Obavijesti

Sport

Komentari 4

Desetkovana Cibona nastavlja s čudima, pao je Zadar u Višnjiku!

Desetkovana Cibona nastavlja s čudima, pao je Zadar u Višnjiku!
10

Zagrebački košarkaši stigli su u Zadar sa samo petoricom seniora i juniorima. Još jednom ove sezone u Premijer ligi Cibona je izvela pravo čudo nakon kojeg je skočila na drugo mjesto prvenstvene ljestvice

VIDEO

Iako su opet na raspolaganju imali samo petoricu igrača iz seniorskog pogona, košarkaši Cibone nanijeli su prvi poraz Zadru u domaćem prvenstvu, svladavši vodeću momčad Premijer lige pred njenim navijačima 83-79 (22-18, 21-18, 25-17, 15-26). 

Kapetan Cibone Krešimir Radovčić bio je prvi strijelac "Vukova" s 21 košem i šest asistencija. Ivan Perasović je ubacio 19 poena, Ivan Majcunić 16, a Aleksandar Aranitović 13, čemu je dodao i osam skokova. Svoju ulogu su odigrali i juniori, 18-godišnji Zvonimir Kujundžić koji je postigao pet koševa te Filip Ferderber koji je iz svog jedinog šuta iz igre pogodio tricu. Cibona ih je ubacila 12 iz samo 22 pokušaja.

Zadar: FavBet Premijer liga, 12. kolo: KK Zadar - KK Cibona

Kod Zadra je najbolji strijelac bio Dario Drežnjak s 25 koševa, a imao je i devet skokova. Krševan Klarica je ubacio 21 poen.

Cibona je s ograničenim brojem igrača iskoristila neefikasnost domaće momčadi, koja se nije uspjela dovoljno dobro adaptirati na gostujuću zonu, koju je zagrebačka momčad bila prisiljena igrati kako bi svoje igrače sačuvala od većeg broja osobnih pogrešaka i prevelike potrošnje energije.

Cibona polako gradila prednost

Iz minute u minutu Cibona je polako gradila prednost da bi kraj treće četvrtine dočekala s velikih +15 (68-53). Zadar je presingom na početku posljednje četvrtine uspio ishoditi nekoliko pogrešaka gostiju i vrlo brzo prepolovio zaostatak te na kraju uvesti utakmicu u neizvjesnu završnicu.

Kad je Aleksandar Aranitović pogodio tricu za vodstvo Cibone 79-71 na minutu i 10 sekundi prije kraja, činilo se da Zadar više ne može izbjeći poraz. No, Luka Božić je pogodio dvije trice, a gosti su od četiri slobodna bacanja pogodili samo jedno, pa je 23 sekunde prije kraja domaća momčad došla na samo tri koša zaostatka (80-77).

Zadar ostao prvi, Cibosi skočili na drugo mjesto

Tada je Krešimir Radovčić pogodio oba slobodna bacanja, Zadrani nisu iskoristili sljedeći napad, a Ivan Perasović je jednim pogođenim slobodnim bacanjem zapečatio pobjedu gostiju, koje je u ovoj utakmici još uvijek "na papiru" vodio Bariša Krasić, iako je novi trener Dino Repeša bio cijelo vrijeme uz momčad i davao upute igračima.  

Cibona je došla do učinka 10-2 i probila se na drugo mjesto, dok je Zadar s 11-1 ostao na vrhu. Dinamo Zagreb ima 9-3, a Split je četvrti s 9-2 i utakmicom manje koju će odigrati od 20 sati protiv Šibenke na Baldekinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu