Obavijesti

Sport

Komentari 35

Dinamo će jako teško zadržati i Godoya, sada je postao preskup

Dinamo će jako teško zadržati i Godoya, sada je postao preskup
4

Dinamo bi za otkup talentiranog, ali na seniorskoj razini nedokazanog igrača trebao platiti još 1,5 milijuna eura, a Godoyu zbog korone prebrzo prolazi potrebno vrijeme za aklimatizaciju na novu sredinu...

VIDEO

Matias Godoy (18) ove je zime, kao velika nada argentinskog nogometa, stigao na jednogodišnju posudbu u Dinamo. Bio je to sjajan posao ‘modrih’, ali korona je i u ovoj situaciji zakomplicirala cijelu priču...

Pokretanje videa...

00:51

Zagrepčani su njegovom matičnom klubu (argentinski drugoligaš Atletico Rafaela) za jednogodišnju posudbu platili 300 tisuća eura, a Dinamo ga u siječnju 2021. godine može otkupiti za dodatnih 1,5 milijuna eura. Ipak, u nogometnom svijetu sada vladaju ‘neka drugačija vremena’, pa je veliko pitanje hoće li si ‘modri’ u siječnju dopustiti takav luksuz, pa dati toliki novac za mladog napadača.

U Dinamu su imali odličan plan, posuditi Godoya na godinu dana, prvo mu dati dovoljno vremena i prostora za aklimatizaciju na Europu i hrvatski nogomet, a onda odlučiti hoće li krenuti u otkup njegovog ugovora. Argentinac bi u međuvremenu nastupao za drugu momčad, dobio koju priliku i na prvoligaškoj razini. Postepeno se prilagođavao na ovdašnji nogomet, pa bi struka 'modrih' na zimu procijenila je li on doista ‘taj’. I isplati li se u njega uložiti takav novac.

Utakmice Druge HNL između Hrvatskog dragovoljca i Dinama II

Sve je bilo sjajno zamišljeno, na način na kakav rade i veliki europski klubovi, no pojavila se korona. Matias Godoy sada gubi dragocjene dane za potpunu prilagodbu na novu sredinu, nogometni svijet zahvatili su financijski problemi, pa je veliko pitanje žele li u Maksimiru ući u takav rizik, pa platiti 1,5 milijun eura za 18-godišnjaka. Bez sumnje talentiranog, ali na seniorskoj razini nedokazanog igrača.

Dinamo bi sljedeće sezone, bez obzira na tko će tada sjediti na klupi, u vrhu napada na raspolaganju trebao imati Brunu Petkovića, Sandra Kulenovića i Komnena Andrića, a još nije poznato hoće li tu biti mjesta i za Argentinca. Matias Godoy u predstojećem će periodu dobiti priliku za dokazivanje, kada se nogometna priča konačno nastavi igrat će za drugu, a možda do kraja sezone debitirati i za prvu momčad Dinama.

Argentinski napadač za sada je odigrao četiri utakmice za Dinamo, tri u dresu B momčadi u drugoj ligi (ukupno tek 77 minuta), a jedan nastup imao je i za juniorsku momčad Dinama u dvoboju osmine finala Uefine lige mladih protiv Bayerna. U Műnchenu je na travnjaku bio tek posljednjih 19 minuta, promašio jednu veliku priliku, ali i bio precizan s bijele točke. 

Na ljeto će Godoy proći i pripreme sa seniorima 'modrih', a onda ili na čudesan način eksplodirati početkom nove sezone ili postati bivši igrač hrvatskog prvaka. U ovoj situaciji, kada se brojne momčadi muče s financijskim strukturama nove sezone, Dinamo neće previše eksperimentirati, niti 'bacati novac u vjetar'. Tako da se iz sadašnje perspektive, zimski povratak Godoya u Argentinu čini realnom opcijom...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome