poluvremenu. Dinamo je bio konkretniji za jednu pravu šansu u 24. minuti, kad je Leonardo Sigali poslije kornera Damira Šovšića pogodio stativu. Ipak, Dinamo je u nastavak krenuo puno ofenzivnije.

Gotovo se ništa na terenu vrijedno spomena nije događalo do 59. minute, kad je Dinamo zabio prvi gol, no nije vrijedio. Soudani se nalazio u zaleđu. Ali pet minuta poslije Alžirac je pravovremeno dobio loptu i upisao se u strijelce. Pola posla sjajnim je proigravanjem napravio kapetan Domagoj Antolić.

Nedugo nakon vodstva mogao je Ante Ćorić, koji je ušao u igru u nastavku, podebljati vodstvo, ali bio je neprecizan. Unio je mladi veznjak živost u igru domaćina, baš kao i Marko Pjaca, još jedan Mamićev džoker. Ivan Vargić odgodio je rješenje utakmice u 72. minuti kad je skinuo odličan pokušaj Pjace.

Silna inicijativa Dinama donijela mu je i drugi gol u 83. minuti. Ante Ćorić ubacio je iz slobodnjaka s desne strane, a Leonardo Sigali glavom precizno pogodio lijevi gornji kut za 2-0. Bio mu je to drugi gol sezone.

Riječani su nekoliko puta pokušavali doći do počasnog gola i prvog uopće na Maksimiru u šestoj utakmici pod erom Matjaža Keka, ali ne samo da nisu uspjeli, nego su u nadoknadi, nakon poigravanja Ivana Vargića, primili i treći gol kojeg je zabio Soudani.

"Modri" tako s pet bodova prednosti u odnosu na Rijeku mogu rasterećeno nastaviti prvenstvo, no do kraja sezone očekuju ih zahtjevna gostovanja na Poljudu, Rujevici i Parku mladeži pa je još ipak prerano govoriti o osiguranoj tituli.

U prvoj utakmici dana Slaven Belupo pobijedio je Osijek u Koprivnici 1-0 golom Filipa Ozobića i učvrstio sedmo mjesto na ljestvici. "Bijelo-plavi" su tako nastavili niz bez pobjede u farmaceutskom gradu koji traje još od 2007.

MAXtv Prva liga, 23. kolo:

  • Slaven Belupo - Osijek 1-0
  • Dinamo - Rijeka 3-0

Kronologija: Dinamo - Rijeka 3-0
(Soudani 64', 90+1' Sigali 83')


Prijenos se ne osvježava automatski.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

 

90+4' KRAJ UTAKMICE! Dinamo je odličnom igrom u nastavku slomio otpor Rijeke i zasluženo došao do tri gola i tri boda kojima će pobjeći bijelima na pet bodova prednosti.

90+1' GOL! Dinamo je zabio i treći! Vargić se poigravao na golu i neoprezno dodao Soudaniju u šesnaestercu Rijeke, a Alžirac je rutinski pogodio svoj drugi i treći gol "modrih".

83' GOL! Dinamo vodi 2-0! Leonardo Sigali glavom je poentirao nakon slobodnjaka Ante Ćorića. Čini se da je to kraj priče.

82' Bertoša mijenja Ristovskog.

77' Florentin Matei mijenja Gavranovića.

72' Vargić spašava Rijeku! Igra samo Dinamo. Pjaca je gađao s lijeve strane šesnaesterca suprotni kut, Vargić je to odbio u korner.

71' Bekim Balaj ulazi umjesto Josipa Brezovca.

67' Žuti karton za Romana Bezjaka.

66' Umalo i drugi gol u mreži Vargića! Ante Ćorić pucao je s 12-13 metara prizemno u donji desni kut, ali promašio je za pola metra.

64' GOL! Dinamo vodi 1-0! Domagoj Antolić riješio se Močinića, gurnuo loptu u šesnaesterac Rijeke između dvojice gostujućih igrača za Soudanija koji mirno pogađa suprotni kut.

59' Gol za Dinamo! Ali ne vrijedi! Soudani je zabio glavom iz blizine nakon ubačaja s desne strane, no nalazio se korak u zaleđu. Pomoćni sudac Dalibor Conjar opravdano je podigao zastavicu.

57' U nedostatku prilika Vučemilović-Šimunović dijeli kartone. Sad je u njegovu bilježnicu ušao i Josip Brezovec.

51' Sigali je spriječio kontru Riječana srušivši Gavranovića i zbog toga dobio žuti karton.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Machado i Ćorić zamijenili su Roga odnosno Šovšića.

45+1' Kraj prvog dijela. Nema golova u prvom dijelu derbija HNL-a.

43' Tomasov pada u šesnaestercu Dinama nakon duela sa Sigalijem, Vučemilović-Šimunović samo odmahuje rukom.

38' Završnica prvog poluvremena. Derbi vodećih momčadi HNL-a dosad nije ponudio puno, tek jednu pravu šansu za domaćine. Ulog je velik, no možda će u nastavku i jedni i drugi više riskirati kako bi došli do gola.

27' Mario Gavranović dobio je žuti karton zbog sudaranja s Gordonom Schildenfeldom. Ante Vučemilović-Šimunović dodijelio mu je javnu opometnu, možda prestrogo.

24' Velika šansa za Dinamo! Nakon kornera Šovšića s desne strane pucao je Sigali i pogodio lijevu stativu.

20' Rijeka je dosad imala dva kornera, ali ništa opasno nije napravila nakon njih.

8' Prva šansa na utakmici pripada Dinamu. Fernandes je ubacio s lijeve strane na sedam-osam metara od gola, Rog ju je primirio, a Hodžić poslao preko gola.

1' Počela je utakmica.

17:00 Početni udarac izveo je 4-godišnji David koji je prebolio tešku bolest i, kao velikom navijaču Dinama, "modri" su mu ispunili želju.

16:55 U prvoj nedjeljnoj utakmici 23. kola MAXtv Prve lige Slaven Belupo pobijedio je Osijek u Koprivnici 1-0 golom Filipa Ozobića iz 38. minute.

Sastavi:

  • DINAMO: Eduardo - Stojanović, Sigali, Schildenfeld, Mățel - Antolić, Rog, Šovšić - Soudani, Hodžić, Fernandes
  • RIJEKA: Vargić - Žuta, Bradarić, Mitrović, Ristovski - Močinić, Brezovec, Maleš - Bezjak, Gavranović, Tomasov

Početni sastavi posljednje utakmice 23.kola 1.HNLGNK Dinamo Zagreb - HNK RijekaDINAMO: Eduardo - Stojanović, Sigali,...

Posted by HNL on 21. veljače 2016
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 504
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom