Obavijesti

Sport

Komentari 11

Derby d'Italia u Miamiju: Inter i Juventus ne brilijiraju u SAD-u

Derby d'Italia u Miamiju: Inter i Juventus ne brilijiraju u SAD-u
1

Posebno loše u prijateljskim utakmicama po SAD-u djeluju obrane talijanskih momčadi, a griješe oni najiskusniji igrači. Noćas će se sudariti međusobno

VIDEO

Juventus i Inter za sada ne oduševljavaju u SAD-u gdje igraju niz prijateljskih utakmica. Posljednju je Juventus izgubio glatko od LA Galaxyja koji je znao itekako dobro kazniti velike neopreznosti Conteovih igrača. Nakon što je u prvom poluvremenu Matri nakon odbijanca uspio izjednačiti rezultat, u drugom su poluvremenu igrači LA Galaxyja iskoristili kardinalne pogreške iskusnih veznjaka Vidala i Pirla za nova dva gola i pobjedu.

Conte je priznao da je očekivao potpuno drugačiju utakmicu protiv momčadi iz Los Angelesa.

- Buffon je rekao važnu stvar kada je istaknuo da ga je strah kako bi mogli popustiti nakon dva osvojena prvenstva i dovoljno je vidjeti kakve smo golove primili u ovoj utakmici da se može reći kako postoji ta opasnost. Moramo vratiti koncentraciju, biti hrabri na terenu i ne smijemo se zadovoljavati malim stvarima. Otkako smo krenuli s pripremama nismo pobijedili pravu utakmicu, sada je vrijeme da promijenimo muziku.

Juventusov je trener protiv LA Galaxyja tijekom susreta uglavnom dao svima po poluvrijeme, a samo je novi branič Ogbonna odigrao cijelu utakmicu. Od važnijih igrača nije koristio tek novopridošlog napadača Teveza i mladog veznjaka Pogbu koji se naknadno priključio pripremama. Problema s ozljedama pred okršaj s Interom, koji se igra u Miamiju, Conte nema.

Ako Juventusu ne ide dobro u SAD-u, onda se isto to može reći i za Inter koji je nakon glatkog poraza od Chelseaja teško stradao i od Valencije. Napad u te dvije utakmice nije postigao niti jedan gol, a obrana je djelovala konfuzno što definitivno ne može zadovoljiti novog trenera Mazzarrija. Alibi Mazzarri može tražiti u činjenici da prve službene utakmice Intera stižu tek za tri tjedna, no i njemu je jasno da momčad mora pokazati više ako se želi vratiti u vrh talijanskog nogometa nakon prošlosezonskog debakla.

Mazzarri je svjestan da sve momčadi iz Italije ne briljiraju u pripremnim susretima:

- U Italiji smo naučeni tako raditi, treba napraviti odluku želi li se snažno raditi ili napraviti lijepu predstavu u ovim prijateljskim susretima. Mislim da je to razlog zašto talijanske ekipe pate u ovim susretima. Vidjelo se da je Valencia bila svježija od nas, a oni su igrali zadnju utakmicu pred više od tjedan dana, a mi samo tri dana prije. Ja želim raditi i gledati naprijed iako je jasno da se u pojedinim trenucima radi i o ponosu. Ako se može nešto pozitivno izvući iz tog susreta, mogu reći da smo na 1-0 imali 15 minuta dobrog nogometa. Stvaramo šanse za gol, no moramo se poboljšati glede lucidnosti pred golom.

Osvrnuo se Mazzarri na nadolazeći susret s velikim rivalom Juventusom.

- Ako uspijemo naći vremena da se oporavimo, nadamo se da ćemo odraditi utakmicu na najbolji mogući način. Radi se i u porazima. Očekujem da se Inter vrati i bude kompetitivan. Moramo tražiti da damo maksimum, trebamo samouvjereno igrati utakmice. Što se tiče automatizma stvari se poboljšavaju, no jasno je da nije lako krenuti od nule s novim trenerom.

Treninzima Intera priključio se već neko vrijeme ozlijeđeni Mateo Kovačić koji bi trebao biti u konkurenciji za nastup protiv Juventusa. Problema s ozljedama i dalje imaju iskusni Argentinci, branič Zanetti i napadač Milito.

  • PRIJATELJSKA UTAKMICA: JUVENTUS - INTER MILAN, 00.30 SATI

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti