Obavijesti

Sport

Komentari 25

Di Canio do druge uzastopne pobjede; do tri boda i Arsenal

Di Canio do druge uzastopne pobjede; do tri boda i Arsenal
4

Nakon Newcastlea u prošlom kolu, Sunderland je ove subote slavio protiv Evertona našeg Jelavića, te mu u potpunosti srezao šanse za plasman u Ligu prvaka dogodine

VIDEO

Nogometaši Arsenala prošli su još jedno gostovanje u engleskoj Premierligi, te napravili dodatan korak ka osiguravanju Lige prvaka i dogodine, dok su QPR i Reading stigli na "milimetar" od ispadanja...

Arsenal je s minimalnih 1-0 slavio kod Fulhama na Craven Cottageu, no put ka pobjedi prokrčio im je igrač domaćina Steve Sidwell, koji je nakon manje od 12 minuta utakmice zaradio izravni crveni karton. Sidwell je đonom naletio na stajnu nogu Mikela Artete, koja je samo čudom ostala u jednom komadu! Sudac nije dvojio ni trenutka, te je Fulhamovom veznjaku pokazao put prema svlačionici.

No, ni s igračem više Arsenal nije bio dominantan na travnjaku, pa se u nekoliko navrata i spašavao od naleta Bugarina Dimitra Berbatova i Kostarikanca Bryana Ruiza. Nakon što su se obranili od izglednih prilika domaćina, Arsenal je zabio u samom smiraju prvog dijela utakmice i to tek nakon slobodnog udarca. Nabačenu je loptu s desne strane Arsenalova napada glavom prema petercu uputio stoper Laurent Koscielny, a iz neposredne ju je blizine u praznu mrežu poslao njegov kolega iz obrane – Per Mertesacker.

Fulham je u drugom dijelu utakmice ostavio daleko bolji dojam od momčadi koja je na pragu ulaska u Ligu prvaka, ali je Arsenalova obrana ipak izdržala. U posljednjim je minutama utakmice i Arsenal ostao s igračem manje, nakon što je zbog sličnog prekršaja kao i Sidwell crveni karton zaradio Olivier Giroud.

Recimo i da je od 83. minute zaigrao i hrvatski nogometaš Mladen Petrić.

Arsenal je pobjedom ponovno skočio na treće mjesto prvenstvene ljestvice, ali uz dvije utakmice više od Chelseaja.

Queens Park Rangers je vjerojatno doživio poraz koji im garantira pad u niži rang natjecanja, ako je isti uopće bio i upitan. Naime, na Loftus Roadu je slavio Stoke City s 2-0, te ostavio QPR na 10 bodova od zone spasa.

Identična situacija ide i Reading, koji je ove subote poražen na gostovanju kod Norwicha s 2-1. Ukoliko u ponedjeljak Aston Villa slavi kod Manchester Uniteda, QPR i Reading postat će drugoligaši.

Nogometaši Sunderlanda upisali su i drugu uzastopnu pobjedu s novim menadžerom Paolom Di Canijem na klupi. Nakon Newcastlea u prošlom kolu, Sunderland je ove subote slavio protiv Evertona našeg Nikice Jelavića, te mu u potpunosti srezao šanse za plasman u Ligu prvaka dogodine.

Jedini strijelac na utakmici bio je Beninac Stephane Sessegnon u prvoj minuti sudačkog dodatka prvog dijela, dok je naš reprezentativac odigrao cijelo drugo poluvrijeme.

Premierliga, 34. kolo:

  • Fulham – Arsenal 0-1 (Mertesacker 43)
  • Norwich – Reading 2-1 (Bennett 50, 51 / McCleary 72)
  • QPR – Stoke City 0-2 (Crouch 42, Walters 77-11m)
  • Sunderland – Everton 1-0 (Sessegnon 45+1)
  • Swansea – Southampton 0-0
  • West Bromwich – Newcastle 1-1 (Jones 64 / Gouffran 9)
  • West Ham – Wigan 2-0 (Jarvis 21, Nolan 80)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače