Obavijesti

Sport

Komentari 604

Inspirirao ga Štimčev poziv: S 2 gola Sammir srušio Hajduk

Inspirirao ga Štimčev poziv: S 2 gola Sammir srušio Hajduk
19

Nogometaši Dinama u velikom derbiju svladali su Hajduk 3-1 pred sramotnih 6000 gledatelja na Maksimiru. Zabili su Sammir dvaput te Čop, a za 'bijele' Mijo Caktaš

VIDEO

Prije dva dana našao se u centru pažnje nakon što ga je Igor Štimac stavio na reprezentativni popis za kvalifikacijske utakmice protiv Makedonije i Walesa. Pozivanje Sammira među 'kockaste' diglo je veliku prašinu, ali i isprovociralo brojne kritičare koji smatraju da nije zaslužio poziv.

Dva dana kasnije u velikom derbiju Sammir je ponovno imao glavnu ulogu, ali ovoga puta u pravom kontekstu - na travnjaku. Hrvatskog Brazilca kao da je Štimčev poziv inspirirao te je odabrao pravi trenutak kako bi mu se zahvalio na ukazanom povjerenju - u velikom derbiju protiv Hajduka. Sammir je zabio dva gola u 3-1 pobjedi Dinama nad 'bilima' na polupraznom Maksimiru.

Najavu utakmice obilježili su incidenti u oba kluba, malo se pričalo o nogometu, a više o negativnim stvarima. Dobra je stvar što se u derbiju napokon igrao dobar nogomet, ali na stadionu u Maksimiru Dinamovu pobjedu pratilo je sramotnih 6000 ljudi, od kojih je dobar dio gostujuće Torcide.

Nakon očajno male posjete protiv Porta u Ligi prvaka, domaći navijači i u najvećem hrvatskom derbiju pokazali su da ih Dinamo očito ne zanima. Šteta, jer 'modri' su konačno pokazali dobru igru nakon dva uzastopna kiksa u HNL-u protiv Rijeke i Osijeka.

No nije se činilo tako u samom početku kad je Mijo Caktaš nakon 30-ak sekundi šokirao domaćine golom za 1-0. Nakon početnog šoka Dinamo se oporavio te je propuštene prilike ipak uspio naplatiti u 36. minuti preko Sammira. Novi 'kockasti' sjajnim golom iz voleja izjednačio je na 1-1, a samo sedam minuta kasnije za potpuni preokret pobrinuo se Duje Čop zabivši za 2-1 nakon sjajnog prodora po lijevoj strani.

Dinamo je u nastavku stao na loptu i rutinski smirio igru, a u nezanimljivijem drugom dijelu za uzbuđenje pobrinuli su se Bad Blue Boysi pobacavši baklje na travnjak s istočne tribine. Konačno pitanje pobjednika riješio je Sammir svojim drugim golom, zabivši iz penala, nakon što je sudac Svilokos dosudio faul na Vidi.

Utakmicu je obilježio i ulazak 16-godišnjeg Dinamovog 'wunderkinda' Alena Halilovića, koji je upisao svoje prve minute u seniorskoj momčadi te je time ispisao povijest postavši najmlađi igrač HNL-a ikad!

Igra u derbiju ponudila je nadu da ćemo u nastavku sezone gledati kvalitetniji nogomet, ali ostaje gorak okus zbog atmosfere koju je obilježilo standardno pogrdno skandiranje Zdravku Mamiću i HNS-u, što je ujedinilo navijače oba kluba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 604
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz