Obavijesti

Sport

Komentari 279

Dinamu najlakši ždrijeb: Protiv Skënderbeua za Ligu prvaka!

Dinamu najlakši ždrijeb: Protiv Skënderbeua za Ligu prvaka!
2

Dinamo je kao nositelj u 'play-offu' Lige prvaka izbjegao Partizan te izvukao klub iz Albanije s najmanjim proračunom od svih momčadi u 4. pretkolu - Skënderbeu...

VIDEO

Dinamo je imao puno sreće u ždrijebu četvrtog pretkola Lige prvaka. "Modri" su izvukli albanski Skënderbeu, klub s najmanjim proračunom od svih klubova u "play-offu" Lige prvaka. Dinamo je favorit, a zagrebački klub mogao je izvući još Partizan, Malmö, Maccabi iz Tel Aviva i Astanu iz Kazahstana.

Dinamo će prvu utakmicu play-offa Lige prvaka igrati u srijedu, 19. kolovoza, u Elbasanu gdje Skenderbeu igra svoje europske utakmice. Uzvrat će se igrati šest dana kasnije, 25. kolovoza, na Maksimiru. Obje utakmice se igraju u uobičajenom terminu Lige prvaka odnosno u 20:45.

Želja se ostvarila i nogometašu Dinamovog protivnika Skënderbeua, purgeru Marku Radasu, koji je počeo igrati nogomet u zagrebačkoj Dubravi pa prešao u Dinamo.

"Izbacite Dinamo i dobit ćete milijun eura"

- Igrao sam u generaciji s Tomićem, Kranjčarom, Eduardom... Bili smo baš dobra škvadra. Menadžer mi je tada bio Robert Prosinečki i otišao sam prvo u Sloveniju. Nakon što smo izbacili Crusaders premija je bila 100.000 eura, za Milsami je cijela momčad dobila pola milijuna eura. Uđemo li u Ligu prvaka, predsjednik nam je obećao milijun eura premije - rekao je igrač Skënderbeua Marko Radas za 24sata.

Izbjegli Partizan i Malmö

Skënderbeu ima budžet oko 1,5 milijuna eura. Kad se pogleda Dinamov budžet od 20 milijuna eura... No Dinamo je imao i puno veći budžet od Moldea pa je jedva prošao. 

Bilo je bitno izbjeći beogradski Partizan zbog svima znanih nenogometnih razloga, ali i kvalitetne momčadi koju beogradski klub ima. Isto tako, "modri" su izbjegli ponovni susret protiv Malmöa s kojim su već imali pravu dramu u Švedskoj.

Kapetan Skënderbeua je Bledi Shkembi, koji je 2002. s Rijekom pobijedio Dinamo u Maksimiru. Najbolji igrač i golgeter Skënderbeua bio je Pero Pejić (32), koji je za njih igrao od 2012. do 2014. U 62 utakmice zabio je 34 gola, no otišao je iz Albanije i trenutačno igra za iranski Esteghlal.

Kako su Albanci došli do "play-offa"

Skënderbeu je do "play-offa" Lige prvaka došao preko Crusaders iz Sjeverne Irske s ukupnih 6-4. U trećem pretkolu bili su bolji od Milsamija kojeg su prošli s ukupnih 4-0.

ŽDRIJEB 4. PRETKOLA LIGE PRVAKA:

  • Lazio - Bayer Leverkusen
  • Manchester United - Club Brugge
  • Sporting - CSKA Moskva
  • Rapid Beč - Šahtar
  • Valencia - Monaco
  • Celtic - Malmö
  • Basel - Maccabi
  • BATE - Partizan
  • SKËNDERBEU - DINAMO
  • Astana - APOEL
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 279
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima