Obavijesti

Sport

Komentari 0

Deschamps: Nema stresa prije finala, a neki Francuzi bi možda željeli da Messi osvoji naslov

Deschamps: Nema stresa prije finala, a neki Francuzi bi možda željeli da Messi osvoji naslov

Finale Svjetskog prvenstva je jedna utakmica, no kontekst je osobit. Znam kako bi Argentinci, a možda i neki Francuzi željeli da Messi osvoji naslov

VIDEO

Izbornik francuske nogometne reprezentacije Didier Deschamps dan uoči finalnog susreta na Svjetskom prvenstvu protiv Argentine u kojem će "tricolori" pokušati postati tek treća zemlja koja će obraniti naslov kazao je kako virus koji je ovoga tjedna prisutan u njegovoj momčadi nije previše narušio pripreme za dvoboj.

Pokretanje videa...

Vatrena navijačica spremna je za navijanje: Knoll je sada u neviđenom modnom izdanju 00:28

Zbog bolesti tijekom ovoga tjedna redovito nisu trenirali braniči Dayot Upamecano, Ibrahima Konate i Raphael Varane, veznjak Adrien Rabiot te napadač Kingsley Coman. Konate, Coman i Varane nisu trenirali u petak, dok su se Rabiot i Upamecano, koji nisu igrali u srijedu u polufinalu protiv Maroka, potpuno oporavili.

- Poduzeli smo sve mjere opreza kako bismo se prilagodili situaciji i na najbolji se način nosili s njom. Učinili smo sve kako se bolest ne bi proširila, bilo bi bolje da se uopće nije pojavila -  kazao je Deschamps.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
World Cup 2022 - Training France

Francuski izbornik je 1998. godine osvojio naslov svjetskog prvaka kao kapetan momčadi, a prije četiri godine i kao izbornik stoga je idealna osoba za smirivanje atmosfere u momčadi i fokusiranje na zadatak koji je pred njom.

- Nema stresa. Vrlo je važno ostati miran prilikom pripreme za utakmicu. Finale Svjetskog prvenstva je jedna utakmica, no kontekst je osobit. Znam kako bi Argentinci, a možda i neki Francuzi željeli da Messi osvoji naslov - dodao je Deschamps.

2022 FIFA World Cup Semi Finals France v Morocco Al Bayt Stadium 14.12.2022

Kapetan francuske reprezentacije Hugo Lloris smatra kako je utakmica finala SP-a ipak veća od jednog igrača, pa bio to i Messi.

- Ovo je prevažan događaj, a da bismo se fokusirali na samo jednog igrača. Ovo je finale između dviju velikih nacija. Kada s druge strane imate igrača poput Messija naravno da morate obratiti pozornost na njega, ali ne smije se sve vrtjeti samo oko njega. Moramo biti spremni i na patnju u nekim situacijama, ali i isoristiti svoje dobre situacije. Imat ćemo plan igre koji ćemo morati poštivati iako će se uvijek pojaviti neke stvari na koje nećemo biti pripremljeni - rekao je Lloris.

I Francuska i Argentina će u nedjelju pokušati osvojiti treći naslov svjetskog prvaka. Argentina je bila prvak 1978. i 1986. godine, a Francuska 1998. i 2018.

POGLEDAJTE LIVE: HRVATSKA OSVOJILA BRONCU

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram