Obavijesti

Sport

Komentari 57

Split ponovno 'ukrao' 2 boda Rijeci, Balaj promašio penal

Split ponovno 'ukrao' 2 boda Rijeci, Balaj promašio penal
11

Iako je glasnogovornik RNK Splita najavio kako bi najbolje bilo odgoditi utakmicu protiv Rijeke, utakmica se odigrala po teškom terenu. Završilo je bez pobjednika

VIDEO

Nogometaši Rijeke nisu uspjeli iskoristiti kiks Dinama u Osijeku i smanjiti bodovnu razliku za Zagrepčanima na vrhu ljestvice MAXtv Prve lige. Kekovi izabranici remizirali su 1-1 sa Splitom drugi put ove sezone.

- Jedina misao poslije ove utakmice su čestitke igračima obiju momčadi koji su igrali u ovim uvjetima. Zapucali smo prevelike prilike da bismo mogli nešto više, ali doista je bilo nemoguće igrati u ovim uvjetima... Imali smo neku nadmoć, u drugom poluvremenu dobro odgovorili na vjetar... Sada imamo nekoliko dana za odmor nakon teške serije utakmica i nadamo se da će se uvjeti normalizirati kako bismo mogli govoriti napokon o nogometu - rekao je nakon utakmice trener Rijeke Matjaž Kek.

Odigravanje utakmice bilo je pod velikim upitnikom zbog silne kiše koja je napadala u Dalmaciji u posljednja 24 sata, ali je sudac Dalibor Mlakar u dogovoru s kapetanima na kraju ipak odlučio kako će se igrati. Teren je bio vrlo težak za igru, stoga su se prilike tražile iz prekida.

Prvu od njih imala je Rijeka u 25. minuti. Mišić je ubacio iz kuta, Denis Glavina neobjašnjivo igrao rukom, a sudac pokazao na penal. Lopte se prihvatio Bekim Balaj i pucao silovito preko gola.

Split nije dugo razmišljao o tom propustu, već u sljedećem napadu crveni su poveli. Belle je ubacio s desne strane za Marija Kvesića koji na drugoj stativi pogađa za 1-0. U igru je strijelac ušao samo tri minute prije umjesto ozlijeđenog Ibriksa.

- Prvih 20-ak minuta oni su bili kudikamo bolji, kvalitetniji, poslije smo se mi malo vratili, nakon te rošade i ulaskom Kvesića uspostavili smo kontrolu igre. To je urodilo tim plodom, no kad sve zbrojim i oduzmem rezultat je realan. Ipak, ne mogu se oteti dojmu da smo njihov gol mogli obraniti; centaršut Tomečaka smo trebali blokirati, a onda je uslijedila fantastična reakcija Albanca Balaja - kazao je Zoran Vulić, trener Splita.

Albanski reprezentativac Balaj u nastavku se uspio iskupiti golom za izjednačenje. Igrala se 57. minuta kada je Tomečak ubacio s desnog boka, a Balaj visoko skočio i glavom poslao loptu u prvi kut Zagorčeva gola za 1-1.

U finišu utakmice obje su momčadi imale prilike za pobjedu, ponajviše Rijeka za koju su pucali Tomasov, Samardžić te Hristov, ali bez uspjeha.

MAXtv Prva liga, 22. kolo

  • Split - Rijeka 1-1 (Kvesić 27' / Balaj 57')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti