Obavijesti

Sport

Komentari 20

Di Matteo: Nisam zabio nož u leđa Andreu ni bio protiv njega

Di Matteo: Nisam zabio nož u leđa Andreu ni bio protiv njega
1

Villas-Boas je veliki trener i odličan čovjek. I uvijek ću ga maksimalno respektirati. No kada mi je ponuđena prilika, nisam oklijevao niti jednog trenutka, kaže Roberto

VIDEO

Roberto Di Matteo, privremeni menadžer Chelseaja do kraja sezone, tvrdi kako nema ništa s otkazom kojeg je nedavno dobio mladi portugalski stručnjak Andre Villas-Boas, kojem je bio asistent do njegovog odlaska s klupe.

- Villas-Boas je veliki trener i odličan čovjek. Uvijek ću ga maksimalno respektirati. No kada mi je ponuđena prilika, nisam oklijevao niti jednog trenutka. Zaslužio sam tu priliku. Pa tko bi oklijevao kada bi dobio priliku voditi jedan od najvažnijih klubova na svijetu?

- Kada stvari krenu po zlu, ili kada očekivanja nisu ispunjena, novi trener uvijek mora doći na mjesto nekog svog kolege. Takva je priroda posla u nogometu. Dok je Andre vodio momčad, uvijek sam davao sve ono najbolje od sebe. Andre to zna. Nisam se urotio protiv njega. Sve odluke koje smo donosili, donosili smo zajedno. Uvijek sam se ponašao kao potpuni profesionalac, maksimalno lojalan prema klubu, vodstvu kluba, momčadi i navijačima - izjavio je za Eurosport talijanski stručnjak, koji je od preuzimanja momčadi upisao četiri pobjede u četiri utakmice, te je momčad odveo u četvrtfinale Lige prvaka i polufinale FA Cupa.

Di Matteo inzistira da su medijski napisi o razdoru unutar svlačionice ''plavih bluza'' u vrijeme Villas-Boasovog mandata daleko od istine.

- Konflikti se događaju u svakom klubu. Još nisam naišao na tu momčad ili skupinu igrača koje je jednostavno kontrolirati. U pitanju su snažne osobnosti koje se ponekad sukobljavaju unutar sezone. No, tako je u svakom poslu. Zar i vi novinari nemate ponekad problema sa svojim kolegama ili urednicima?

- U ovako velikom klubu, koji uvijek ima obvezu pobjeđivati i davati sve od sebe, to je normalan način funkcioniranja. Mi u Chelseaju imamo samo vrhunske nogometaše i vrhunske profesionalce. Teško je očekivati da će svi uvijek biti sretni, jer svatko želi igrati u svakoj utakmici. U našoj svlačionici nema nikakvih problema!

Chelsea u srijedu gostuje kod Manchester Cityja. Eventualnom pobjedom, uz uvjet da Arsenal izgubi u gostima kod Evertona, Chelsea bi preskočio ''topnike'' na četvrtom mjestu na ljestvici.

- Usprkos našim uspjesima u Ligi prvaka i FA Cupu, plasman među četiri najbolja u prvenstvu je od vitalne važnosti za nas. Bilo bi loše, stvarno loše, ako se to ne bi dogodilo. Međutim, na takvu mogućnost uopće ne želim niti pomisliti. Mi smo Chelsea, klub s vrhunskim nogometašima i učinit ćemo sve što možemo da ostvarimo taj minimalni cilj ove sezone. Naš cilj je barem četvrto mjesto i nastup u Ligi prvaka i iduće sezone. Svi u klubu nosimo tu odgovornost i napravit ćemo sve da ostvarimo taj cilj – obećao je za kraj Di Matteo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković