Obavijesti

Sport

Komentari 0

Derbi Zagreba i Nexea odmah na startu sezone: 'Bolje da ne igramo međusobno već sada'

Derbi Zagreba i Nexea odmah na startu sezone: 'Bolje da ne igramo međusobno već sada'

Od 18 sati prvi je na redu hrvatski derbi, novost u ovom terminu sezone, dok će u 20:30 na teren branitelj naslova i najveći favorit za peti naslov Veszprem te Pelister

VIDEO

Počinje 11. završnica SEHA lige, a treća u Zadru. Ova se sezona nije odvila po uobičajenom scenariju jer se ligaški dio gotovo pa nije ni odigrao uslijed ratnih okolnosti u Ukrajini (ruski Gazprom generalni sponzor), ali u nedjelju ćemo imati novog pobjednika, što je i najvažnije za kontinuitet lige i natjecanja.

U polufinalima u petak na Višnjiku igrat će PPD Zagreb - Nexe, odnosno Veszprem i debitant u ovom društvu Eurofarm Pelister. Od 18 sati prvi je na redu hrvatski derbi, novost u ovom terminu sezone, dok će u 20:30 na teren branitelj naslova i najveći favorit za peti naslov Veszprem te Pelister.

- Istina, navikli smo utakmice Zagreba i Nexea gledati u završnim borbama za trofej - započeo je trener zagrebaša Ivica Obrvan.

Zagreb je do Zadra došao u Novom Sadu, puno teže nego je trebalo biti s 24-23 protiv Vojvodine. Zagreb nije propustio nijedan završni turnir, ali samo je jednom otišao do kraja. Prošle godine iznenadio je Meškov u polufinalu, a skoro i Veszprem u finalu izgubivši na sedmerce.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Našice:  PPD Zagreb osvojio 30. naslov prvaka Hrvatske

- Veselimo se ovom turniru, igra se u lijepoj dvorani i organizaciji. Dolazi u idealnom trenutku za sve ekipe u završnom dijelu priprema. Protiv Vojvodine smo morali igrati nakon malog broja rukometnih treninga u nezgodnom terminu, ali ostvarili smo cilj uz poteškoće. Radije bismo i mi i u Nexeu da ne igramo međusobno u ovom trenutku, to je utakmica koja nosi puno naboja. Sjećam se najbolje prošle godine kada smo iz sjene odigrali dvije dobre utakmice, mogli smo i dobiti Veszprem. Ali kada bi se tako nešto ponovilo, bio bih zadovoljan. Stanje ekipe? Osim Kavčića koji je u završnoj fazi rehabilitacije, svi će konkurirati za sastav - poručio je Obrvan.

Kapetan Jakov Gojun ostao je ponizan...

- Mogu reći da smo spremni za turnir, vidjet ćemo gdje smo uoči početka Lige prvaka. Imamo problemčiće, ali nije bitno. Ne želim isticati favorita sutra, na ovakvim sam turnirima naučio da svi imaju jednake šanse. Mi smo skromni.

Skromni su i u Nexeu koji je prvi put u Zadru zahvaljujući pobjedi u Skoplju protiv rekordera SEHA lige Vardara (pet naslova), a treći put na završnom turniru. Prije sedam godina u Veszpremu se igrao Final Six, dok su 2019. u Brestu Našičani izgubili od Zagreba u polufinalu i završili četvrti. 

- Moram prvo reći da je ovaj turnir na zaista visokoj razini. Ako se prisjetim prije dva mjeseca Final Foura Europske lige, moram stvarno pohvaliti SEHA ligu - reći će trener Nexea Branko Tamše koji s trećim klubom igra na završnom turniru.

Našice:  PPD Zagreb osvojio 30. naslov prvaka Hrvatske

- Bio sam s Celjem, pa Zagrebom i sada s Nexeom, lijep osjećaj. U Skoplju smo odigrali baš zanimljivu utakmicu, znamo tko je Vardar na svom terenu. Čeka nas vječiti prvak Hrvatske koji je sigurno favorit, još se pojačao zvučnim imenima, iskustvom. Mi ćemo nastojati odigrati što bolji i ljepši rukomet, pa da i svi gledatelji imaju što od toga.  Nismo ni kompletni, Vejina sigurno nema.

Kapetan Janko Kević prvi je put na završnici SEHA lige.

- Velika čast, stječemo iskustvo. Protiv Zagreba smo odigrali zaista puno utakmica u zadnjih šest mjeseci. Oni su favoriti, ali nećemo se predati, ovo je drugo natjecanje. Dosta smo jaki, imamo veliki fond igrača, pogotovo mladih željnih dokazivanja koji će nam dati veći elan.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu