Sport

Komentari 3

Dim zagađuje, tenisači se ruše, ali koga briga?! Igra se dalje...

Dim zagađuje, tenisači se ruše, ali koga briga?! Igra se dalje...

Nadal, Zverev i Goffin otkazali su neke treninge, a Bernard Tomić morao je potražiti liječničku pomoć usred susreta s Denisom Kudlom. Odmah je dobio inhalator, a na istome meču srušilo se dijete koje je dodavalo loptice

Našli su doktore koji su rekli da nije opasno igrati na 45 Celzijevih stupnjeva. Našli su suce koji su potvrdili da mokra trava na Wimbledonu nije skliska. Sigurno će naći i stručnjake koji će potvrditi da je kvaliteta zraka zadovoljavajuća, ironično je prokomentirao francuski tenisač Gilles Simon uvjete na Australian Openu.

Glavni turnir počinje idući tjedan, a mnogi već igraju turnire i ekshibicije u Australiji kako bi se što bolje pripremili za AO. Točnije, pokušavaju igrati jer požari uništavaju australske domove, a dim guta australsku ekonomiju. Nadal, Zverev i Goffin otkazali su neke treninge, a Bernard Tomić morao je potražiti liječničku pomoć usred susreta s Denisom Kudlom. Odmah je dobio inhalator, a na istome meču srušilo se dijete koje je dodavalo loptice.

Organizatori ni ne pomišljaju na otkazivanje turnira. Spuštaju loptu na zemlju i tvrde da će se, ako uvjeti budu nepodnošljivi, mečevi igrati u klimatiziranim uvjetima s filtrima zraka te na tri potpuno zatvorena terena.

Zbog zagađenog zraka srušila se Dalila Jakupović u susretu kvalifikacija te je morala predati meč. Glas je podigla i Marija Šarapova, čije riječi itekako znače u svijetu “bijelog sporta”.

- Kao da su mi iglice bile u plućima - rekla je Šarapova, koja je igrala ekshibiciju s Njemicom Siegemund.

Najčitaniji članci