Obavijesti

Sport

Komentari 9

Devetorica u petak za Zagreb; trening snimaju sa 16m visine

Devetorica u petak za Zagreb; trening snimaju sa 16m visine
4

Većina mladih igrača u petak će zaigrati protiv Orijenta, a onda krenuti put Zagreba. Razlog? Dinamo u nedjelju odlazi u Englesku na dvoboj Premier League International Cupa protiv Leicestera...

VIDEO

Ulaskom u novi radni tjedan, igrači Dinama ušli su i u novi ciklus priprema. Trenira se intenzivnije, odmor između vježbi sve je kraći. Nogometaši Dinama s time nemaju problema, svi rade "ko' po špagi", trener Nenad Bjelica je i više nego zadovoljan. U ponedjeljak su u hotelu ostali tek Ademi, Atiemwen i Moubandje koji je osjetio zatezanje ligamenata mišića, Kulenović je na terenu radio po posebnom programu, a svi ostali bili su u punom pogonu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dinamo na pripremama u Rovinju 2020. 00:40

- Moubandje? Ma s njima nije ništa ozbiljno, osjetio je neko zatezanje ligamenata u koljenu, već u uotrak će biti na treningu. Atiemwenu je upaljena tetiva, on svakog dana, baš kao i Ademi radi naporno, ali rade u teretani - miran je Bjelica

Jutarnji trening s tribina su popratili i klinci iz rovinjskog dječjeg vrtića Neven, u nekoliko navrata i skandirali 'modrim' nogometašima. Iza njih smjestio se analitičar Jasmin Osmanović koji sa sofisticiranom kamerom snima svaki trening Dinama na ovim pripremama. Jasmin Osmanović sve snima kamerom koja se može podići i do 16 metara visine, a u Maksimiru su je nabavili još 2013. godine za šest tisuća dolara.

Kako ta kamera snima s određene visine, sve je pregledno i čisto, a poslije svakog treninga Osmanović i pomoćni trener Poms kroz pet-šest minuta naprave kraći sažetak treninga. Svaka aktivnost dinamovaca ove (kao i prošle) sezone pohranjena je na poseban disk, u svakom trenutku stručni stožer može provjeriti što se i kako kojeg dana radilo. Igračima je dobro došlo malo slobodnog vremena (subota navečer i nedjelja), napunile su se baterije, pa se sada na treninzima ide 'sto na sat'.

- Prezadovoljan sam, svi guraju kako treba i dobro rade. Dečki su angažirani, a ovi mladi ničime ne zaostaju za seniorima. U petak će opet većina tih mladih igrača dobiti priliku, jer ih poslije te utakmice šaljemo za Zagreb, oni će putovati u Englesku gdje Dinamo očekuje dvoboj s Leicesterom u Premier League International kupu. Tamo će ići njih devetero; Josipović, Kim, Gvardiol, Šutalo, Franjić, Krizmanić, Marin, Ćuže i Baturina - kaže Bjelica.

Od mladih će tako do kraja priprema ostati tek Marko Đira (suspendiran za utakmicu protiv Leicestera), Robert Mišković i mladi vratar Faris Krkalić.

Nenad Bjelica, priznaje i sam, ne razmišlja o nekim novim igračima, eventualnim pojačanjima za nastavak sezone...

- Ma ne, nema potrebe za novim igračima. OK, ako nam iznenada ode neki stožerni igrač, već imamo neke opcije u glavi, razmišljamo i o tome. Ali, dobro smo popunjeni na svim pozicijama, imamo i velik broj mladih igrača na koje možemo najozbiljnije računati. I dok god je kod nas ovakvo brojčano stanje, nema nikakve potrebe za novim igračima - završio je Bjelica.

Pokretanje videa...

02:04
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani